Dansk
BRUGERANMELDELSE

Halo: Combat Evolved

Skrevet af: Riiser   2008-04-14

Jeg har det med at spille Halo som jeg har det med anal sex. Det er noget man skal lokkes til af vennerne som bare siger det er "The shit!" imens andre bare nøjes med at sige "Shit...". Når man så endelig har gjort det sidder man tilbage og føler man mangler et stykke af sig selv og aldrig nogensinde kan vende tilbage til et normalt liv igen... Og så er der altid mindst én eller anden ender med at have ondt i røven.

Jeg ved ikke hvad det er der får mig til at lave denne anmeldelse. Som der før er sagt er Halo nu mere kendt og magtfuld end gud og jeg føler jeg er en af de små budhister som har valgt at tilbede Metal Gear og gratis porno på nettet i stedet for mister Masterchief. Men jeg føler at det er min retfulde pligt (plus jeg laver det her i en fransk time så det er begrænset hvad jeg gider at lave) at dele min mening om Halo med jer og begå gudsbespottelse.

Lad os starte lidt utraditionelt ud med lyd siden for en gangs skyld. Musikken er god. There, I said it. Når man spiller passer musikken virkelig ind til milijøet du befinder dig i og kan til tider være så historisk at du mest af alt har lyst til at sætte Masterchief i et sikkert hjørne, placere hånden på hjertet og holder fem minutters stilhed til ære for de aliens du har sprunget i luften med nogle gode velplacerede granater. Så derfor foreslår jeg at du tager og går ind i lyd instillinger og skruer musikken helt op og effekterne helt ned. For de er da virkelig irriterende at høre på. Maskingeværet som man starter ud med og har det meste af spillet igennem lyder mest af alt som en røv der er blevet træt af at skide... Eller anal. Desuden så nummer to våben man får er en lille alien pistol som man kan tanke op og skyde med og selv den lyder som en så billig efterligning af Star Wars at George Lucas ville sidde og ryste bebrejdende på hovedet. Dialogen er meget god og der er ingen tidspunkter hvor man tænker at det ord kunne sagtens have været undværret. Måske bortset bare lige for når du drøner rundt og dine med-soldater råber ting som "Hell yeah!"

Gameplayet i sig selv chokerede mig faktisk. Jeg havde hørt alle mulige gode ting om det og også læst ting som at det ville sætte helt nye standarder. Okay. Det er sjovt at spille, meget interessant, ny tænkende og svært. Men jeg synes det er langt fra perfekt som så mange vælger at kalde det. Når du skyder en kan man hårdt nok se det. De bevæger sig næsten ikke, siger ikke noget og det er så om du står langt fra og skyder dem i hovedet med et maskingevær, skyder dem i maven med en sniper rifle eller skyder dem i knæskalden med en shotgun. Desuden blev Halo udgivet da dummy-effekten havde været ude i et lille stykke tid så det var en skam at de heller ikke tog det med og gav cirka tre døds animationer til hver modstander. Det gør det hele lidt kedeligt.

Okay jeg skal nok tage i betragtning at Halo nu er ved at være lidt gammelt og derfor vil jeg da med største glæde også rose deres køre system. Hvad end det er de flyvende Ghosts eller "The Warhog" (som min eks havde en mærkelig tendens at kalde mig) så fungere kørslen / flyvningen bedre end det gør ved mange spil nu om dage og det synes jeg er vigtigt at tage med. Nå men nu til grafikken. Den er også rigtig god. Farverig når den skal være farverig, dyster når den skal være dyster og du kan hele tiden se, når du står udenfor selvfølgelig, halo over dig.

Historien som også er blevet rost til skyerne er "meh". En stor ring i rummet det kan dræbe alt og alle med en virus. Nytænkt men... Nah. Jeg fandte aldrig ud af hvorfor vi blev angrebet til at starte med, hvilken organisation man egentlig er del af og hvorfor denne ring vil ødelægge jorden og hvordan. Det kan selvfølgelig være mig der ikke fulgte helt med. Det kan nok have noget at gøre med at Masterchief har omtrent ligeså meget attityde som en bepisset brandhane på Nytorvet i Aalborg... Altså ingen. Han har ingen smarte punclines, ingen nervøse træk og ingen kold attityde. Faktisk kan man sige at hvis man skulle lave en sketch af Masterchief ville man være lidt på røven for han har ikke noget der karektisere ham og man ville sidde sammen med vennerne og undre sig over hvad man eventuelt kunne gøre grin med eller tage fat i.

Så nu har jeg vist gjort mig upopulær nok. Jeg har ikke noget imod hverken Bungie eller Microsoft og slet ikke Halo. Jeg forstår bare ikke hvordan det kunne blive sådan en succes.

72% Allmost... Allmost!... Jah okay.
Første indtryk: Okay så det her er hvad der er sådan en hujen om.
Sidste indtryk: Var det det der var så stor en hujen om?

Samlet karakter: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10