Gamereactor follow Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Mit første interview

Mit første interview

Skrevet af Mike JezZ den 17 juli 2017 kl. 09:50

For en måned siden udkom min første single, og jeg synes selv at det har været en stor succes. Har været i undergrunden i utroligt mange år, men det er først nu jeg rigtigt tager følehornene frem.

Selvom jeg endnu ikke er landskendt, så fik jeg stadig muligheden for at få mit første interview i lokalavisen Frederikssund. Jeg blev kontaktet af dem, og blev spurgt om jeg ville interviewes - et tilbud man selvfølgeligt ikke kan sige nej til.

Det var ret surrealistisk, men også fedt at blive spurgt ind til min musik af journalisten. Jeg blev publiseret i den fysiske lokalavis Frederikssund, der udkom i tirsdags, og i fredags udkom mit interview på deres hjemmeside, hvor jeg hele weekenden har præget forsiden, og pt stadig gør (dette ændrer sig formentligt i løbet af dagen).

Skulle du være interesseret i interviewet, så kan det læses her.

Har du endnu ikke hørt mit track, kan det høres på YouTube eller Spotify.

Jeg forbereder allerede min næste single, hvor der også er planlagt en musikvideo til. Det bliver dog en noget mere dyster sang, der nærmer sig den normale rapstil jeg kører.

God sommer allesammen :)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Datoen for udgivelsen af min første single

Datoen for udgivelsen af min første single

Skrevet af Mike JezZ den 16 maj 2017 kl. 10:34
Tagget som: Mike JezZ

Mine forrige blogindlæg har været omkring min kommende udgivelse af min første single, "Ryst Din Røv", hvor jeg har forklaret om forløbet med hensyn til udviklingen.

Det eneste, jeg sådan set mangler, er at afsløre sangens udgivelsesdato, samt lade jer lytte til sangen.

Lad os starte med det første:


Min første single, Ryst Din Røv, udkommer den 16 juni på følgende tjenester:

iTunes, Spotify, YouSee Music.

Coveret er det samme som i blogindlægget.

Med under en måned tilbage sidder jeg lidt smånervøs, og venter spændt på hvad pøblen vil synes om det. Det er ikke den stil jeg normalt kører, og det er ikke en stil folk skal forvente at jeg kører fremover. Det kan så måske virke underligt, at det er sådan en sang jeg udgiver først, men jeg føler, at tiden passer til det, og at jeg egentligt godt kunne lide at lave sådan et type track. Måske laver jeg et i samme stil igen, men lige nu fokuserer jeg på at få færdiggjort flere sange til mit album.

Jeg håber selvfølgeligt på, at mange kommer til at høre min nye sang, men jeg kan jo ikke forvente at det bliver det næste store hit, da jeg endnu ikke har et stort navn derude. Men forhåbentligt kan min kommende single være med til at bringe mit navn ud.

Jeg beklager at min blog ikke er så informativ som de tidligere, men jeg ville gerne meddele, at der kun er nøjagtigt en måned til udgivelsen, hvilket altså, hvis du skulle være i tvivl, er den 16 juni.

/Mike

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Bag Om: Udviklingen af min første single

Bag Om: Udviklingen af min første single

Skrevet af Mike JezZ den 9 maj 2017 kl. 12:41
Tagget som: Mike JezZ, Single, Ryst Din Røv

I forrige uge afslørede jeg at min første udgivelse er på vej, og i denne uge vil jeg skrive lidt mere om den tekniske udvikling jeg har haft med sangen.

Den oprindelige tekst hed "Ryst Jeres Røv", og blev faktisk skrevet for snart ti år siden. Sidste år gik jeg og pønsede på hvilken sang jeg eventuelt skulle lave som min første single, og her faldt det naturligt ind at lave en club-sang, hvilket min sang også er.

Jeg hev det gamle track op ad skuffen, analyserede teksten, rev det meste fra hinanden, og gemte derefter kun brudstykker fra den oprindelige. Meget er nemlig sket gennem tiden siden dengang. Både min egen personlig udvikling, men også musikscenen. Teksten er blevet mere voksen, og diamanten er så at sige blevet slebet godt til.

Beatet er også blevet helt udskiftet, der er lavet af produceren Mixe. Melodien er blevet direkte skræddersyet til denne sang, da jeg bad ham om personligt at lave et mere nutidigt beat, der stadig fulgte den gamle stil. Det lykkedes fantastisk, og resultatet er mega fedt.

Sat til udgivelse ved et uheld
Jeg har valgt at udgive mit eget musik gennem digidi.dk, da det er nemt samtidigt med at man stadig beholder alle rettigheder for sin musik. Desuden har jeg også meldt mig ind i Koda, hvis det nu skulle ske at man blev spillet forskellige steder.

At udgivelsen blev sat til udgivelse ved et uheld, er selvfølgeligt en overdrielse og en cliffhanger, men det er delvist sandt - efter at have brugt lang tid på at mixe sangen gjorde jeg den klar, hvorefter jeg lagde den op på tjenesten, samt de øvrige oplysninger, såsom coverart, hvem der har været med til at lave sangen, og så videre. Sangen blev sendt til udgivelse, og næste morgen stod der, at den var sendt til udgivelse.

Jeg gik i panik, for der stod, at man kunne gøre sin sang klar til udgivelse, og stadig rette i den. Men da jeg trykkede på ret, stod der, at dette ikke længere var muligt. Efter at have snakket med supporten mandag morgen fik jeg heldigvis at vide at det stadig var muligt at redigere, men det efterlod mig som et nervevrag i løbet af weekenden.

Grunden til at jeg egentligt fortsat ville rette den, uden at være 100% færdig, skyldtes, at jeg ønsker en udgivelse i midt juni, og det skal gerne gøres minimum en måned inden udgivelse. Da jeg hørte min sang på mine højtalere lød den perfekt, men hvis jeg sammenlignede den med musik på andre tjenester, var min sang minimum halv volume af deres, hvilket ikke er optimalt.

Jeg prøvede først at skrue mit mix op, men lyden skrattede, hvilket er fatalt i en musikproduktion. Jeg begyndte at snakke med folk om mastering, og opdagede, at det var ret dyrt. Jeg endte med at bruge hele min weekend på at lære at lave mastering, og det lykkedes mig til sidst.

Tracket er gået guld. Og jeg formåede at gøre alt selv, frem for at få sendt det til en master. Jeg kan faktisk sige, at al det hårde arbejde om selve sangen, vokalen og mixing samt mastering er noget jeg selv har båret mig ad med, hvor Mixe hjalp mig med beatet.

En stolt far
Når jeg hører min produktion, sidder jeg stolt, og tænker 17 år tilbage, hvor jeg som fjortenårig begyndte at skrive musik. Det startede ud som digte, og endte i at blive rap. På en masse gratis og en mp3-afspiller til at optage min vokal med begyndte jeg at spytte rim, og siden da har det været en stor del af mit liv.

Det bliver uvirkeligt, efter alle disse år, endeligt at kunne søge på mit kunstnernavn, og finde mig selv på de store tjenester. Endnu mere uvirkeligt bliver det, hvis min sang rent faktisk kommer til at blive spillet alle de store steder

Har du spørgsmål?
Hvis der er nogle, der sidder med spørgsmål omkring min sang, min vej til hvor jeg er nu, eller andre spørgsmål relaterede til min musik, så spørg endeligt gerne. Måske jeg endda kunne hjælpe andre på vej med mine svar.

Hvis der kommer for mange til at svare dem alle i kommentarfeltet vil jeg svare på dem i næste blogindlæg, der udkommer i næste uge, sammen med en udgivelsesdato på mit track. Ugen efter lægger jeg en lille smagsprøve op af mit track, så i kan få lov til at lytte.

Tak fordi du læste med, og viser interesse for mit kommende nummer.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Min første single ude i næste måned!

Min første single ude i næste måned!

Skrevet af Mike JezZ den 2 maj 2017 kl. 15:09
Tagget som: Mike JezZ

Efter så mange års arbejde kan jeg nu endeligt bekræfte - min første single udkommer i næste måned!

Har de sidste 3 år arbejdet hårdt på at få arbejdet seriøst med musikken, så meget det nu har kunne tillade med et fuldtidsjob ved siden af. Nu har det endeligt båret frugt, og jeg vil gerne tage jer alle med i hvad der er sket den seneste tid.

Jeg har tidligere delt mine nuværende sange gennem de seneste år herinde gennem blogs, hvor jeg har fået primært gode kommentarer, og nu er tiden kommet til at min første single udkommer. Den hedder "Ryst Jeres Røv", og er skrevet samt mixet af undertegnet, mens beatet er produceret af Morten "Mixe" Zaremba.

Sangen udgives under mit eget label, der har navnet "JezZ Records", og jeg står selv for al finansieringen. Uden at afsløre det fulde beløb, kan jeg konstatere, at det ikke er helt gratis at starte sådan et labelselskab op.

Jeg fik også for nyligt opgraderet mit studie. Jeg bruger den samme mikrofon som jeg har gjort de sidste 12 år, nemlig Golden Age Project FC 1 MK II F.E.T. Condenser Microphone, hvilket jeg er fuld tilfreds med. Har dog skiftet min Pre Amp ud med et USB-lydkort, der gjorde en del underværker for lyden. Dog har jeg for nyligt fået lavet mig nogle lydisolerende vægge, der dræber rumklang på indspilningerne, og det er næsten det mest fantastiske ved mit studie. Jeg er overrasket over hvordan de fuldstændigt har fjernet rumklangen i mine indspilninger.

Det er slut med at bruge timer op og ned på at skulle rette lyden så den bliver perfekt, det gøres direkte on the go nu hvor jeg endeligt har fået sat det hele professionelt op. Det er direkte sjovt at stå i studiet nu. Jeg har altid foretrukket at spytte rim, og har altid hadet at gøre alt mixeriet. Jeg står desuden selv for det meste. Det eneste jeg ikke altid står for, er producering af beats, da det er noget der tager lang tid, når man foretrækker at skive og rime, og samtidigt har et fuldtidsjob ved siden af.

Min sang udkommer på Spotify, iTunes, YouSee Music, og alle de andre digitale tjenester. Der bliver altså ikke en fysisk udgivelse denne gang.

Jeg har lavet meget hård rap gennem tiden. Stilen er stadig den samme, omend jeg er blevet lidt mere mild i kanterne. Dog skal man ikke forvente at se noget af dette på mit kommende track, da det er et track beregnet til at blive afspillet i klubber og radio, hvis det skulle komme så langt.

I får mere at vide i løbet af denne måned, samt får lov til at få en tidlig lytter. Indtil nu ville jeg blot dele den fede nyhed med jer, da i har støttet mig i alle disse år :)

Coveret til tracket ser ud som vedhæftningen af billedet til bloggen, og er desuden også lavet af mig selv.

/Mike

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gamereactor

Copyright 1998-2018 - Published by Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.