Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Gamereactors Game of the Year 2020: Bedste Nye IP

Vi håber på at se mange flere spil i disse måske kommende serier.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Så er Game of the Year i gang, og vi har en række spændende kategorier at få afgjort mellem nu og nytårsdag, og du vil hver dag kunne læse om en ny vinder, samt de tre opløbere der var lige ved at tage sejren. Er du i tvivl om hvordan vi har fundet frem til årets vindere, så kan du læse mere om proceduren samt filosofien bag afstemningen lige her.

Vinder:

Ghost of Tsushima
Da Ghost of Tsushima blev annonceret var det svært ikke at blive forført af den utrolige sans for japansk æstetik, spillet har. De faldende blade, de stoiske samuraier, som på ærefuld vis står klar til kamp, og det fantastisk smukke landskab, som rækker langt ud i horisonten. Der er noget både fredfyldt og eventyrligt over spillets feudale Japan, som var der lige siden den allerførste trailer. Men vi frygtede vist alle sammen, at spillet ville skuffe, at det ikke ville have dybden eller gameplayet, der skulle til. Vi har jo trods alt fået så mange flotte trailere serveret i tidens løb, som blev fulgt op af lunkne spil.

Heldigvis, så skulle Ghost of Tsushima vise sig at være alt andet end lunkent. Tvært imod, så har Sucker Punch formået at skabe en åben verden, som på mange måder er helt rigtigt skåret. Sværdkamp i spillet er noget af det bedste vi har set i en åben verden, med både underholdende stealth og tilfredsstillende katana-kamp. Med en klassisk krigsfortælling formår Ghost of Tsushima også at få dig investeret i samuraien Jin Sakais rejse under den mongolske invasion af Tsushima. Det er dog stemningen og den gudesmukke verden, som uden tvivl stjæler scenen i Ghost of Tsushima. Placeret et sted mellem legende, sagn og virkelighed er Tsushima i den grad et fantastisk sted at besøge, uanset om du hjælper lokale, rider en tur, hilser på en ræv eller tager et spa-bad.

Ghost of Tsushima endte med at være præcis det, det skulle være: en billedsmuk afslutning på PS4'erens tid, og en begyndelse på et univers, som vi ikke kan vente med at se mere til. Sucker Punch har endda udbygget spillet med en uventet, men overraskende vellykket online-del i det horror-agtige Legends. Mangler du stadig at besøge Tsushima, så anbefaler vi at du går i gang så snart du får chancen.

Dette er en annonce:
Gamereactors Game of the Year 2020: Bedste Nye IP

Runner up:

Hades
Supergiant Games har bygget deres helt eget, kvalitetsbevidste omdømme indenfor indie-genren. Hades er kulminationen af deres erfaringer med både vanedannende gameplay, farverig og charmerende æstetik, og spændende storytelling. Spillet er noget så sjældent som et rogue-like, som både lykkes med en kontinuerlig historieprogression og hurtig, engagerende kamp. Selvom du dør et utal af gange, så udvikler spillet sig på nye måder hver gang, og for hver gennemspilning lærer du de olympiske guder og resten af castet bedre at kende.

Det er svært at forestille sig nogen andre end Supergiant lykkes så godt med den unikke kombination, som Hades leverer så overbevisende. Ved at twiste roguelite-formularen med permanente opgraderinger bliver man mere motiveret for at vende tilbage til kampen ud af helvede. Hver gennemspilning er unik, både gennem hvordan dine evner kombineres på ny, men også i hvordan allierede, fjender, og spillet som helhed reagerer på dig, ud fra dine tidligere forsøg. Hades er et af de spil, som er sat perfekt sammen på en måde, som ingen ville forvente, og som man ikke helt vidste, at man manglede. En sand genistreg i 2020.

Dette er en annonce:
Gamereactors Game of the Year 2020: Bedste Nye IP

Runner up:

Fall Guys
Lige da vi troede at vi havde fået mættet battle royale markedet fuldstændig, så kom Fall Guys. Hvis du bytter Kings Canyon ud med slim og pastelfarver, og bytter soldater ud med jellybeans, så begynder du at have en idé om konceptet. Men hov, du skal også lige bytte pistolerne og kampen ud med minispil, hvor de kluntede jellybean-folk skal balancere, hoppe og løbe gennem forskellige udfordringer, og være den sidste tilbage i arenaen.

Simpelt koncept, men utroligt effektivt og sjovt. De over tyve forskellige game modes holder også det utroligt fjollede spil friskt. Mangler du og dine venner et farverigt og hyggeligt alternativ til de ellers shooter-fokuserede kampe i PUBG, Fortnite og Apex, så er Fall Guys et perfekt alternativ.

Gamereactors Game of the Year 2020: Bedste Nye IP

Runner up:

Iron Harvest
RTS-genren har været død og genoplivet mange gange. Iron Harvest tager udgangspunkt i den taktiske kamp, som gjorde Company of Heroes legendarisk, men tilføjer sit eget 1920'er mech-twist på det hele. Med store, steampunkede mechs skal du finde din vej til sejr, om det er i spillets udmærkede multiplayer, eller de i alt tre kampagner, spillet byder på.

Det er modigt at introducere et helt nyt og anderledes univers, og endda i en 1. Verdenskrigs-setting. Europa i 1920'erne er sjældent brugt, og endnu sjældnere kombineret med mechs, men Iron Harvest leverer både storytelling og gameplay i denne setting på selvsikker vis. Tilføj en ret så dedikeret udvikler, som har holdt spillet ved lige siden lanceringen, og spillet bliver til en af årets bedste nyheder for tørstige RTS-fans.

Gamereactors Game of the Year 2020: Bedste Nye IP


Indlæser mere indhold