Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Aldrig/Altid Anime Ep. 2: One Punch Man

Hvis Naruto bliver lidt for langhåret, så er Magnus klar igen som Anime-amatør med en anbefaling.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Som jeg skrev i den første episode af den her serie, som du i øvrigt kan finde her, så tog jeg, for lang tid siden efterhånden, imod min ven Rasmus' tilbud om endelig at få slået min røv i sædet, og se Naruto. Oplevelsen var mildest talt transformativ, og jeg lærte ikke bare at elske universet, trods form- og udtryksmæssige spidsfindigheder, jeg lærte også at der sagtens kan være gode historier at finde i anime generelt. Ja, det kan vist ikke komme som nogen overraskelse for nogen, men det var alligevel lidt af en åbenbaring på pågældende tidspunkt, mest fordi at netop anime fortsat har lidt fordomme at skulle nedbryde gradvist.

Men som jeg også slog fast tidligere, så er Naruto mange, mange hundreder episoder, og jeg har, adskillige gange faktisk, ramt et dødvande hvor jeg er blevet nødt til at tage en længere pause, nogle gange på mange uger, for simpelthen at rense hovedet med noget andet. Og det "andet" kan jo så lige så godt være mere anime, når nu man har taget sin opleverhat på, og er parat til at udforske, ikke sandt?

Aldrig/Altid Anime Ep. 2: One Punch Man

Midt i mit første Naruto-dødvande valgte jeg, en doven søndag, at kigge lidt på Netflix for at se om hvorvidt jeg kunne finde noget der. Helt tilfældigt faldt jeg her over One Punch Man, og huskede i det øjeblik, at nogle relativt brede medier også tidligere har rost serien for sin spændende, og mildest talt anderledes, fortolkning af superheltegenren. Samtidig med det talte det lidt til min gamle fascination med Dragon Ball som lille, der for evigt gør at når der er tale om "power levels" og langtrukne tvekampe, altså Shounen for de indviede (se hvor jeg er med på beatet her), så spidser jeg ører... og øjne, hvis man kan det.

Dette er en annonce:

Og One Punch Man kan i helt særlig grad anbefales til dem, der både ønsker at begynde på anime, mest af alt fordi den kun findes i to sæsoner lige nu, og derfor er en relativt let serie at tage fat på. Men også fordi at netop hele ideen bag en nytænkning af helterollen, og det der med konstant at søge at blive stærkere, det er noget One Punch Man fra start af mestrer til fulde.

Det hele er ligesom konstrueret omkring de der "what if"-scenarier, man også udspiller i hovedet på sig selv, når man ser serier og film om mænd og kvinder der smadrer løs på hinanden og plaprer om hvem der er stærkest, altså Shounen (dog findes det også i vestlig kultur). "Hvad sker der så når helten er så stærk, at ingen kan udfordre ham længere?" - det er præcis det tankeeksperiment vi har med at gøre. Det lyder umiddelbart kedeligt, ikke sandt? Hvorfra skal dramaet, mystikken og spændingen komme fra, hvis vores helt kan besejre alt sansende i universet med "one punch"?

Seriens mission om at skabe en afart satire ud af det traditionelle helteunivers stikker dog langt dybere, og noget nær en hån af helteorganisationer som Justice League og Avengers sikrer et utal af situationer, hvor du både er godt underholdt, men samtidig trækker let på smilebåndet.

Aldrig/Altid Anime Ep. 2: One Punch Man
Dette er en annonce:

Det er også animeret til direkte topkarakter - eller snarere det er den første sæson. Den blev tegnet og animeret af japanske Madhouse, og instrueret af Shingo Natsume, kvaliteten er her så skyhøj, at man bliver helt bjergtaget over det. Derfor er det kun mere frustrerende og bizart at se både historiefortælling og animationskvalitet falde markant i anden sæson, der er blevet animeret af J.C. Staff, og hvor Natsume er blevet erstattet med Chikara Sakurai.

Det er stadig værd at følge med, mest fordi at der forhåbentlig sidder nogle med magten og har set responsen på anden sæson, og tager bedre hånd om den tredje. Pointen er sådan set bare, at hvis du kun vil se den første sæson, så er det i orden.

Men du bør give den et skud. Ulig Naruto er tidsinvesteringen relativt lille, og selve universet er lidt mere åbent, lettere at gå til for os vesterlinge og nemmere at sætte pris på. Der er en øjeblikkelighed over One Punch Man, som ingen af de andre anime-serier jeg har kastet mig over besidder.Indlæser mere indhold