Dansk
Blog
Survival spil..

Survival spil..

Jeg er vild med survival genren!

Det er efterhånden mange år siden, at jeg kastede min kærlighed på genren, hvor jeg skulle starte med ingenting, og så arbejde mig op til toppen af fødekæden.

Det har så også givet mig lidt en særlig spillestil, for jeg er sgu lidt af en hoarder, når det kommer til survival spil. 1 stykke papir, fundet i en kasse på vejen i 7 Days to Die, skal da helt sikkert med hjem, også selvom jeg har 3000+ stykker papir i forvejen! De shotgunshells skal jo laves, til mine yndlings turrets og min pump-action shotgun, og ja, dem har jeg måske også et par tusinde af, men man kan aldrig få nok ammunition..

For mig er hele "historien" med at gå fra ingenting, til at være den største baddass, utroligt genkendelig. Og genkendeligheden er nok også en af grundene til at jeg har ALT for mange spil af denne type..

Det er så lige meget, om det er det før omtalte 7 Days to Die, Terraria, Rust, Scrap Mechanic, Age of Conan eller et af de andre spil i genren, så længe jeg selv skal arbejde mig op, så er jeg klar.<br />
Eller; Der er små afvigere her og der.. F.eks har jeg aldrig nået endgame i Ark Survival Evolved/Ascended, da det hen mod endgame bliver til et ulækkert grind af mating af diverse dinosaurer, for at have bedst mulig chance for at klare en boss. Dén del forstår jeg simpelthen ikke det sjove i, og det kan da godt være at jeg med mine 50 år, bare er for meget en boomer til det spil, og så må det jo være sådan :D

Nu har jeg jo nævnt 7 Days to Die et par gange.. Det er det mest spillede survival spil jeg har! Det blev købt tilbage i 2017, men jeg begyndte først at spille det i 2018 engang. Men så gik jeg også lidt amok, også i en sådan grad at jeg nu har 3014 timer i det!

Det var sidst installeret i oktober sidste år, men deres seneste updaye, til Alpha 21 ødelagde det "lidt" for mig.. De gjorde en del af progression systemt til et grind og en RNG fest, og det fjernede noget af lysten til spillet. At det så stadig er i Alpha, selvom det udkom i early acces tilbage i 2013, er lidt en joke i sig selv, og det er nogle seriøst sløve udviklere!

Jeg opdagede så Conan Exiles sådan voldsomt sidste år.. Det havde ligget i mit bibliotek nogle år, men først nu gav det mening, og det er har helt sikkert overtaget den kærlighed jeg før havde til 7 Days to Die!

..og det bringer mig til udviklere af denne type spil, for nøøøj nogen af dem er såååååå sløve altså! Har i prøvet Scrap Mechanic? Lavet af Axolot games. Det har det fedeste fundament til et godt survival spil, og hvad gør udvikleren? De sidder og udsender mini opdateringer med mini fixes.. Den sidste store update, med meningsfyldt indhold kom tilbage i 2020..! Det er altså bare for længe at vente...<br />
The fun Pimps, bag 7 Days to Die. Deres spil er stadig i Alpha.. Siden 2013! Funcom, som står bag Conan Exiles, smider chapters ind cirka hver 3-4 måned, men kan så godt finde på at vente en måned med at patche skidtet, så det er spilbart igen!

Der er andre, meget positive eksempler på udviklere af survival spil, der er helt på forkant med deres spil, næsten 24/7..

Facepunch Studios, der har lavet mit yndlings multiplayer survival spil: Rust! Eller Re-Logic med deres fantastiske Terraria, hvor de er gået langt ud over, hvad jeg tror nogen havde forventede af opdateringer og crossovers..

Er der andre herinde, der har survival genren som deres yndlings genre? Og hvad ligger I af timer i det?

Skulle du have lyst til at kigge på, hvilke spil jeg har (Både survival og andre) på steam, så kan jeg findes derinde som SnuckedSilly. Det kunne jo være vi skulle spille sammen en dag ;)