Dansk
BRUGERANMELDELSE

Pokémon Link

Pokémon Link, eller pokémon Trozei som det så fint hedder i USA, er ikke en del af det meget populære RPG spil. Faktisk har dette spil ingen ting at gøre med de populære RPG eventyr som pokémon er mest kendt for. Genius Sonority Inc. står bag dette eventyr, hvis man da kan kalde det for et eventyr?

Du starter ud som heltinden Lucy Fleetfoot hvis opgave er, at destruere The Phobos Battalion. The Phobos Battalion er en ondskabsfuld hær, skabt til at indsamle pokéballs som indholder pokémoner i hele verden. For at destruere deres hær, skal du linke pokémoner sammen i de forskellige stadier. Ét stadie består af en bestemt antal pokéballs som du så får til opgave at linke sammen før de når toppen af din Nintendo DS skærm. Ved din side har du din trofaste pokémoner Aipom og Manectric, men da disse stort set ikke har noget at gøre med spillet og aldrig bruges er de faktisk slet ikke nødvendige at nævne.

Eventyret er ret lige gyldigt og du får hurtigt lyst til at springe over al snakken. Som kommer fra din øverststående, nemlig Professor P. (pokémon) Efter 3 timers spil gad jeg simpelthen ikke at bruge min tid på at læse hans åndssvage kommentarer... Til gengæld havde jeg en forfærdelig lyst til at fortsætte med at linke pokémoner sammen, og det er denne lyst som driver størstedelen af spillet.

Der er 5 bosser i spillet. Alle ret lige gyldige. Men desværre er der også nogle forfærdelige spring i sværhedsgraden. Du starter ud med at kunne klare de første 3 bosser i løbet af fem minutter, men ved den 4 og sidste bossen er det praktisk talt umuligt. Jeg har mange års erfaring med puzzles, og det skal tages i betragtning når det tog mig en hel time at klarer den sidste boss. En hel time! Så hvis du er en forælder med et barn på 5-6 år, så er dette spil simpelthen ikke sjovt. Og da pokémon uiverset forholdsvis er for børn vil jeg sige at dette spil er alt for svært...

Du styrer hele spilelt med touch screenen, og dette er simpelthen genialt. Genious Sonority Inc. har virkelig vist at de formår at udnytte ovenstående til fulde. Du styrer som sagt næsten alt med touch screenen, og linker pokémoner sammen ved at slide pokéballs fra den ene side til den anden. Vertikalt og lodret. Du kan så, ved at linke 5 pokémoner sammen i én række vel at mærke, skabe det der kaldes en Trozei. Denne gør at du kun skal ligge 2 og 2 sammen for at redde pokéballen.

Det hele ser meget indviklet ud når man som tilskuer prøver på at følge med i hvad den anden laver, men når du selv spiller føles det hele meget mere overskueligt. Genious Sonority Inc. gør et godt stykke arbejde, og du vil med sikkerhed få en 20 timers underholdning ud af dette spil... Men hvad så nu? Jeg har gennemført spillet, og hvad skal jeg så? Der er mulighed for at spille sammen med ens venner over Wireless Connection, men da jeg ikke har andre i min vennekreds der ejer dette spil kan jeg jo ikke bruge den feature til så meget. Nå jo, jeg kan spille Endless mode... Hmm... Ja, denne spillede jeg i en times tid og så var der ikke så meget andet. Der er simpelthen alt for lidt at tage sig til i spillet udover det traditionelle eventyr...

Lyden i spillet er glimrende. De japanske toner vi kender så godt fra pokémon er væk, og i stedet har vi fået et friskt pust ind i vores øregange. Dette er behageligt, og er faktisk ret sejt. Men vær forberedt på at denne musik enten er noget du elsker eller hader.

Til slut i min anmeldelse vil jeg lige indskyde at dette spil IKKE er for mindreårige da det er meget svært at komme igennem. Og, at dette ikke er et traditionel pokémon RPG. Dog vil jeg også slutte af med at sige, at dette spil er et fint lille suplement til din Nintendo DS samling smat en god Puzzle for de erfarne spillere derude. Køb i stedet Pokémon Diamond & Pearl. Da disse 2 spil virkelig er solide...

Grafik: 6/10
Gameplay: 6/10
Lyd: 8/10
Holdbarhed: 7/10

Samlet karakter: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10