Dansk
Gamereactor
nyheder
Overwatch

Blizzard fjerner pro-russisk krigssymbol fra Zarya skins i Overwatch

"Z" er blevet et symbol på støtte af den russiske invasion af Ukraine.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

For nylig satte Blizzard gang i det nye Overwatch Anniversary Remix event, der bringer en række gamle skins tilbage i rotation. Mange lagde dog mærke til, at særligt nogle få var blevet redesignet en smule.

Mere specifikt, som PC Gamer skriver, så har Blizzard redesignet to skins tilknyttet karakteren Zarya. Der er et "Z"-symbol i midten af begge, som i spillets kontekst uden tvivl refererer til hendes eget navn, men bogstavet er for nylig blevet brugt som symbol på støtte af den russiske invasion af Ukraine.

Eksempelvis står det sprayet på russiske kampvogne. Det vides ikke helt hvordan netop Z er blevet symbolet på den russiske invasion, men noget kunne tyde på at det er fordi at ordet for "Vesten", eller "West" på russisk begynder med hvad der lyder som en Z-lyd, selvom at bogstavet ikke specifikt eksisterer i det kyrilliske alfabet.

Blizzard har ikke kommenteret på sagen.

Overwatch

Relaterede tekster

Overwatch (Switch)Score

Overwatch (Switch)

ANMELDELSE. Skrevet af Carl Nielsen

Blizzards populære hero-shooter er landet på Switch, men er det værd at spille på Nintendos knap så kraftige konsol?

OverwatchScore

Overwatch

ANMELDELSE. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Det er 18 år siden Blizzard sidst har lavet et spil, der ikke var en to'er eller afledt af et etableret hit. Overwatch er en ny retning for studiet - og et af de bedste spil i sin genre.Indlæser mere indhold