Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Pokémon Go

Jeg deltog i Pokémon Go Fest 2021

Claus tog hele vejen til Fredensborg for at se nogle Pokémon Go-venner, og for at opleve en rigtig Go Fest!

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Jeg elsker at spille Pokémon Go af to grunde. Først og fremmest er jeg er en buttet gut, og derfor går jeg lange ture for at tabe mig, og der er Pokémon Go fantastisk, hvis man har brug for mere motivation end bare at gå turen. Derfor har jeg gået over 10.000 kilometer indtil videre i spillet. Den anden grund er at det at jagte skinnende Pokémon, som er Pokémon-fejlfarver, der dukker op med jævne mellemrum. Disse to ting, og især en højere chance for de sjældne "shinies", gør at Pokémon Go Fest er en kæmpe årlig begivenhed for mig, fordi det tillader mig at fejre et spil, som på én eller anden måde er komme til at fylde mere i mit liv end jeg først troede. Jeg valgte derfor i år at rejse til Fredensborg, hvor en af mine gode venner og medspillere bor. Hun mente at Fredensborg, som ikke ligefrem er den største by må man sige havde nogle at de bedste muligheder for at spille, når Go Fest løb af stablen. Det måtte jeg selvfølgelig efterprøve, og derfor tog jeg toget fra Jylland fredagen før Go Fest, og ankom på en enormt varm eftermiddag på Fredensborg Station tre timer efter.

Inden vi fortsætter vil jeg dog lige sige, at jeg har fået lov af mine medspillere til at henvise til dem via deres Pokémon Go-navne, så det vil jeg gøre fremadrettet.

Efter at have fundet mit hotel, som er en ombygget kro, der ligger meter fra Fredensborg Slot, så gik jeg på opdagelse i Fredensborgs bymidte, og her kunne jeg meget hurtigt se at Chardesse, som min veninde hedder, havde ret. Gågaden i byen var proppet med PokèStops i en mængde jeg ikke har set andre steder i landet, og jeg har altså været på jagt mange steder, og i byer der var meget større end Fredensborg. Efter den opdagelse gik jeg op bag Fredensborg Slot og så, at det ikke kun var gågaden der var proppet med PokèStops, de var dronningens baghave også. Jeg var mildest talt chokeret, men også klar på den næste dags mange eskapader i de utroligt smukke omgivelser. Så efter jeg lige var oppe og banke på dronningens fordør, for at se om hun gav en kold Harboe, så mødtes jeg med Chardesse, Jimmyguld, og Bastian2901.

Dette er en annonce:
Pokémon Go

Igen, alt det her lyder bizart for de uindviede, men for os var det bare helt naturligt. Vi sad og nørdede Pokémon Go i Fredensborgs centrum, og snakkede både om spillet, og om løst og fast. Det var vildt fedt og en smule mærkeligt at møde de her mennesker, som jeg kun har set i spillet, og i den Raid-gruppe vi alle er en del af. Nogle af dem der måske mødte medlemmer af en World of Warcraft-guild tilbage i midten af 00'erne ved måske lidt om hvad jeg snakker om her. Nørdet eller ej, det er bare rart når et spil lidt transcenderer sin form, og giver anledning til reel social interaktion. Det gjorde mig enormt glad. Efter mødet gik jeg spændt hjem til mit alt for varme hotelværelse, og prøvede at sove, så godt jeg nu kunne.

Da jeg vågnede op dagen efter, skyndte jeg mig at finde et livestream fra Australien, hvor Go Fest havde været i gang nogle timer, for at se hvilke fede ting der var i vente for spillere verden rundt. Husk; selvom Go Fest hvert år har adskillige ægte, fysiske lokationer, så introduceres der særlige belønninger og udfordringer til alle gæve spillere på kloden. Da klokken var 9:30 gik jeg ned i bymidten igen, og opdagede hurtigt at en flok Pokémon-nørder, havde forsamlet sig klar til dagens eventyr. Da klokken så var 10:00, og begivenheden begyndte, fulgte jeg med en gruppe rundt på en rute de havde konstrueret. Efter cirka en halv time fik jeg så min første "shiny", og så følte jeg virkelig at dagen var i gang for alvor. Vi gik rundt om slottet, og ud på de mange stier, som er spredt ud over hele området. Det skal siges at det igen var utrolig varmt, og derfor havde jeg i dagens anledning også fire liter vand i min taske, så jeg ikke faldt om af enten solstik eller dehydrering. Hvad man ikke gør for virtuelle tegneseriemonstre, ikke sandt? Efter nogle timer kom vi igen tilbage til bymidten, hvor flere fra min Raid-gruppe havde sat sig i medbragte stole, mens de spillede på livet løs. Det var så fedt. Herfra kunne man se hundredvis af andre spillere gå frem og tilbage på gågaden. Man så ældre mennesker, folk i Pokémon-tøj, og en, som ifølge gruppen om ikke andet, er en kendt dansk YouTuber, omgivet af 25 børn, som fulgte ham rundt på en næsten kultagtig måde, som især Chardesse ikke kunne arbejde med. Man hørte brøl fra folk, som fik lige den skinnende Pokémon, de havde ledt efter i land tid, og vræl fra børn som mistede den selvsamme Pokémon. Det var noget af en oplevelse, og da klokken nærmede sig 18:00, som var sluttidspunktet på den første dags aktiviteter, kunne jeg gøre status over en fed første dag af Pokémon Go Fest 2021. Jeg gik 26 kilometer den lørdag, i 30 graders varme, og fangede 36 shinier. Jeg sluttede dagen af ved at købe en super klam burger, som jeg tog med hjem på hotellet, og så lå jeg ellers helt udkørt i min seng, og så YouTube fra andre spillere, indtil jeg faldt i søvn.

Pokémon Go
Dette er en annonce:

Søndag var så dag to af Go Fest, og her havde Niantic, som står for spillet, ændret reglerne lidt. Det var nu en smule sværere at finde de eftertragtede shinier, men til gengæld kom alle de Pokémon som har været i Raids de sidste fem år på samme tid, fordelt i blokke i løbet af dagen. Derfor havde vi også besluttet at vi skulle være mere stationære, så vi mødtes en stor flok i slotshaven, og satte os i en rundkreds, hvor vi bare sad og raidede og snakkede. Her mødte jeg en masse nye mennesker fra vores Raid-gruppe. Her vil jeg især nævne hvalpen72 og Brunolionheart, som jeg fik nogle gode snakke med, og som jeg fik byttet nogle Pokémon med også, som jeg manglede. Det var super hyggeligt, men jeg havde stadig lidt krudt tilbage, så jeg gik på mine egne eventyr efter et par timer, og selvom der ikke var den samme store chance for shinier, så fik en jeg en god bunke, mens jeg vendte tilbage til gruppen flere gange, for lige at se hvordan folk havde det, og om de havde fanget lige den Pokemon, de havde ønsket sig. Jeg havde alle min ting med mig, da check ud på hotellet var klokken 12, og min bus til Kokkedal Station gik klokken 18:34, hvilket stressede mig, specielt da jeg havde hørt at togtrafikken var gået i stå dagen før. Heldigvis tilbød LykkeligeLineH at køre mig til Humlebæk Station lige efter Pokémon Go Fests anden dag sluttede klokken 18:00, hvilket var heldigt, da to tog åbenbart var kørt sammen ved lufthavnen, så toget ankom 20 minutter senere end planlagt, men jeg nåede toget til Jylland takket være denne søde person.

Så efter en intens weekend, kunne jeg gøre status over en nogle virkelig fede dage i Fredensborg. Jeg fik i alt cirka 45 shiner, og fik gået tæt på 50 kilometer. Jeg fik mødt en hel flok utrolig søde mennesker, som lukkede mig ind i deres fællesskab trods min meget jyske dialekt. Jeg fik en weekend, hvor alle andre bekymringer blev glemt, og hvor det kun handlede om at nørde og have det sjovt.

Så spiller man Pokémon Go, og har mulighed for at komme til Fredensborg, eller bare spille der hvor der er en masse PokèStops, så gør det, for det er vildt hyggeligt, og man kan spille alene eller med andre, som det behager en. Jeg er i hvert fald sikker på én ting, og det er at jeg er totalt klar på næste gang Niantic inviterer til fest. Derfor kan jeg kun sige følgende, "Let's Go!"

Pokémon Go

Relaterede tekster

6
Pokémon GoScore

Pokémon Go

ANMELDELSE. Skrevet af Terje Mardon Kello

Pokémon Go har taget verden med storm, og nu kan vi endelig bringe en dom over det ultrapopulære spil.Indlæser mere indhold