Dansk
BRUGERANMELDELSE

Grand Theft Auto IV

Skrevet af: Riiser   2008-05-04

Now is the time! Her får i den. Anmeldelsen af spillet der har med største lethed besteget min karakter liste, smidt Metal Gear og Devil May Cry væk som var det dets kællinger, taget kronen og erklæret sig som "Det bedste fucking spil jeg nogensinde har spillet". Mine damer og herre, Grand Theft Auto 4.

For nogle dage siden åbnede den lokale spil butik klokken 12 om natten for at give folk deres ventede GTA 4. Folk stod i kø for at få denne lille perle imellem deres hænder mens nogle andre, det vil sige mig, var for doven og blev hjemme. Næste dag derimod tonsede jeg ned, smed min forudbestilling på deksen og skreg "JEG SKAL HAVE GTA 4 OG DET KAN KUN GÅ FOR LANGSOMT!"... Og efter en halvanden time på politistationen var jeg klar til at komme hjem og spille noget jeg kun ville blive positivt overasket over trods mine forventninger allerede var sky høje.

Du spiller som vores rusiske ven, Nico som er rejst til NY (New York) for at skabe sig en ny tilværelse, glemme hans fortid og finde nogle svar. Allerede i starten bliver man introduceret for hvad man er på vej ind til. Stoffer, prostitution, hor, drab og biler... Meget ligesom min konfirmation. Ahh good times. Men i er vel ligeglad med hvad det hele starter med og vil garanteret høre hvorfor i skal købe spillet. Så lad os da komme til det.

Grafikken var lidt ligesom at tage en rigtig grim pige med hjem fra byen. Du ved godt hun er klam men du er stiv og hey hun var der. Og så når i endelig kommer hjem hiver hun masken af og viser sig at være den lækreste dulle du har sat øjnene på og så er aftenen redet. Omtrent sådan havde jeg det med grafikken i GTA 4 ihvertfald. Jeg havde regnet med den lidt "meh" grafik som alle de andre GTA spil havde givet mig men nej... Nejnejnejnejnej det her var smukt, detaljeret og gennemført. Og så var der endda meget af det. Jeg mener hvis du endda kigger efter kan du se fucking dæk aftryk hvis du har lavet et bremsespor. Solen skinder, bloom effekten er der, der kommer skudhuller for en gangs skyld, har endnu ikke set to mennesker der ser ens ud, du kan læse trykkene på folks kaffe kopper... Get my point?

Lyden der i er også enestående. Forestil dig den førnævnte dame som før havde haft en stemme der kunne få Master Fatman til at klukke af latter pludselig kaster sig ud i en smuk sang om hvordan du ellers bare skal til at have "the night of your life" så selv englene blusser af midsundelse. Musikken i radioen er up to date, du kan endda høre den hvis du befinder dig ude ved siden af bilen, fodspor lydene ændrer sig alt efter hvad man går på, stemmerne er klare og tydelige og du kan endda høre forskel på om du skyder i jord eller træ, igen noget som ikke var der i de andre spil.

Men hvad er et spil med blot grafik og lyd? Lad os hive fat i gameplayet. Aldrig, og jeg gentager, ALDRIG har jeg spillet sådan et gennemført spil før. Alt hvad du normalt ville gøre i New York kan du gøre. Preje en taxa, snakke i telefon, se fjernsyn, spise klamme steder, tæske folk på fantasifuld vis (Det er måske kun mig) og så meget andet. Rockstar hvis barn jeg nu er mere eller mindre klar til at give fødsel til hvis det skulle være har taget alle fejlene fra de forrige GTA spil, kigger på dem og kastet dem af helveds til. Defter rettede de fejlene, gjorde sig selv sikre i at det ville fungere ordenligt og tilføjede så i øvrigt en masse andre ting som kun kunne gøre spillet godt. Bilerne kan tåle meget mere men et velplaceret skud i benzintanken vil sprænge bilen og hvem end der sidder i den til den mørke side af Uranus. Der er ragdoll effekt som fungere uovertruffent. Realistisk kørsel, skade og bevægelser. Du kan søge dække bag stort set alt, blindfire, rulle, hoppe, kravle, køre, spise, danse, sidde, ligge, skyde, spille pool, bowling, dart, piger, gå på nettet, driveby's, drikke, flyve, sejle, tage styrthjelm på, snakke i mobil, se fjernsyn, høre radio, tage billeder, kalde efter forstærkninger via politi radio, shoppe, svømme, falde og meget meget mere. Og det bedste ved det hele er at det hele fungere 100%

Levetiden er som altid i GTA spil noget af det jeg har elsket. Det er ikke en af de spil du køber, pakker ud, spiller, spiser aftensmad, gennemføre og smider væk. Nej det er en af de spil du vender tilbage til dag efter dag. En af de spil du sidder og drømmer om at komme hjem til i skolen imens din lærer brokker sig over at du ikke følger med. En af de spil du kan kigge tilbage på og nyde hvordan du brugte to måneder på at spille det istedet for at knalde den tøs du trode der var klam som du havde hevet med hjem fra byen. Ikke helt stueren men jeg har svært ved at holde mig i skindet når jeg har min playstation lige ved siden af og alligevel skriver dette review.

Kunne du lide multiplayer delen i GTA san andreas hvor du havde mulighed for at finde små stedder hvor du kunne få en ven til at komme med men hvor i ikke kunne gå mere end 4-5 meter væk fra hinanden? Tag det og gang det med... En milliard. Nu kan du tage den følelse med ud på nettet og lege alt lige fra politi og røvere, til døds kampe til bare at fise rundt og skyde folk for sjov. Rockstars kunne sagtens bare have lavet et spil der hed "GTA: multiplayer" og scoret kassen, men nej nej. De giver og sgu lige det med i et i forvejen superbt spil. Sikke nogle kammarater, hva?!

100% ud af 100% fordi at jeg ikke kan give 200%!

Første indtryk: Ho-ly quap...
Senere indtryk: Ho-ly mother of jesus! This is fucking awesome!

Brugeranmeldelser36
Samlet karakter: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10