Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Lego Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean 4

Vi sendte Gamereactors chefredaktør og legebarn afsted for at se nærmere på spillet, legetøjet og naturligvis den fjerde film Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides (I ukendt farvand).

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

"Okay, det er de sejeste havfruer nogensinde. Yrk, jeg har kvalme". Mine første tanker efter gensynet med Jack Sparrow i den nyeste del af den Jerry Bruckheimer-producerede piratserie er blandede. For det første fordi jeg heldigvis er blevet påduttet 3D noget mindre end jeg havde frygtet, for det næste fordi historien står langt stærkere i dette fjerde afsnit af Pirates of The Caribbean end i den foregående film, men også fordi jeg og mit balancecenter ikke er en stor fan af 3D.

Lego Pirates of the Caribbean

Faktisk har jeg netop oplevet samme glæde ved dette eventyr, som den første gang jeg stiftede bekendtskab med kaptajnen og Black Pearl. Dog er skibet denne gang skiftet ud med Dronning Annes Hævn, Keira Knightley er skiftet ud med Penelope Cruz, og Barbossa er tilbage i en lidt anderledes rolle, men ellers er alt ved det gamle. Der er stadig intet blod at se (andet end smårifter og en enkelt scene, hvor vandet farves mørkere af "noget"), Johnny Depp er stadig forrygende som den svansede, småmumlende pirat. Og Hans Zimmer leverer stadig en klonet udgave af soundtracket fra den første film, denne gang dirrigeret af sin makker Nick-Glennie Smith. Kort sagt: alt er ved det gamle. Eller det vil sige næsten.

For filmen leveres denne gang i 3D, og førnævnte havfruer giver et skær af mytologi og gys til en historie, der selvom den har kød nok på sig, alligevel mangler lidt af den action, der har været kendetegnet for serien. Mange vil måske mene at Disney presser citronen med en fjerde film, men alligevel er Depps medvirken og den velfortalte historie nok til at man kan se igennem fingre med en handling, der til tider er lidt kluntet. Denne gange er det Ungdommens Kilde og det evige liv der lokker. Og som det hører sig til i den slags skattejagter, er det en rejse fyldt med løgn og bedrag.

Dette er en annonce:

Uanset hvor meget Bruckheimer påstår, at oplevelsen vinder utroligt ved 3D, og at filmen er optaget med dette for øje, er jeg ikke imponeret over at skulle se et sværd blive stukket ud i luften, som om jeg er blevet hamret i en tidsmaskine til 1982 og ser Fredag d. 13. tredje del uden mine forældres accept. 3D og 3D-briller hører altså firserne til, også selvom Disney Digital 3D da ser ganske godt ud.

Lego Pirates of the Caribbean

Havfruerne er dog ovenud fantastiske. Udover at være smukke, dødsensfarlige og virkeligt vellavede på den der populære emo-Twilight-måde, tilfører de også et godt kærlighedsdrama til filmen, og er med til at sende den godt i mål. Da filmen er slut, må jeg konkludere, at jeg har været godt underholdt, og nydt at man stadig kan se en film, hvor folk bliver hængt, stukket og skudt, uden at det skal udpensles og kastes i hovedet på en. Altså hvis vi ser bort fra den kvalme 3D, der jo helst skal ryge ud mod seeren.

Jeg står nu efter en endt film (husk at se rulleteksterne HELT til ende) på Strøget i København, i det der med rette kan kaldes LEGO Flagship Store, og det er der selvfølgelig en god grund til. For det første er Pirates of The Caribbean en vanvittig populær serie af biograffilm, de første tre film er udkommet i en lækker Blu-Ray-boks, den nyeste er i biografen i 3D, spillet er ude og legetøjet har fundet sin rette hylde i LEGO-form efter et lettere kikset besøg hos den amerikanske konkurrent Mega Bloks. Dette skal selvfølgelig fejres med en presseevent, hvor vi netop har afsluttet pressevisningen på den fjerde film, og nu kan få lov at lege med Pirates of The Caribbean-spillet og klodserne.

Dette er en annonce:
Lego Pirates of the Caribbean

Henrik Saaby Clausen er Design Manager på LEGO-koncernens Pirates of The Caribbean lancering, og en af de mange designere i koncernen med styr på klodserne. I dag er han på pletten i LEGO-butikken for at besvare spørgsmål. Han har været en del af koncernen siden 1995 og kort før årtusindeskiftet tog han fat i sit første store licensarbejde i form af Harry Potter-serien. Det var dengang selv de licenserede figurer stadig havde gule hoveder (lidt endnu), og man næppe kunne forestille sig at skulle opleve Toy Story, Peter Plys eller andre velkendte Disney-figurer mængde sig med de kulørte klodser. Men efter en lang række succesfulde konverteringer af velkendte filmhelte til LEGO-form, er turen nu endelig kommet til Pirates of The Caribbean - On Stranger Tides.

Noget der passer Henrik rigtigt godt. Personligt har han altid været grebet af Master & Commander-stilen, 1700-tallet og mange af de elementer, der går igen i de fantasifulde Pirates of the Caribbean-film. Og det er den entusiasme for produkterne, der skinner igennem på ansatte hos LEGO. På spørgsmålet om hvilken film han helst ville se omsat til LEGO-form, får han et fjalet udtryk i øjnene, som om han netop er blevet 10 år igen og har fået frit løb i en slikbutik. Han kigger rundt og fortæller med et stort smil, at netop dette univers med den skæve pirat var en af hans store ønsker at omsætte til klodsform. Selvfølgelig samler han selv, og stoltheden skinner igennem da han kan fortælle at han faktisk selv har lavet Captain's Cabin-sættet, som er et af de mindste sæt i serien, men sprængfyldt med referencer til filmen.

Lego Pirates of the Caribbean

Henriks titel er Design Manager Specialist og på spørgsmålet om hvorvidt han savner nogle produkter i linjen af LEGO-legetøj baseret på Pirates of The Caribbean, bliver både Kraken og Black Pearl nævnt. Men da Dronning Annes Hævn er det fremtrædende skib i det fjerde afsnit, og der er begrænset plads i sortimentet til de helt store æsker, faldt valget på dette skib. Naturligvis for at matche den nyeste film bedre.

Lego Pirates of the Caribbean

Dette er ikke et problem, som Henrik har været ude for i forbindelse med det næsten uundgåelige LEGO-spil. Her er det nemlig alle fire film samlet i ét spil, og det er som vi kender LEGO-spil bedst: mulighed for at spille med en ven, masser af farver, familievenlige figurer og lækre detaljer. Den grafiske motor er blevet finpudset og små detaljer som at figurerne ikke længere "glider" henover LEGO-dutterne, men rent faktisk "klikker på plads" er implementeret i det nyeste LEGO-eventyr.

TT Games er udvikleren, der nærmest er blevet synonym med LEGO-spil, og det er tydeligt at høre på Henrik, at det er et samarbejde han er glad for. Som han forklarer er den engelske udvikler efterhånden så rutinerede, at han med få ord kan forklare hvad han skal bruge. Figurerne i spillet er nemlig modelleret ganske nøjagtigt efter LEGO-koncernens legetøj og værdier, og Henriks design går derfor igen i computer-udgaverne.

Et design han iøvrigt elsker at arbejde med. Som han forklarer, så er hemmelighedskræmmeriet og studiebesøgende hos filmselskaberne bare en ekstra bonus på et i forvejen fantastisk arbejde.

Min kvalme over 3D-effekten er så småt ved at aftage, og da jeg siger pænt farvel og tak for snakken, må jeg hovedrystende erklære, at jeg nok er blevet for gammel til at synes, at 3D er toppen af poppen. Til gengæld bliver jeg aldrig for gammel til LEGO. Aldrig.

Lego Pirates of the CaribbeanLego Pirates of the Caribbean
HQ

Relaterede tekster

2
LEGO Pirates of the CaribbeanScore

LEGO Pirates of the Caribbean

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Den sælsomme pirat Jack Sparrow forsøger sig i dansk legetøjsform, og vi tager på tur gennem alle fire Pirates of the Carribean-film med ham. Læs anmeldelsen lige her...

Pirates of the Caribbean 4

Pirates of the Caribbean 4

ARTIKEL. Skrevet af Lee West

Vi sendte Gamereactors chefredaktør og legebarn afsted for at se nærmere på spillet, legetøjet og naturligvis den fjerde film Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides.Indlæser mere indhold