Dansk
BRUGERANMELDELSE

Splinter Cell: Double Agent

Skrevet af: Riiser   2008-03-18

Nej, stop!

Lige nu går der en tanke igennem dit hoved. Mit gæt er at den højst sandsynligt indebære noget i retningen af "Hvordan fanden kan han give det spil så lav karakter?" og jo lad os komme i gang med det.

Det skete i de dage... Ja okay jeg kan ikke huske datoen men jeg var en meget lille purk da jeg første gang satte mig til at spille Metal Gear, kongen af ALLE snige spil. Senere forsøgte folk lidt at følge i fodsporene af denne succes men ingen af dem blev rightig til noget... Lige ind til Splintercell kom. Spillet tog verdenen med storm og selv jeg var nød til at skifte trusser da jeg havde gennemført spillet og ACH DU LIEBE så kommer der sgu et til... Og et til! Og de havde endda multiplayer!... Det begyndte så godt nok først at holde i treeren men fuck nu det. Ahem. Men så kom det sidste skud på stammen, Double agent.

Jeg er en fan af spil hvor man kan iklæde sig en kappe, hjelm, og et stort sværd og rende rundt og myrde folk fordi andre folk beder dig om det, og det kalder man så et rolle spil. Jeg er vild med spil hvor du kan plaffe knæskalderne af uskyldige mennesker, det kalder vi Action. Og så er der gemme leg som jo er Splintercells trumf kort. De tre er blevet mast sammen og givet en Double Agent. Men ak... Men ak... Splintercell har mistet sin gnist. Op til flere gange i foregængerne sad man med hjertet oppe i halsen og skreg af sit fjernsyn "Se mig ikke!"... I Double Agent er det der ikke. Der er heller ikke rigtig nogle nye moves i ens arsenal og heller ikke nogle nye våben. Du har fået et ekstra syn som jeg ikke har den fjerneste anelse til hvad man skal bruge til og night visionen er stort set ubrugelig.

Skal vi holde lorte posen åben? Det tror jeg nok vi skal.

Forestil dig en god saftig burger med bacon, bøf og sådan rigtig sovsed... Prøv at æd det i to måneder i træk. Så er burgeren sgu ikke lige så tillokkende mere, vel? Samme gælder Splintercell. Nu HAR vi set at han kan hænge sig i arme og ben på mærkelige måder og vi HAR infiltreret baser, undsluppet lasere og vagter. Der er ikke rigtig noget nyt i spillet og helt ærligt efter tre spil kan man ikke rigtig tillade sig at sige "I får lidt mere af det samme".
Desuden fungere de nye ting ikke helt optimalt. Jojojo der er da masser af nye gadgets men ikke det du kan bruge dem til noget. Kortet for eksempel er omtrent lige så let at finde rundt i som trusserne på en pigespejder, jeg har allerede nævnt det nye syn, låse dirkningen til pengeskabe fungere kun hver tredje gang og sig mig hvornår får man brug for at placere landminer når man skal snige sig? Der er desuden respekt-o-meteret hvor man kan se hvem man er mest allieret med men frygt ej, har man mistet lidt respekt kan det hurtigt tjenes op igen og voila, ingen udfordring.

Nu til plottet og historien. Du spiller Sammy boy bedre kendt som Sam Fisher der har mistet sin datter i en bil ulykke... Jah du hørte rigtigt en bil ulykke. Nej nej ikke skudt af en mafia boss eller snigemyrdet af en eller anden hemmelig organisation. Hun gik bare ud foran en bil og slawama så levede hun ikke mere. Man får lidt følelsen at man bare skulle have en grund til at putte Sam i spjældet og det skulle gå hurtigt. Nå men du kommer så i fængsel fordi du skal vinde en eller anden mands respekt, hooke op med hans terorist gruppe og så lave missioner for dem men samtidig også gøre ting for "de gode". Lyder da fint, ik? Tjoh men den gik ikke. Der er alternative slutninger der afhænger af dit valg men i den sidste ende kan det være flintrende lige meget. Man får muligheden for at skyde Lambert og siden den lille narefisse har råbt og skreget i min øresnegl op til flere gange skød jeg ham solidt i ansigtet... Men det døde han så ikke af... Javel ja. Historien hænger ikke rigtig sammen.

Don't fix what's not broken Ubisoft. Splintercell var et fint spil men Double Agent er stort set Splintercell: Chaos Theory hvor man har fjernet Sam's hår og sparkedragt og erstattet den med "hardcore" attityde og T-shirts. Men hvis du vil vide historien som bringer os til det kommende splintercell hvor man er på flugt er jeg bange for at melde at så skal du igennem disse 9 timer ensformige snige missioner. Men hey. Det er da altid bedre end at læse det her, ik?

43% ud af 100% Tjoh... Nahh... Nej...
Første indtryk: Har jeg ikke set det her før?
Sidste indtryk: Jo... Jeg har set det her før.

Samlet karakter: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10