Dansk
BRUGERANMELDELSE

Grand Theft Auto IV

Jeg har ventet på den her dag i noget der føles som hele mit liv, og nej jeg taler hverken om mit bryllup eller konfirmation, nej jeg taler da selvfølgelig om GTA 4.

En anden mening

Jeg får det onsdag dagen efter det udkommer, tager det med hjem og smider det i maskinen i en fart.

Det første der møder mig er det der i mine øjne er en fed intro, en anderledes hovedperson som er Polak, ved navn Niko Bellic, og et stemningsfyldt scenari, som får mig til at tænke " det her er stort".
Jeg begynder snart at kaste mig ud i diverse køre og date missioner, som man som altid skal igennem i starten af spillet.
De føles ikke så tunge og kedelig som de gjorde i de forrige spil, og virker som en god intro til spillets styring og historie.
Ikke meget efter begynder der så at komme skud episoder, som ved hjælp af coversystemet fungerer eminent.
Spilllet fortsætter derefter i bedste GTA stil, med sværere og nye varierede baner, men nu til det som der gør jeg smider et 7' tal i nakken på spillet, hvor de fleste, (stortset alle) har givet det 9 og 10.

Lad mig starte med check-point som også er blevet skrevet som minus.
Spiderman 3 kunne, så hvorfor pokker kan GTA 4 ikke?
Det er fint nok at starte forfra på en mission, men når man er 15 min. inde i missionen, går det bare ikke at man skal gøre det forfra hver gang, især ikke når hospitalet ofte tager 6-8% af ens penge hvilket er meget vis man er oppe i de 400000.
Jeg forstår stadig ikke at man har kunnet give spillet et 10' tal i nakken, med en sådan betydelig, og i den grad frustrerende mangel.

Så vil jeg også spørge, hvor er mulighederne blevet af!? tag ikke fejl du kan stadig en del i GTA 4, men ingen gang halvdelen af hvad man kunne i San Andreas, hvilket for mit vedkommende i hvertfald gør at jeg har svært ved at vende tilbage til det igen efter jeg har gennemført det.
Så ændrer det mig også(ja jeg kan blive ved) at telefonen nogen gange kan øre det som var problemet i Dead Rising, ringe med en mission, men problemet er at man ikke kan se om det er et ligegyldigt opkald eller om man bliver smidt ud i en mission, hvilket heldigvis dog ikke sker så tit, og man kan nogengange også bare loade sin autosave, men kunne de ikke advaare en ved evt. at skrive noget som missioncall under opkaldet?

Grafik(7/10)

Nu hvor jeg har hakket GTA 4 ned de forrige 60 linjer, vil jeg gå igang med det gode.
grafikken er god, så det sagt, det er utroligt at man har kunnet få spillet til at køre så rent med sådan en verden og grafik sat sammen.
det er stadig dog ikke oppe i nærheden af spil som Assasins Creed osv.

Historien(7/10)

Historien som af man er blevet rost til skyerne, er i sig selv god.
Den får mig ikke til at ligge på gulvet og råber hurra, men den keder mig bestemt heller ikke.
uden at afsløre for meget er man Niko Bellic, som er flyttet fra sit hjemland for at leve et liv i luksus som han har fået lovet af sine fætter.
Problemet er bare at fætteren hverken lever i luksus eller ruller sig i damer, men tilgengæld er ludoman og har en spillegæld til mafiaen.
man reder ham gang på gang, og bliver efterhånden sat i forbindelse med mafiaen hvor man begynder at klare opgaver for dem.
historien har nogen gode overraskelser, og kan til tider, virkelig fange en, selvom den nogengange sntes at gentage sig selv som en dårig kliche.

Gameplay(7/10)

Lad mig starte med at fortælle hvor god bilfysikken er.
Det er blevet langt mere realistisk at køre bilen, og du kan nu ikke bare holde speederen nede i hvert sving der kommer, men derimod må du tænke over hvornår du bremser og hvornår du ikke gør.
Bilernes skademodel har også fået en voldsom opdatering, der minder meget om den fremragende vi blev præsenteret for i DiRT.
Cover-systemet fungere også okay, virker bare mange gange overflødigt da modstanderen rammer en alligevel.
Styringen af Nico, fungere også ganske godt, og menneskerne flyver som ragdolls når man rammer dem, hvilket virker mere realistisk.
AI'en er derimod som den næsten hver gang er, irreterende.
Man har stadig problemet med at vis en person vil ind i ens bil, eller man skal køre ham, begynder de bare at gå ind i bilen, men de bevæger sig ikke rigtigt før man vender bilen om et par gange, og de registrer at bildøren sider i bilens side og ikke i bagagerummet.

Lyd(7/10)

Bilerne lyder desværre stadig, som om de er fjernstyrede, men de har fået tilføjet en hulens mase radiokanaler, som denne gang næsten sikrer sig for at der er noget til en hver smag.

Holdbarhed(8/10

Lad mig lægge ud med at sige, nej du kan ikke så meget som i San Andreas højst halvt så meget.
Det er selvfølgelig i nogen tilfælde godt fordi at de i har skåret de lidt latterlige og platte side opgaver væk, mest for at skabe realisme.
men var det ikke de latterlige og platte sidemissioner, som holdt en fanget til skærmen i mindst 30 timer efter man havde klaret spillet.
Nå det er sagt, skal jeg da også nævner at Rockstar endelig har fået skudt papegøjen, i multiplayerdelen.
Det er massere af spilmodes, massere af kanonføde, og en åben verden at tonse rundt i og nakke modstanderen.
Co-op delen er ekstrem kort og består af tre chapters som kan klares på en 30 min. ca.
De er dog skideskægge og det gør det bare endnu bedre at spille med og mod folk man kender.


Nogen vil sikkert mene noget andet, men jeg savner den klassiske lidt useriøse GTA look som før var til, og vil ikke bare se en GTA 3 klon med ny(fandens lækker) overflade og en hulens nye tilføjelser.

Brugeranmeldelser36
Samlet karakter: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10