Dansk
BRUGERANMELDELSE

Okami

Skrevet af: Oull   2008-02-03

Jeg begiver mig videre hen ad en lille skovsti, hvor jeg længere henne kan se en mand der ser ud til at have brug for hjælp. Inden jeg snakker med ham, tager jeg lige et sidste kig, og nyder udsigten ud over den favestrålende dal jeg har vandret igennem for komme her til. Manden der har brug for hjælp er i færd med at hugge træ, og forsøger at forklare min trofaste lille grønne ven "Issun", hvad der er los.

Spillet var for mig den største overraskelse i år.
Jeg som ventede på det legendariske God of war 2 udkom, og var så sikker på at God of war, skulle være det sidste brag fra Ps2´ens side.
Men jeg fandt hurtigt ud af at jeg tog fejl.
Spillet er et action adventure.
Okami er et fantastisk spil med en spændene og velfortalt historie. Historien er godt skruet sammen og passer vildt godt til resten af spillet. Den er på samme tid medrivende og lang.
I Okami er man denneher gude hund som hjælper andre der er i nød. Det kan være fra at hjælpe en dreng med at fiske til at slå store onde drager ihjel, og derfor er kærlighed og hjælpsom hed stor del af spillets kerne.
Spillet er sammentidigt meget hyggeligt og medrivende med små plotdregninger og byernes indbyggere, og deres problemer og ovejelser.

Grafisk er Okami meget meget lækkert.
Både designmessigt og teknisk. Okami ser meget specielt ud. I starten føles den på en mærkelig måde monoton og forvirrende.
Men efter som spillet skrider frem, bliver man virkelig fanget af spillets maleriske grafik. Hele den verden man render rundt i er specet med flotte stier,dale og en masse andet form for vegetation.
Spillet er en designperle (en af de bedste i år)
Okami trækker virkelig i Ps2`en og viser at der stadigvæk er krafter i den.

Gameplayet i Okami er noget for sig selv.
I starten syntes jeg ikke at spillet var særlig sjovt. Men efter de 10timers spilletid i alt, finder man ud af systemet, og bliver fanget med det samme og kan ikke få nok. Okami kan sammenlignes lidt med Zelda, men er alligevel unikt. Spillet benytter også en special pensel teknik. Hvor billedet stopper og hvor man så kan tegne træer,bomber og en masse andet. Pensel teknikken har en stor betydning for selve spillet. Det er b.l.a noget af det der gør Okami helt specielt.
Man føler også virkelig at man oplever en masse mens spillet skrider frem, og har det sjovt fra start til slut.

Lyden i Okami er fenomenal. Musikken, er fantastisk, medrivende og passer godt efter hvad du laver og hvor du er henne i spillet.
Der er ikke nogen stemmer og der bliver ikke benyttet nogen form for sprog i spillet. Hvilket jeg synes er godt. De "stemmer/lyde" der bliver benyttet af de foskellige personer og ting man møder, er faktisk ret hyggelige og stemningsfulde - de rigtig passer godt til resten af spillet.

Okami er enormt langt. Der er i hvert fald 35 timers spilletid. Der er ingen multiplayer del. Hvilket heller ikke passer til spillet. Spillets kvalitet holder hele vejen til slut, selvom det vare så lang tid. Så Okami er et langt og medrivende eventyr, hele vejen igennem.

karakter:
Grafik: 10/10
Gameplay:10/10
Lyd: 9/10
Holdbarhed: 10/10

Plus:
Langt og godt sammenskruet
Lækker grafik
Unikt
Musikken passer godt ind.
God og medrivende historie.
Fed og ny pensel teknik

Minus: Lidt for nemt sometider.

Samlet karakter: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10