Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Song Suggestion Tuesday

Song Suggestion Tuesday

Skrevet af barcano den 24 april 2018 kl. 14:22
Tagget som: Anbefalinger, Brugeranmeldelse, Musik

Cover Week

The Sound of silence - Af Disturbed
Utroligt smuk. Og ligeså smuk produktion. Er utroligt overrasket over hvor meget jeg nød frontmanden David Draimans blidere vokal. Dejlig blanding af akustisk guitar og blide klaver toner. Hans stemme udvikler sig fantastisk igennem hele sangen sammen med det instrumentale, og der er en gennegående smuk crescendo som virkelig forstærker sangens generelle kvalitet, med et så naturligt smukt musikalsk landskab som bliver bredere og bredere og hårdere og hårdere uden at man behøves at tøve til growlende vokaler og distortede guitarer. Og så langt som covers går, er det her klart en af de bedste. Og det gælder heldigvis for de fleste af denne uges sange.
Karakter: +

Blank space - Af I Prevail
Ikke den største fan af frontmandens klare vokal. Lidt for meget ængstelig punk for mig. Dog har den uklare vokal noget "crisp" som jeg godt kan lide. Generelt utroligt hvor godt Taylor Swift tøsede og semi-barnlige kærligheds baskere knytter sig sig til en post-punk sang af denne her kaliber. Det første halve musik har nogenlunde samme problem som den originale, en samling af klaver takter som fortsætter i en evighed. Heldigvis bliver der introduceret nogle dejlig tørre trommer og en udmærket guitar efter små 30 sekunder. Men i takt med af at det er et næsten identisk cover rent rytmisk betyder det også at de gentager den samme riff om og om igen igennem stort set hele sangen. Dog er duetten mellem den klare og den uklare vokal i omkvædet effektiv og tilføjer noget lidt mere til en ellers rimelig fabrikeret sang. Bagefter er det så tilbage til generisk hård pop-punk hvor der så bliver smidt et overraksende hårdt breakdown ind i broen til sidste omkvæd. Det var en behagelig overraskelse.
Karakter: =

Sweet dreams (Are Made of This) - Af Marilyn Manson
De første tre sekunder af denne her sang er nok for én til at indse hvad det er for et nummer man skal forberede sig på. Utrolig simpel riff igennem hele sangen, som stadig virker pga. den distortionog "filtering" som de har lagt over. Det her er en af de få eksempler hvor overproducering har hjulpet en sang mere end den har skadet. Fordi her bruges det rent faktisk til at bygge den verden som musikken fremstiller op. En verden der mest af alt lyder som et levende horror/freak-show. Og Manson's persona taget i betragtning er det helt klart meningen. Når det så er sagt vil jeg stadig anbefale musikere at holde sig fra alle de effekter som en mixerpult kan tilbyde. Det vil med størst sandsynlighed ende galt. Den konstant gentagende tekst gør også at Manson ikke behøver at koncentrere sig om meget andet end at kontrollere sin stemme, hvilket også giver ham muligheden for hele tiden at variere sit vokale udtryk. Lige fra pirrende hvisken til brutal skrigen. Og selvom jeg for det meste finder ham både utroligt anstrengende og frastødende er det svært at argumentere imod hvad han har leveret her er noget af et værk. Han tog en poppet disko sang fra 80'erne og lavede den 110% om til hans egen stil. Og derfor kan man også altid nemt genkende den, hvilket både er positivt og negativt.
Karakter: =

The House of the Rising Sun - Af Five Finger Death Punch
En god western-inspireret intro der passer godt til resten af sangen. Og den originale's sil også for den sags skyld. Ivan leverer en god vokal præstation som sædvanlig. Og bandets valg til at bygge mere og mere på rent musikalsk for at den til sidst når en større hårdhed var et godt valg. Specielt når den originale en bygger synderlig meget på sig selv, og bliver derfor lidt for meget og lidt for monotont. Sangen kulminerer i en dejlig solo, der inkluderer "symf" melodier af alle ting. Klart ikke hvad jeg normalt ville forvente fra FFDP. Men det var et godt valg for at få sangen til at skille sig enndu mere fra den originale end den var i forvejen. For ligesom at gøre den så meget deres som muligt. Alt i alt et udmærket cover og en fed sang.
Karakter: +

Facebook
TwitterReddit