Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

B&O Beosound Stage

B&O's mere tilgængelige soundbar er en contender.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Bang & Olufsen er i fuld gang med at diversificere deres portfolio. Hvorimod de for bare et lille årti siden primært var kendt som en producent der lancerede fjernsyn til over 100.000 kroner, og højtalere til noget lig det samme, så har særligt Beosound og Beoplay revitaliseret brandet, og gør at det nu, selvom det stadig er dyrere end de fleste konkurrerende modeller, er mere tilgængeligt end nogensinde før.

HQ

Det bringer os til Beosound Stage, B&O's forsøg på at vinde indpas i flere stuer gennem en mere prisbevidst soundbar. Hvorimod Theatre koster over 50.000 kroner, og repræsenterer en slags "gammeldags" Bang & Olufsen, der appellerer til en svindende lille målgruppe, så er Stage menigmanden, pøblen og tilbudsshopperen.

B&O Beosound StageB&O Beosound Stage

Ved først øjekast er det dog svært at se den omtrent 40.000 kroners forskel der er imellem de to soundbars. Jo, hvis du vælger "Natural" eller "Black Anthracite", så er den decideret anonym, og det er svært at se hvorfor B&O overhovedet producere de her Harman Kardon-lignende modeller, men Gold Tone, Bronze Tone og særligt Smoked Oak oser af samme varme, af udsøgt luksus som selv en producent som Sonos simpelthen bare ikke kan eftergøre. Med andre ord; B&O "har den" stadig, de formår stadig at skabe øjeblikkelig længsel, tilknytning og "køb mig"-faktor ved at blande industrielle og naturlige materialer uden nogensinde at gå på kompromis med en central vision. Bravo.

Der er fire 4" basenheder, fire 1.5" mellemtoneenheder og tre ¾" diskantenheder. Sammen med de 11 forstærkere giver det et lydniveau på godt 100dB, og der understøttes moderne formater som Dolby Atmos. Desuden bruger den eARC, så det hele er fuldstændig gnidningsfrit at sætte på, og der er også ethernet-port til kablet forbindelse. Faktisk er det dog ganske forfriskende, at hvis du ikke ønsker at sætte Stage op i en app, så kan den faktisk bare være en soundbar via HDMI-forbindelsen uden at du skal rode med meget mere end det. Dog er der ret solide EQ-indstillinger og afbalancering via appen, og opdatering og vedligeholdelse er let også.

Dette er en annonce:

Den lyder decideret glimrende også. B&O har for vane at producere denne særlige varme lydsignatur igennem deres højtalere, og den er også at finde her i Stage. Nej, den kan ikke alene erstatte en trepunktsopsætning med soundbar, sub og satellitter, men ønsker du af en eller anden årsag at nøjes med en soundbar, så fungerer det her glimrende.

B&O Beosound StageB&O Beosound Stage

Det der med satellitter er også lidt af en begrænsning, eftersom Stage slet ikke tillader tilknytning af ekstra højtalere i et surround set-up. Det er lidt en skam, eftersom kunder nok gerne vil starte med Stage, og så eventuelt tilføje løbende, men det kan man altså ikke.

Lige nu kan du købe en Sonos Arc til godt og vel 6900 kroner, som er lidt mere end en tredjedel af hvad du skal give for Stage i Smoked Oak. Så jo, du betaler stadig langt, langt mere for en B&O-vare, end en anden gennemsnitlig "high-end" mulighed, plus at Sonos Arc er decideret bygget til at du kan tilføje ekstra dimensioner til lydbilledet løbende. Men det er her hvor man som anmelder bliver nødt til at bringe en x-faktor i spil, som er æstetikken, byggekvaliteten og den varme, sprøde lyd som B&O gør så uendeligt godt. Det er svært at beskrive, men Stage har personlighed, attitude, og er så uendeligt mere spændende end en tilsvarende industriel soundbar fra producent x, y og z. Nej, du får ikke på den måde mere her, hvis du udelukkende kigger på specifikationerne, men du får det der... ja, andet. Og det er mere end nok.

Dette er en annonce:
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold