Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Song Suggestion Tuesday

Song Suggestion Tuesday

Skrevet af barcano den 19 juni 2018 kl. 16:51
Tagget som: Anbefalinger, Brugeranmeldelse, Musik

Mockingbird - Af Eminem
Smukt indspillet klaver. Og om der rent faktisk er indspillet instrumentet med tangenter der stiger i volumen til det klipper mikrofonen på sidste taktsalg, eller om de har skuet op for lyden i post, ved jeg ikke. Men det giver en rimelig kraftig effekt der giver illusionen af at man bliver rusket i, i takt med musikken og Eminems ord. Og selvom Eminem som sædvanlig leverer den ene linje efter den anden med tæt på perfekt præcision, så er det hele ikke positivt. Musikkens dissonerende melodi resulterer i at der engang imellem er nogle svupserer hvor ellers gode "bars" bliver afsluttet med forceret rim, uafsluttede metaforer og ordvalg der mest ligner at de er der for at passe til musikken, frem for at passe til tekstens narrativ. Og i en hvilken som helst anden musikalsk stil ville en større henvisning til sangens musikalske udvikling være at fortrække. Men her ender det med at skade mere end det gør gavn. Men når det så er sagt er Eminems "eminente" overgang fra semi-agressive rap til ørehængende og melodiske hooks ikke til at blive træt af. Og selvom det hele ender i en meget bitter sammensmeltning så står dette nummer stadig som en af hans stærkeste, specielt i sin evne til at opbygge og derved påvirke lytteren til at nå et tankestadie der korresponderer med Eminems eget.
Karakter: +

Fire in the hole - Af Five Finger Death Punch
Sonsik tilfredstillende trommeintro. En fed effekt at få trommeslagene til at skifte fra højre til venstre side. Det er helt klart hårdtslående på den rigtige måde. Selvom beslutningen om at skifte rigtige trommer ud med drum-pads ikke hører til hvad jeg ville beskrive som et smart valg. Det passer dog ellers fint til sangen da alle andre aspekter af nummeret, lige fra vokal til guitar er yderst overproduceret. Dog ikke set som et negativ. Også selvom lyrikken og vokalleveringen i klassisk FFDP-stil godt kan blive lidt hen af for meget, så passer det ellers godt til den overraskende inspiration af klassisk power-metal som denne her sang har. Og endnu federe bliver det når man efter en pludselig overgang er smidt ind i et omkvæd der trækker inspiration fra Viking-metal af alle genrer. Helt ærligt så kunne omkvædet godt minde om en mere melodisk version af Amon Amarth. Og endnu tydeligere bliver denne inspiration, når man efter en klart tilfredstillende guitar-solo der igen spiller på samme niveauer som 80'ernes power/arena-rock, bliver præsenteret for en folk-metal lignende vokallevering. Så selvom sangen ikke engang når at skrabe de tre minutter så er der smidt nok fede smage ind fra alle mulige steder fra, at det ikke når at blive kedeligt eller trivielt. En lille stykke sødt der ikke holder tilbage med noget.
Karakter: +

Zombie - Af Bad Wolves
Bare inden man kommer til at tro noget andet. Jeg kan godt lide denne her sang. Men holy cow Batman, den distortion de har lagt på klavret i introen. Ikke en fan. I Mockingbird gav det en atmosfærisk effekt. Her er det ikke kun virkelig distraherende, men egentlig også ubehageligt ved højere lydstyrke. Men når den lille 10-sekunders intro er overstået begynder klaver-melodierne at blive yderst smagfulde. Generelt så er alt lige fra guitar til bas og trommer godt mikset. Guitar og bas-tonen er fyldt med rum og trommerne er i modsætning både knasende og komprimeret nok til at det giver en dejlig kontrast. Vers vokalen er god, men noget ved hans tone og måden han artikulerer hans stemme kan godt give det en lidt for tydeligt bro-metal smag engang imellem. Når det så er sagt er hans præstation i omkvædet klart kompenserende for hans versvokal. Her tillægger han lige akkurat den rete mængde knas til hans stemme til at det både bliver melodisk stimulerende og fylder dig med en agression som denne her slags musik kan. Og som en lille bonus er guitar-soloen heller ikke noget at klage over.
Alt i alt et godt cover som jeg klart fortrækker over den originale. Ikke at det for mit vedkommende siger særlig meget. Bare det at front vokalisten ikke lyder som om at han får den bagfra mens han synger placerer denne her version mil foran den originale.
Karakter: +

Hurt - Af Johnny Cash
Lad mig starte med at sige at jeg først her for nylig fandt ud af at det her var et cover af en Nine inch nails sang. Og jeg har stadig svært ved at tro på det. Med det her nummer har Johnny Cash komplet transformeret det om til sit eget. Og det som det er blevet er et nummer der aldrig stopper med at give mig kuldegysninger. og det kommer 100% procent fra Johnny's egen stemme. Selvom arrangementet omkring ham er godt, så er det hans stemme og den passion og energi som han giver som tager denne her sang fra at være noget godt, til at være noget fantastisk. En stemme der overskrider de små tekniske skavanker som opstår i outroen hvor instrumenterne er mikset lidt ærgerligt sammen så hans stemme klipper ind mellem instrumenterne.
Et lille mesterværk der på minimalistisk vis fortæller en grum og alt for virkelig fortælling om hans sidste tid på denne jord. Må han for evigt hvile i fred med de største legender.
Karakter: ++

Facebook
TwitterReddit