Gamereactor follow Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
5 Plader (Uge 15)

5 Plader (Uge 15)

Som følge af titlen, vil blog-serien tage udgangspunkt i fem lytte-forslag, med tilhørende Spotify- eller YouTube-link. Hvis ingen af disse er tilgængelige, ja, så man selv ud og lede. Samtlige genrer er åbne, dog vil alle genrer ikke blive dækket hver uge. Jeg håber at kunne skabe lidt interesse omkring emnet her på GameReactor, og samtidig skabe lidt liv i denne mørke baggård af hjemmesiden. Kom gerne selv med forslag, eller kopier konceptet direkte - alle er velkomne!

Your Mom's Favorite DJ, af Kid Koala - Link
Selvom mine egne turntables står forholdsvis stille nu om dage, er det uundgåeligt at der falder lidt sund, teknisk DJ lir til øregangene i ny og næ. Kid Koala er en af mine absolute favoritter, og denne udgivelse er signifikant fordi den inspirere mit ønske i at arbejde med vinyl på samme måde som ham. Selvfølgelig er der masser af forgængere der skære i stykker og sætter sammen igen, men Kid Koala er underholdende, legende og opløftende på en helt speciel måde. Det er sgu ikke så selvhøjtideligt. Er du til hip-hop, sjov og spas, så vil både du og din mor synes om denne plade.

Victim of Yourself, af Nervosa - Link
En amerikansk ven kastede Nervosa efter mig tirsdag morgen, og disse brasilianske valkyrier formår at rive et virkelig hårdt old-school thrash- og dødsmetal riff af sig. Det er uden for meget lir og dikkedarer, bare lige på og hårdt, både hvad angår dobbeltpedal og systemkritik. Denne debutplade er også overraskende godt produceret. Selvom inspirationerne måske er åbenlyse, bliver det ved inspirationen og ikke plagiatet. Albumcoveret er også lækkert designet, som noget direkte ud af 80ernes undergrunds metal miljø. I det hele taget, et sundt lyt for det kræsne metalhoved.

Garden of Delete, af Oneohtrix Point Never - Link
En hyldest til skør elektronisk musik, omend nogen af numrene er lidt indsholdsløse. Højdepunkterne er dog til at føle på, for eksempel, den pumpende bas på "Mutant Standard" eller den bærende nonsense vokal på "Ezra". Derudover burde alle tjekke videoen til "Sticky Drama" ud. Det er som en splatterfilm, med børn som rolleindehavere. Temmelig syret oplevelse. Mener du at den elektroniske musik gerne må lide af mangel på rytme, men hellere end gerne må eksperimentere ud i det ekstreme, så er Garden of Delete noget for dig.

Ur Jordens Djup, af Finntroll - Link
Gode gamle. For de uinvidet, er Finntroll et finsk hedensk metalband, der begiver sig i emner som trolde, natur-myter, og andre lækre hedenske tematikker. De kombinerer folke- og sortmetallen med rytmiske træk fra finsk humppa hvilket er to meget anderledes verdener der tørner sammen, dog på ingen måde uharmonisk. Denne plade er deres bedste, spørger du mig, og tager en mørkere, mere konceptuel drejning end tidligere udgivelser. Aldeles vellykket keyboard hooks, og stadig med masser af headbanger riffs. Desuden handler det om trolde ude i skoven, og når man er skandinavisk, falder det jo som oftest i god jord.

Virtual Crime, af DJ Mastercard - Link
Lidt juke, lidt footwork, lidt tyk bass og en røvfuld synth, så har du en vinder-kombination af de store. Jeg har altid været stærkt fascineret af den hektiske lyd der opstår når diverse footwork og juke producere virkelig folder deres vinger ud, og på Virtual Crime formår DJ Mastercard at gøre den lyd nostalgisk, formår at gøre den tvetydig, og temmelig nice at lytte til, egentlig. En trang til lidt mere eksperimentering i elektronisk musik førte mig i sin tid til opsamlingerne Bangs & Works (som ligeså varmt kan anbefales), efterfølgende Traxman, DJ Rashad, DJ Paypal og så til DJ Mastercard. Der er verden til forskel mellem de fire, og alligevel bindes de sammen af en helt anderledes sampling-struktur end man er vant til, og en hang til at lave musik der passer til en verden med 200 kilometer i timen.

Ja, lige et par dage forsinket, men her fem plader fra den forgangne uge. Håber I finder tid til bare at lytte til et par stykker. Hvad har I fodret jeres øregange med?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus