Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Asus ROG Rapture GT6

Du mangler da et gaming-inspireret mesh-system, ikke?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis du er på udkig efter et WIFI-system, og kompromisløs gaming er både alpha og omega i din verden, så har du nok kigget lettere opmærksomt på de særlige "gaming"-specifikke router-modeller fra eksempelvis Netgears Nighthawk-serien. Ideen er sådan set simpel nok; både ved at lave mere avancerede brugerflade der giver brugeren mere granulær kontrol, et ambitiøst mål om at fjerne alle barriere mellem dig og alt det din forbindelse kan tilbyde og naturligvis infantilt design så har du et stykke skræddersyet hardware til opgaven.

HQ

Men gaming-netværksudstyr har ikke rigtig fulgt med tiden, for der har ikke rigtig fandtes noget optimeret mesh-udstyr med gaming som centralt fokus - indtil nu. Asus har nemlig smidt ROG Rapture GT6 på gaden, et mesh system bestående af to enheder, der giver dig dækkeevnen fra et mesh-system kombineret med kontrollen og hastigheden fra en dedikeret gaming router.

Asus ROG Rapture GT6

Vi snakker WIFI 6, i stedet for WIFI 6E, vi snakker tre specifikke bånd, et 2.4GHz-bånd og to 5GHz-bånd, hvoraf den ene er en dedikeret backhaul på 160MHz, også kaldet UNII-4, der giver dig den højeste teoretiske hastighed. Der er ni interne antenner i hver enhed, en 1.7GHz trekernet processor, beamforming og meget, meget mere.

Den amerikanske pris er $599 for en pakke med to, som faktisk er overraskende billigt taget i betragtning at eksempelvis et tilsvarende Orbi-sæt vil koste dig mere. Det skal dog siges at der er små ofringer hist og her, som måske særligt ved irritere gamere. Eksempelvis er WAN-portene bag på 2.5 gigabit i stedet for 10 gigabit, og antallet af USB-porte er begrænset til... ja, bare en.

Dette er en annonce:

Enhederne er relativt små, og svarer i størrelse til to tredjedele af en Orbi-enhed. Der er dog ikoniske ROG-logo i perforeret stil foran. Heldigvis har vi fået den hvide udgave, som ikke gør helt lige så meget væsen af sig, men når de bliver sat til pulserer logoet i RGB-farver, som gør at øjet drages naturligt i den retning. Igen; det bliver lidt børnet, det hele, og Netgears Nighthawk har tidligere fundet en mere gylden mellemvej på designfronten. Det er dog rart at der ikke er nogen eksterne antenner - de sidder alle sammen internt.

Asus påstår at takket være deres RangeBoost Plus-teknologi, så dækker et sæt af to hele 539 kvadratmeter. Det er umiddelbart svært at teste, men vi kan dog sige at Rapture GT6 leverede ret konsekvent dækning i et hus på godt 140 kvadratmeter i to plan, og ved at placere en enhed oppe og en nede i forskellige ender af matriklen, så var dækkeevnen ret god.

Asus ROG Rapture GT6

Desuden lover de en primær 1st Band-hastighed på deres 4x4 5GHz-bånd på op til 4804Mbs. Det er ret optimisk, men vi så konsistente hastigheder på over 1500Mbs igennem hele ejendommen på en fiberforbindelse, så Rapture GT6 hører til blandt de hurtigere systemer der er blevet testet med WIFI 6.

Dette er en annonce:

Der er naturligvis en lang række features, der kommer gamere til gode, såsom WPA3-sikkerhedsprotokol, AIProtection Pro der er udviklet sammen med Trend Micro, mulighed for at lave gæstenetværk via Asus Instant Guard, og til sidst hvad Asus kalder "Triple-Level Game Acceleration", som automatisk opdager hvis der bliver spillet på et netværk, og derigennem prioriterer den trafik over alt andet.

Det hele fungerer relativt upåklageligt for at sige det mildt, og Asus lader endnu en gang til at have lavet et relativt letforståeligt "gamer"-produkt, der sagtens kan levere på pålidelighed lige såvel som hastighed. Det er umiddelbart svært at forstå det begrænsede antal porte dog.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold