Dansk
artikler

Gamereactors nye moderatorpolitik (igen)

Det var tydeligt, at det vi havde før ikke fungerede, så nu laver vi tingene om - igen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

Datoen var d. 14 november 2019, og efter en længere proces, hvor jeg følte mig nødsaget til at lede efter nye moderatorer til Gamereactor, som skulle hjælpe med at skabe positiv debat, indsigtsrig dialog brugerne imellem, og fremfor alt en konstruktiv diskurs, så offentliggjorde jeg listen på Gamereactors nye, og forstærkede moderatorhold.

Nødvendigheden af sådan et hold skitserede jeg for ikke alt for lang tid siden, i starten af juli måned, og jeg er ikke bange eller bleg for lynhurtigt at opsummere - det stressede mig at følge med i kommentarerne, det gjorde mig ked af det, og det satte sig unødvendigt tungt på min psyke til det punkt, hvor jeg blev nødt til at søge forstærkninger. Måske er jeg for tyndhudet, det er jeg ikke bange for at erkende, men "be that as it may". Ledelsen her ønskede ikke at godkende budgettet til et fast, betalt moderatorhold, så dumt som det nu engang er, så jeg brugte en masse knofedt på at etablere faste forsendelser af belønninger til et større, men fortsat ret begrænset hold af mennesker, som jeg mente delte min, på daværende tidspunkt, vision for hvordan Gamereactor skulle se ud.

Og selvom der uden tvivl var dem der både, rent principielt lamenterede beslutningen at forøge modereringen, og også dem var utilfredse over dem jeg havde valgt skulle varetage den opgave, så kan stadig jeg godt forstå hvorfor den Magnus jeg var i efteråret 2019, valgte at processen skulle forløbe som den gjorde. Det er ikke fordi at jeg hverken dengang, eller fortsat i dag, ikke begår fejl. Det gør jeg ofte, men jeg kan stadig sætte mig i det sted, og forstå beslutningen. Det er det jeg mener.

Men man bliver klogere, heldigivs, og jeg er ikke så arrogant at jeg ikke kan se, at beslutningen ikke nødvendigvis har medført den ro, det konstruktive gemyt og den der utopiske forestilling om et udelukkende kærligt community, der bød velkommen til nye brugere, og altid talte pænt til hinanden, som jeg troede det ville. Sådan er livet, sådan er det her arbejde - jeg tog fejl.

Så derfor sadler vi nu om. Vi sadler om, og det gør vi desuden forgodtbefindende. Det er ikke for at være rigid, men fordi jeg mener at Gamereactor fortjener at få lidt ro på, og her taler jeg både om mig selv, og moderatorerne, men også jer. For mange gange er det hele blevet lavet om, og det har resulteret i uklare retningslinjer. Sådan bliver det ikke.

Så lad os gøre rent bord her. Nej, et komplet sæt retningslinjer er ikke klar endnu. Det er noget jeg arbejder på i samspil med moderatorerne, og ledelsen, og det sker ikke fra den ene dag til den anden. Det er dog en prioriteret opgave, så forhåbentlig, inden længe, står det her urokkeligt fast. Hvad jeg dog kan give jer er en opsummering af det møde jeg afholdte med moderatorerne, hvor vi aftalte en ret gennemgribende ændring af selve den måde vi håndterer siden på, og jer. I kan forhåbentlig mærke, at det her er for gennemsigtighedens skyld, og for at formindske mængden af beslutninger, eller samtaler, der foregår bag nogens ryg. Vi vil gerne vise jer hvad vi har talt om, så det kommer her.


 1. Gamereactor, og derigennem moderatorerne, vil ikke længere moderere på tone og form. Det bliver fremadrettet tilladt at diskutere på den måde I ønsker det, og i et tonefald, eller via den diskurs, I ønsker det. Moderatorholdet er her stadig, men vil i den her forbindelse agere primært som respons på henvendelser fra jer. Ser I alligevel en kommentar I tænker forbryder sig imod reglerne, eller føler I jer antastet af en specifik brugers adfærd? Jamen, så har I et sted at henvende jer. Dertil er der ingen garanti om at en klage fra jer resulterer i et ban. Reglerne er lige for alle.

 2. Gamereactor, og derigennem moderatorerne, vil afholde fra at mane til ro, eller at henstille til forummet i tråde. I har frit lejde til at tale hvor I vil, hvornår I vil, og hvordan I vil.

 3. Gamereactors moderatorhold forbliver det samme, men vil ikke være synlige på samme måde. Det er egentlig bare et udtryk for, at vi ikke længere vil forsøge at dreje sidens diverse spor ind i en specifik løbebane. Vil I divergere fra emnet? Gør det. Opstår der en diskussion midt i det hele? Tag den. Det bliver jer der afgør det.

 4. Gamereactors moderatorhold modererer på baggrund af en række meget basale principper, hvoraf vi ikke tillader racisme, sexisme eller diskrimination. Vi ønsker alligevel at sætte en form for nedre grænse her, og vil naturligvis skride til handling overfor de kommentarer der åbenlyst forbryder sig imod de her virkelig slappe regler. Hjælp os gerne, og orienter os når du ser et indlæg der bør kigges på - ellers er vi generelt langt mere "hands-off".

 5. Ovenstående regel vil altid praktiseres på baggrund af et meget klart defineret sæt regler, og det vil kræve et ekstremt eksempel før moderatorholdet træder til. Stadig, hvis det sker, så vil den pågældende bruger blive bannet.

 6. Hver eneste gang en bruger har forbrudt sig imod dette nye regelsæt, så afgøres beslutningen i plenum. Sådan var det også før, sådan har det været hele tiden, men nu hvor der aktivt er blevet sået tvivl flere gange om moderatorerenes integritet, så synes det kun oplagt at slå fast, at beslutninger om bans foretages i plenum. Der vil foreligge eksempler i det pågældende regelsæt på hver af de basale principper der modereres på baggrund af, så det bliver svært at være i tvivl.

 7. Dobbeltbrugeri er ikke tilladt, og de brugere der er blevet bannet før, får ikke lov til at komme tilbage. Det gælder RSkovbo, såvel som Dosmer - det er simplere ikke at gøre undtagelser.

 8. Kommentarer fra dobbeltbrugere slettes så snart det er muligt. Her behøves det ikke at tages op i plenum. Det gør den originale beslutning om et ban naturligvis, men når bannet er etableret, så er der ingen grund til at forsinke en beslutning ved at snakke om hvorvidt kommentarerne fra en bannet dobbeltbruger skal slettes øjeblikkeligt eller ej.

 9. Hver eneste gang en bruger bannes, så katalogiseres dette på sidens forum i en tråd dedikeret til formålet. Denne eksisterer ikke endnu, men oprettes så snart som muligt. Her indsættes desuden den kommentar (eller måske kommentarer) som har ledt til den pågældende beslutning, samt hvilken regel denne eller disse overtræder. Det er målet at være gennemsigtige her.

 10. Det er desuden målet at der skal være en tråd hvor man kan stille spørgsmål til moderatorerne. Det er dog noget de her mennesker gør i deres fritid, så vi vil bestræbe os på at besvare spørgsmål hurtigt, og effektivt. Det kan dog forekomme, at diskussioner der trækker sig ud i dage, og uger, ikke altid kan besvares øjeblikkeligt. Det håber vi at I forstår.

Flere regler kommer på, og det er desuden målet at afholde en række små stikprøver i form af afstemninger omkring bestemte tiltag, for at finde ud af hvad I umiddelbart synes om dem. Den første finder I herunder, hvor vi spørger om hvad I synes om det at få advarsler. Nu modererer Gamereactor ikke længere på tone, på form, på debatskik og den slags, og det efterlader os med regler der nok er mere klare i spyttet. Hvis man udtaler sig... lad os sige racistisk, skal man så have en chance? Eller er det ud første gang? Og hvad med det med en uges ban, for så at der bliver åbnet op igen? Kan det bruges? Afstemningen findes herunder.
Når Gamereactors nye moderatorpolitik træder i kraft inden for et par uger, så bliver det i en prøveperiode på seks måneder. Jo, det er nok cirka ni måneder siden at moderatorholdet blev sat i gang, men vi tænker at et halvt år er rigeligt til at se om hvorvidt det her bidder an. Efterfølgende kan vi tweake, og ændre ting hist og her, forhåbentlig igennem feedback fra jer.

Det bliver ikke jer alle der er lige glade for et nyt, og mindre modereret Gamereactor, og der vil sikkert også være nogle af jer der vil undre sig over hvorfor en kommentar der før ville blive modereret på den ene eller på anden måde, ikke bliver det. Men efter lang refleksion og interne snakke er vi bare kommet frem til, at det er jer der selv må afgøre hvordan tonen skal være på siden. Vi har ikke ressourcerne, eller lysten, til at forme den sti for jer, og det tænker vi nu alligevel af størstedelen af jer bliver glade for... måske.

Til sidst en lille teknisk opdatering. Det virker som om at særligt opråbet fra det danske publikum har sat gang i en ret gennemgribende proces i forhold til sidens tekniske tilstand. Ikke bare arbejdes der dagligt på rettelser, men både forummet er ved at blive genstartet, og kommentarer vil, inden længe, foregå "live", altså uden brug for en opdatering af siden, og der kommer til at være bred emoji-support, GIF-support og ClipArt-support. Og social medieintegration også - for dem der synes det er fedt. Jeg er færdig med at komme på undskyldninger for sidens tekniske tilstand, så jeg overbringer egentlig bare den information jeg har.

Og her til sidst lidt personligt. Det gør mig personligt meget ked af det, når min originale artikkels integritet udfordres, eller den kaldes useriøs. Den var svær at skrive. Samtidig har jeg, indirekte, udsat de her moderatorer for en masse larm, som kommer som resultat af at jeg ikke havde planlagt godt nok, der var ikke nok gennemsigtighed, reglerne var ikke klare nok i spyttet. Jeg undskylder derfor til både dem, men også til jer. Forhåbentlig viser det her, at jeg gerne vil lave det Gamereactor community de fleste af jer ønsker.

Du ser

Preview 10s
Next 10s
Annoncer

- Magnus

Afstemning

Hvis en bruger overtræder det nye, mindre restriktive regelsæt med en racistisk, åbenlyst diskriminerende eller sexistisk kommentar, hvad bør moderatorerne så gøre?
 • 6% Banne med det samme uden advarsel
 • 42% Give en advarsel, men banne uden en advarsel næste gang
 • 52% Advarsel, en uges prøveban og til sidst permanent ban (som før)
Resultat


Indlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.