Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
nyheder
Atomic Heart

Atomic Heart-udvikler beskyldes for at dataindsamle for den russiske regering

Holdet selv afviser samtlige anklager.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Selvom at studiet bag Atomic Heart, Mundfish, løbende har slået fast at de er et multinationalt hold med base på Cypern, så har de russiske rødder. Og netop den forbindelse lader nu til at have ledt til en ret central anklage rettet imod studiet.

AIN.Capital har udgivet en rapport der påstår at studiets russiske hjemmeside indeholdte en disclaimer, der forklarede at alle brugeres data ville blive sendt til den russiske regering. AIN påstår ydermere at netop denne data hører til under "Russian mobilization laws, under which soldiers are currently being recruited in Russia to continue the criminal war against Ukraine".

Ikke bare det, AIN påstår ligeledes at selvom at studiet påstår at sidde på Cypern primært, så har de et studie i Moskva, hvor insinueringen er at de er tættere på den russiske stat end først antaget. I en meddelelse til GamesRadar fortæller studiet, at selvom at der var en forældet beskrivelse på studiets russiske hjemmeside, så har de altså ikke direkte forbindelse til den russiske stat:

"Our game and website DO NOT collect any information or data. The website's privacy statement is outdated and wrong, and should have been removed years ago. We have shut down the shop to assure our fans of the integrity of our studio and products. We apologize for any confusion on this matter."

Hvad tænker du?

Atomic Heart

Relaterede tekster

Atomic HeartScore

Atomic Heart

ANMELDELSE. Skrevet af Jakob Hansen

Du er tilbage i USSR, og du aner ikke, hvor heldig du er.Indlæser mere indhold