Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto

På 5 dage blev jeg uvenner med min Nintendo Switch

Skrevet af Joeyvind den 8 juli 2017 kl. 20:06

Min sympatiske lille Switch og jeg, blev aldrig rigtig gode venner - også selvom jeg ønskede det.

For 4 timer siden brugte jeg min fortrydelsesret, og har leveret min Nintendo Switch tilbage.

Dette skyldtes primært at docken ikke virkede, og at den derfor under alle omstændigheder skulle til reparation. Men jeg kan heller ikke komme uden om, at det i høj grad også skyldes førstehånds indtrykket. I denne blog, vil jeg derfor med mine kritiske øjne fortælle om min oplevelse med Nintendo Switch, og hvorfor min Switch og jeg aldrig blev gode venner.

Hardware
Da jeg åbner pakken, tænker jeg umiddelbart at de to Joy-Cons er lidt små og sandsynligvis bygget til små japanske hænder (I ved hvad man siger om mænd med små hænder). Derimod har de en god vægt og layoutet tog ikke lang tid at vænne sig til.

Mit første indtryk af Switch konsollen var, at den på mange måder ligner en tablet, men også bringer minder tilbage om de første iPhones. Dvs. lidt kluntet designet og en lidt mærkelig størrelse; for stor til have i lommen, og få lille til at den bør haves i en taske.

Da jeg pakkede docken ud, begyndte jeg at blive bekymret. Magen til plastiklort har jeg længe set, og med tanker på at dette er en hybrid konsol, som både skal være håndholdt og tilsluttes til tvet, undre det mig at Nintendo ikke har brugt flere ressourcer på at designe docken. Den fremstår skrøbelig, plastik agtig og giver en utilfreds fornemmelse, når man placere konsollen i den. Det føles simpelthen ikke pålideligt, men skrøbelig og jeg var flere gange bekymret for om jeg ville knække en lille del, hvilket er utilfredsstillende, når man har brugt 2700 kr på det.

Det samme kan siges om tilslutningen af Joycons, om de tilsluttes på konsollens sider, eller at de placeres i den lille plastik boomerang, som skulle udgøre en kontroller. Så virker designet skrøbeligt, og allerede efter flere forsøg var min første tanke, om dette design kan holde til et dagligt brug i 3 år?

Software
At starte Switch er let som ingenting, og Nintendo har heldigvis forsøgt at gøre det enkelt og let for nye Nintendo kunder. Ligesom med det gamle Playstation Network til ps3, kan det ses at Switchens UI er i sit tidlige stadie, og med tiden vil få flere muligheder og design ændringer. Det var skuffende at der kun fandtes to temaer på konsollen; hvid og sort dvs. kedelig og endnu mere kedelig. Jeg havde forventet mere af en så farverig producent som Nintendo.

Jeg startede The Legend of Zelda: Breath of the Wild, som overraskende ikke skulle installeres og spillede helt gnidningsfrit. Jeg vil ikke sige så meget om selve spillet, da jeg kun nåede 4 timer med spillet, og derfor ikke kan give en retfærdig bedømmelse. Det er uden tvivl imponerende at se så storladen en verden på så lille en konsol. Omvendt gav det en bekymrende følelse når konsollen sad i sin plastik dock, hvor billedet skifter til 720p og frame rate falder en anelse. Da går det op for mig hvordan Zelda skal spilles, nemlig som håndholdt og ikke på storskærm, men så forsvinder en del af idéen med Switch også, og jeg kunne ikke slippe tanken om at der er lang vej igen for Nintendo, og der muligvis er tale om en minimalt forbedret Wii U med en masse ekstra plastik tilbehør - hvilket er en bekymrende tanke, når jeg virkelig ønskede at elske min nye lille Switch, men bare ikke kunne. Det må være sådan en fødselsdepression føles.

Afsluttende ord
For et par dage siden efter en 11 timer lang arbejdsdag, satte jeg så spændt min Switch i docken for at få mit sidste fix inden sengetid, og mit trofaste Bilka tv viser "Intet Signal". Jeg prøvede samtlige måder og alternativer - intet hjalp.

I dag stod jeg således i Elgiganten Glostrup, og den flinke blå mand spørger; Ønsker du at bytte den til en ny, eller få pengene retur? - Jeg valgte pengene.

Som "nørd" findes der ikke andre mere ubekvemme følelser, end at man lige har købt katten i sækken. At man glæder sig i flere uger, for derefter at blive slemt skuffet. Dette gælder uanset om det er spil eller hardware og jeg må konstatere at min Switch og jeg aldrig blev gode venner.

Jeg håber derimod at i andre er blevet bedste venner med jeres Switch - tak fordi i læste med. :)