Dansk
Blog
Anbefal mig et album! : The Field

Anbefal mig et album! : The Field

Skrevet af Ak-master den 19 april 2017 kl. 19:43

From Here We Go Sublime er debutalbummet fra svenske producer The Field, og består af en samling instrumentale og elektroniske stykker musik, der langsomt får lov at udvikle sig igennem relativt lange numre. Dette kan enten være i form af en løbende introduktion af nye instrumenter og melodier eller i form af små stilskift og andre 'twists and turns'. Andre gange er denne udvikling så begrænset, at den grænser til at være ikke eksisterende.

Selvom The Field har gjort brug af forskellige og varierede samples er lyden helt igennem elektronisk, og da numrene som sagt udvikler sig ganske langsomt og relativt lidt samt indeholder overvejende hurtige beats, bevæger pladen sig i trance-territorium.

Der bliver heldigvis budt på mange velkomponerede numre, der formår at skabe et komplet lydbillede med en god latent melodi (ofte i form af et velklippet vokalsample), bombastiske omend behagelige beats og en altomsluttende atmosfære. Der er ikke en væg af lyd, men når pladen er bedst, er effekten lidt derhenad.

Der er samtidig også noget dejligt hypnotiserende over musikken, hvilket er med til at forsvare de lange numre og den generelle lange spilletid. Med det sagt er den 10 min. lange "The Deal" langt fra lige så interessant som The Field har troet, og jeg bliver derfor træt af den længe før sidste tone er lydt. I et interessant træk har den svenske herre også valgt at lege lidt med tidssignaturer på "Mobilia", der dukker op nær slutningen. Hvis man som lytter, har ladet sig forføre af de tidligere hypnotiserende toner, vil man brat komme tilbage til virkeligheden med dette synligt kaotiske nummer.

Der er ikke nogle elementer af musikken, der decideret imponerer mig, men det lyder nu overvejende ganske udmærket. 4/6

Bedste sange: "Over the Ice", "Good Things End", "Everyday", "Silent", "Mobilia"

Hvad synes du om From Here We Go Sublime?
Næste gang anmelder jeg Scott Walker. Men hvad derefter?
Anbefal mig noget nyt udgivet indenfor de sidste fem år

HQ