Dansk
Brætspil for videospillere

Brætspil for videospillere

Tagget som: Star Wars, Blood Bowl, Warhammer, Space Hulk, Xwing, Twilight Imperium, Mass Effect, Deus ex, Blade Runner, Magic, Xcom

For et par år siden begyndte jeg at interessere mig en del for brætspil. Jeg tror, jeg ramte en mindre midtvejs-i-tyverne-krise. Turen mod at blive voksen gik lidt for hurtigt. Måske var jeg ikke helt færdig med at være barn - ung og uansvarlig - og forsøgte at kæmpe imod, ved at finde noget, som kunne holde liv i min barnlige fantasi. Derfor tror jeg, at jeg faldt for brætspil.

Brætspil er legetøj, hvor de voksne gerne må være med. Det samme kan man måske sige om computerspil, men af og til vil man gerne samle alle sine venner i et rum, og hygge sig med et spil, uden alle skal sidde, og stirre ind i hver deres skærm. De senest to artikler jeg har skrevet her på Gamereactor (Total War: Warhammer, Blood Bowl 2), har omhandlet brætspil, forvandlet til videospil. Det fik mig til at tænke på spil, der er gået den anden vej rundt. Derfor har jeg forsøgt at samle en liste på fem brætspil, som jeg tror folk, der spiller computerspil, vil kunne lide. Det er ikke computerspil, som er blevet lavet til brætspil, men brætspil af en hvis type og stil, som jeg tror fans af computerspil, vil finde tiltrækkende. Det er på ingen måde en udtømmende liste, og ligeledes er jeg på ingen måde ekspert, så det er givet, at nogle af jer derude har en større viden på området end mig, og derfor vil kunne komme med endnu bedre forslag. Så skyd endelig løs i kommentarene.

Det moderne brætspil har været udbredt i mange år, men på det seneste har det været en stødt voksende industri. Da jeg tænkte over mine favorit spil, gik det op for mig, at rigtig mange af dem kom fra en udvikler, der hedder Fantasy Flight Games, som er ledet af danskeren Christian T. Petersen. Det er ikke fordi jeg er synderligt fanboy, eller i lommen på dem, men det er et sted jeg vil foreslå mange, som søger at finde fede spil at kigge hen. De har enorm fokus på visuel præsentation og tematisk udførelse af spillene. Desuden har de mange store licenser, og har lavet brætspilsudgaver af X-COM og Gears of War bla.


5. Android: Netrunner, 2 spillere - Fantasy Flight Games.

Netrunner er oprindeligt designet af Richard Garfield, som også står bag det enormt populære Magic: The Gathering. Netrunner er et Living Card Game. Det vil sige; et kortspil, hvor der fortsat udkommer udvidelser til, men i forhold til eksempelvis Magic, så har alle udvidelser de samme kort, og du ender derfor ikke med at købe hundredevis af pakker, i håb om at finde et eller andet sjældent kort.
Spillet finder sted engang ude i en fremtid, som består af en blanding af alt det bedste fra cyberpunk-genren, man overhovedet kunne ønske sig. Den ene spiller påtager sig rollen som en hacker, der forsøger at trænge ind i en stor korporations server - enten ud af aktivistiske eller kriminelle motivationer. Den anden spiller har rollen som selve korporationen, som skal forsvare sine forskellige servere fra cyber-indbrud.
Det er et fantastisk spændende og udfordrende spil, med mulighed for mange forskellige taktikker. Tematikken og universet skinner strålende igennem, og man føler, at der en hel historie og verden, som udspiller sig bag kortene.

Spil det hvis: Du kan lide sci-fi spil alla Mass Effect, Deus Ex eller strategiske spil hvor du enten skal forsvare eller angribe en base. Blade Runner.

Andre forslag: Star Wars LCG, Magic: The Gathering


4. Star Wars Imperial Assault, 2-5 spillere - Fantasy Flight Games.

I dette spil tager en person rollen som imperiet, en slags dungeon master, og resten spiller oprørets helte, som gennem en række missioner, skal forsøge at besejre de onde kræfter. Det kunne kaldes et RPG-light. I løbet af spillet, løber man ind i alle de kendte karakterer fra filmene, og hvis man vil have et brætspil, som giver en ægte Star Wars følelse, er det her man skal kigge hen. Chewie, Han Solo og Lukes forsøg på at rede prinsesse Leia fra dødsstjernen i A New Hope, er den type af opgaver, man bliver sendt på. Derudover kan man også spille skirmish, hvor hver spiller bygger sin hær, og man derefter løber hovederne mod hinanden. Det er et godt spil, men der også et utal af små udvidelse (en slags fysiske dlc), i form af ekstra figurer osv, så hvis du først bliver hooked, skal du være forberedt på at bruge en del penge.

Spil det hvis: Fordi det er Star Wars. Du kan lide Knights of the Old Republic, Mass Effect, X-Com, Dungeon Crawlers.

Andre forslag: Descent (samme grundlæggende spilsystem, men sat i en fantasy-verden), Zombicide, Space Crusade, Mansions og Madness.


3. X-Wing, 2 spillere - Fantasy Flight Games.

Ja, endnu et Star Wars spil. Dette fokuserer dog på de fantastiske dogfights, som definerer Star Wars filmene i lige så høj grad som lyssværds duellerne. Hver spiller bygger deres trup af piloter enten som imperiet eller som oprørene. Derefter lader man de flotte modeller gå i krig mod hinanden. Hvert fly har stor mulighed for at opgradere med diverse ekstra udstyr, og et pointsystem sikre, at kampene forbliver balanceret. Spillet er tempofyldt, og forholdsvist let at gå til, men svært at mestre. På nuværende tidspunkt er der udgivet utallige udvidelser, men selv med meget få rumskibe, er dette et fantastisk sjovt spil.

Spil det hvis: Du kan lide de gamle X-wing og Rogue Squadron spil, kan lide enten simulator spil, eller strategi rumspil. Du har altid drømt om at være Luke Skywalker, der flyver en X-Wing.

Andre forslag: Hvis du er mere til Star Trek, findes der et spil baseret på samme system - Star Trek Attack Wing, eller Dungeons & Dragons Attack Wing. Star Wars Armada som rykker kampene op på en større skala med Star Destroyers osv.


2. Space Hulk, 2 Spillere - Games Workshop

Sat i Warhammer 40000 universet, tager dette spil udgangspunkt i en gruppe marinesoldater, som skal indtage og undersøge et rumskib, som driver spøgelsesagtigt rundt i rummet. Præmissen minder en del om filmen Aliens, og netop dette vil jeg mene for mange, er grund til prøve dette spil. En person påtager sig rollen som genestealers, der vælter ud af væggene, og den anden spiller Blood Marines, som gennem en række missioner skal nedkæmpe disse ækle skabninger. Spillet er intenst, ikke mindst på grund af, at hver runde er presset sit til yderste grundet et timeglas, og det har Games Workshop's forventede kvalitetet i figurer.

Spil det hvis: Du kan lide Doom, Alien filmene, Dead Space.

Andre forslag: Space Crusade, Level 7 Omega Protocol.


1. Twilight Imperium, 3-6 Spillere - Fantasy Flight Games.

Dette er det mest episke af episke spil. Det er en hel serie af sci-fi romaner, eller af sci-fi film, som udspiller sig foran øjnene på dig i form af et brætspil. Twilight Imperium er berygtet for sin lange varighed, og man skal da heller ikke forvente at afslutte et spil på under 10 timer, men hvis man kan finde tiden og venner til det, er dette noget af det mest spektakulære, man kan komme i nærheden af. Hver spiller vælger en af de mange forskellige rumvæsen-racer, og bygger derefter galaksen op på spisebordet. Derefter udforsker man planeter efter resourcer, deltager i politiske afstemninger og debatter, og udkæmper enorm rumslag, for til sidst at ende som den nye kejser af Twiligt Imperium. Spillet er alt for stort, alt for langt, og alt for omfattende - og frem for alt fantastisk sjovt. Overvej næste gang du skal holde Lan-Party en weekend, istedet at anskaffe dette og bruge weekenden på at erobre planeter, og forske i forbudt rumteknologi.

Spil det hvis: Du kan lide Mass-effect, Homeworld, Strategy og civilisationssimulatorer. Du er Sci-Fi fan.

Andre forslag: Eclipse, Rune Wars, Game of Thrones - the board game.


Dette er mine forslag til brætspil, man vil kunne lide som videospiller. Hvad er jeres egne favorit spil, og hvad anbefaler i hvis folk gerne vil ind i hobbyen?

Mine første oplevelser som Freelancer.

Tagget som: Skylanders, Legend of Kay

The Icetank, London, 26. Maj. Ud og hjem samme dag. Præsentation af nyt spil. Ja eller nej?

Øhh, ja? Selvfølgelig ja! Men pulsen stiger alligevel, da jeg har sendt mit svar afsted. Hvad skal jeg? Det føles som om jeg er blevet sendt på hemmelig mission til Englands hovedstad. Et nyt spil? Spændingen bliver afløst af angst, da jeg kommer i tanke om, at jeg er bange for at flyve. Og nu skal jeg gøre det to gange på samme dag - alt for tidligt op om morgenen (givetvis efter alt for lidt søvn), udføre en opgave jeg ikke ved hvad går ud på, stille nogle spørgsmål til nogle mennesker jeg ikke ved hvem er, hjem med flyet igen - forhåbentligt kan jeg sove på hjemturen i det mindste - og skrive et preview, men om hvad? Min brystkasse bevæger sig hurtigt, da jeg er landet. Jeg bruger 9,75 pund på ti smøger og en lighter (valutakursen var jeg ikke lige opdateret omkring). Lige idag er det OK, at jeg ryger. Jeg har lige overlevet at flyve - den ene vej i hvert fald.
Ved en kaffebar sidder en far, og desperat prøver at tale med sine to sønner, som begge sidder med deres Nintendo DS. Jeg husker selv hvor svært det var for min mor at trænge igennem til mig, da jeg fik min første konsol, en Sega Mega Drive, og jeg tror bestemt ikke det er blevet nemmere for forældre nu om dage, hvor nærmest selv ens armbåndsur er en spillemaskine. Det spil vi bliver præsenteret for i London, er en af de store syndere når det kommer til at berøve forældre fra deres penge og deres børns tid. Det er nemlig et nyt Skylanders spil. Jeg kender ikke så meget til serien, og det er måske ikke så sindsoprivende, i forhold til hvor min fantasi havde taget mig hen, men det bringer alligevel en trang til professionalisme frem i mig; en trang til at vise, at det her er noget jeg kan.

Her et par måneder efter har jeg nu også anmeldt mit først spil. Det blev et remaster af Legend of Kay fra PS2 dagene. Jeg tror de fleste altid skriver deres egen anmeldelse inde i hovedet, når de har spillet et spil, men jeg havde aldrig spillet et spil med det direkte udgangspunkt, at jeg skulle anmelde det. Det er en markant anderledes oplevelse. For det første er det ikke nødvendigvis et spil du overhovedet ville tænke på at spille af andre grunde, og for det andet er deadline kun et par dage efter, så man skal virkelig kampspille spillet. Omtrent halvvejs i Legend of Kay, åbner jeg en kiste og modtager en nøgle, som skal bruges til at avancere i den pågældende bane. Problemet er bare, at efter jeg har samlet den op, figurerer den ikke i min inventory. Jeg får et øjebliks koldsved. Det hjælper ikke at tænde og slukke, eller hente spillet igen. Den er der simpelthen ikke, og jeg må indse, at det eneste jeg kan, er at starte helt forfra. I det øjeblik tænkte jeg, at det måske ikke er så sjovt at være anmelder, men nu bagefter når jeg tænker over det var det en sjov udfordring. At være anmelder, går jo ikke ud på at du skal have det sjovt, men at finde ud af hvad man mener om et spil. Derfor var det også rart, at det første spil jeg skulle spille ikke var et godt spil (efter min mening), da det tvang mig til igen at finde en professionalisme frem. Det var en god udfordring og jeg ser frem til at anmelde flere dårlige spil - men forhåbentlig også nogle fede titler (hint, hint til redaktørerne;)).

Magnus skrev forleden en blog om udfordringerne som ny ung chefredaktør. Jeg kan kun forestille mig hvilken mundfuld det må være at skulle sætte sig i den stol, især efter en så vellidt redaktør som Lee West var. Men ud fra mine korte korrespondancer med Magnus (og resten af staben for den sags skyld), kan jeg kun sige, at han virker som et yderst kompetent, men også et sympatisk og empatisk menneske. Så jeg ser kun frem til det fremtidige samarbejde. Nogle brugere gav udtryk for at siden havde mistet personlighed. Det tror jeg kun er en naturlig virkning af redaktionsskiftet. Jeg er ikke selv den store kommentator - hverken her eller på andre side - men jeg vil da bestræbe mig på at være mere aktiv, og indgå i en samtale hvis folk har noget at sige, om det jeg skriver.

Vi ses derude.

Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.