Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Back 4 Blood

Back 4 Blood: Tunnels of Terror

Back 4 Blood har fået sin første store udvidelse, og kan du lide spillet i forvejen, jamen så er der god grund til at kigge forbi.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Mig og min bror har spillet Back 4 Blood som gale siden det blev lanceret sidste efterår. Det skyldes måske primært at både han og jeg har Xbox Series X-konsoller, som vi har løst til at drage fuldt udbytte af, eller at igennem pandemien har vi skabt en god traditioen med at spille kooperative titler sammen, eller at vi simpelthen bare godt kan lide Back 4 Blood. Det er nok, i sidste ende, en kombination af alle tre faktorer, så derfor er vi faktisk nogle af dem der har ventet tålmodigt på den første udvidelse af spillet, der er ude nu.

"Tunnels of Terror", hedder den, og har du ikke Gold-udgaven af spillet, så vil den stå dig i cirka 109 kroner. Lad os lige kort få på plads hvad udvidelsen indeholder. Idet udvidelsen er installeret, så vil du, relativt tilfældigt, støde på såkaldte Hives i Back 4 Bloods mange baner. Ja, det betyder at du ikke aktivt kan gå ind i en hovedmenu, og specifikt vælge det nyeste indhold, idet det skal tilgås organisk via de normale gennemspilninger du og dit hold kører. Det kan allerede virke bagvendt, eftersom de mest erfarne Back 4 Blood-spillere nok har kæmmet hver eneste af de mange baner allerede, og også på alle sværhedsgrader, så at benægte dem muligheden for at hoppe direkte ind det nyeste nye er måske en kende frustrerende.

Back 4 Blood
Dette er en annonce:

Det skal dog siges, at disse Hives udvider følelsen at gennemføre hovedspillet, som er hele ideen med Back 4 Blood, på en mere naturlig måde, og det føles mindre separeret fra helheden en anden DLC gør. Desuden betyder det også, at der ikke er adskilt matchmaking til det nye indhold, men at Turtle Rock fortsat samler alle spillere i én samlet kø, som også måske viser sig at være en smart langsigtet investering.

De her Hives er virkelig udvidelsens absolutte "star of the show", for de er fantastisk sammensat. Hvorimod hovedspillet præsenterer en slags fordrejet men fortsat realistisk og nærmest landlig udgave af vores egen verden, så er disse Hives nærmest H.R. Giger-inspirerede, og læner sig mere ind i det mere alien-agtige ved zombierne. De er til dels tilfældigt genererede, og præsenterer tilfældigt sammensatte opgaver hver eneste gang, men jeg har besøgt mindst 10 af slagsen, og hver eneste gang var det en intens, og grafisk finpoleret oplevelse.

Ideen er at samle Skull Totems, og ligesom med resten af Back 4 Blood handler det om at konstant vurdere hvordan dit holds chancer for overlevelse påvirkes. Du kan samle dem alle, men har du ikke flere ressourcer til at gennemføre banen efterfølgende, så er det lidt lige meget. Derfor er der faktisk udgange i flere omgange fra hvert Hive, så I kan som hold vurdere tidligt at sige; "okay, vi dropper ud her", og tager de Skull Totems med jer I har samlet.

Der er nye Warped Ridden her også, som godt nok tilføjer lidt ekstra variation, men det er endnu ikke Back 4 Bloods problem, så det er et eller andet sted bare ekstra smør på brødet. Ligeledes tvivler jeg på at de gængse spillere har låst op for alle kortene, så at se der komme endnu flere er også fint, men unødvendigt.

Dette er en annonce:
Back 4 Blood

Der er også to nye Cleaners, Charise og Heng, hvor særligt Heng er interessant eftersom han er melee-fokuseret (en strategi der stadig er en kende for fordelagtig), men han kan mere kritisk "fornemme" Hives omkring i en given bane, så I ikke kommer til at forbipassere en indgang. Nu gør de individuelle karakterer ikke så meget forskel i Back 4 Blood generelt, og man formes mest af de kort man vælger at have på hånden på vej ind i en bane, men det er dog fint at der helt konsekvent altid kommer nye våben, kort og karakterer.

Tunnels of Terror falder dog mest af alt i en "fiks uden at være prangende"-fælde, fordi selvom de her Hives er imponerende, så føles det ikke som nogen signifikant tilføjelse til spillets centrale præmis. Jo, variationen sikres, og der er mere indhold, og variabler, at holde øje med. Men her er ingen deciderede nye baner, eller nye måder at spille på. Eller mere narrativt indhold. Det her er bare en undskyldning for at blive ved med at spille, og hvis det er godt nok for dig, jamen så er der masser at nyde.

Men det siger jeg også, fordi jeg godt kan lide selve Back 4 Blood-pakken allerede. Hvis du synes noget mangler, så løser Tunnels of Terror nok ikke det problem.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Flotte Hives, solid udfordring, indholdet er indsat mere organisk i hovedspillet, fine våben og kort.
-
Måske ikke den mest ambitiøse omgang.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

5
Back 4 BloodScore

Back 4 Blood

ANMELDELSE. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Turtle Rock har haft nogle svære år, men denne spirituelle efterfølger til Left 4 Dead er den triumf de og vi har ventet på.Indlæser mere indhold