Dansk
Gamereactor
nyheder
Call of Juarez: Gunslinger

Call of Juarez: Gunslinger - Læs første anmeldelse og vind spillet

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Gamereactors officielle anmeldelse af Call of Juarez: Gunslinger kan du læse her på Gamereactor i aften. I denne uge har vi dog også to praktikanter, der forsøger sig i den svære kunst som anmeldere. Vi har selvfølgelig bedt begge om at ramme Gamereactor-stilen og hjulpet undervejs, men undladt at korrekturlæse den endelige udgave.

Du kan læse den første anmeldelse herunder skrevet af praktikant Oscar Junker.

Giv en kommentar med på vej. Gerne af den konstruktive slags. I morgen trækker vi en vinder ved begge anmeldelser, der får spillet ganske gratis på PS3 eller Xbox 360.

Call of Juarez: Gunslinger

Call of Juarez: Gunslinger - anmeldelse af praktikant Oscar Junker.

Jeg har børstet cowboy-støvlerne af, og været af sted på et rigtigt western eventyr. Hvor jeg både har skudt mig igennem en mine belejret af banditter, kæmpet igennem en apache indianerklan og kæmpet side om side med selveste Billy the kid, som i en rigtig actionwestern. Og det er egentlig det Call of Juarez gunslinger er, en rigtig actionwestern.

Forskellen fra Call of: Juarez gunslinger til de tidligere spil i serien, er først og fremmest prissen. Der er i den her omgang gået efter en langt lavere pris end tidligere, og det har tydeligvis haft indflydelse på gameplayet. I Gunslinger er der nemlig et stort fokus på score, hvor du opbygger combos og får point efter hvor godt du dræber folk. Det giver i sidste ende et rimelig simpelt spil, men i den her pris klasse er det måske mere godt end skidt.

Call of: Juarez gunslinger har 3 forskellige dele du kan spille, Story, Arcade og til sidst den nok svageste af de 3 Duels. Story er, som det ligger i navnet, historien. Som er et relativt simpelt cowboy eventyr. Arcade er baner taget ud fra historien, fyldt op med fjender hvor alt handler om at komme igennem banen med en så høj score så muligt. Og til sidst duels, som nok er den der vil blive brugt mindst tid på af de tre, hvor jeg personligt efter at have spillet story delen var rimelig træt af det ret uinteressante duel system. Arcade passer til gengæld rigtig godt ind, for der er også point i Story delen, men det godt at have en separat del væk fra historien så man kan fordybe sig 100% i at få den allerhøjeste score. Scoren i story bruges nemlig som XP, som du kan bruge på diverse upgrades. Upgrade systemet er ikke speciel interessant, men det giver dog lidt mere motivation til at opbygge combos og få score.

Call of Juarez: Gunslinger

Spillet har en del features der helt klart kan forlænge holdbarheden, der er så men også et helt new game plus, og en extra høj sværhedsgrad. New game plus vil du kunne spille det igennem igen, uden du mister alle dine hårdt tjente upgrades. Det er selvfølgelig oplagt og gøre på den extra svære sværhedsgrad som vil give dig "the true western experience." Hvor der er minimal hud og sværere fjender. Til gengæld er der ikke ret stor variation af våben i spillet, der kun et par forskellige typer af de tre våben i spillet, rifel, six shooter og shotgun. Selvom de tre store våben alle sammen er sjove og bruge, kunne man godt tænke sig lidt mere at vælge imellem.

Historien er overaskende underholdene for et "billigt" spil, om end lidt simpel. Stort set hele spillet foregår i datid. For du er den gamle trætte og hævngerrige dusørjægere Silas Greaves der sidder på en bar. Umiddelbart ikke med noget andet formål end at få slukket din tørst, men selvfølgelig er der nogle der genkender dig og vil høre om dine eventyre. Og det er egentlig der historien starter. Silas Greaves har haft en lang og blodig dusørjæger karriere, hvor han har jagtet nogle har præriens mest kende banditter. Det giver en rigtig interessant historie, og det føles fedt at kæmpe både mod og med de kendte ansigter.

Call of Juarez: Gunslinger

Selvom historien er relativt simpelt, hjælper det med at holde actionen kørende når du ikke bliver forstyrret af en cut scene hver andet minut. I stedet for er det bare Silas Greaves selv, som der fortæller historien, og forklarer hvad der foregår. Det er dog ikke for at sige Silas hukommelse er perfekt, for flere gange i historien retter lytterne på ham og det giver nogle sjove øjeblikker der hjælper med at holde det hele friskt.

De gange hvor lytterne bryder ind i historien og ændre på den, giver faktisk nogle af de bedste spil øjeblik. Der er endda en hel mission, hvor man er efter Dalton brødrene som er i gang med at røve en bank. To af lytterne fortæller så først hvordan de har hørt det skete da en blanding af law men of bounty hunters prøvede at fange Dalton brødrene. Hvor efter Silas Greaves så til sidst kommer ind og fortæller hvordan det virkelig skete. Det betyder at du skal spille igennem den samme mission med et enkelt twist 3 gange. Det kunne være endt rigtig kedeligt, men twistet er stort nok til at det faktisk bliver rigtig interessant, og ender med at blive den nok umiddelbare bedste mission i spillet for mit vedkommende.

Historien og gameplayet kører rigtig godt sammen hele spillet og skaber et action-spil med et godt tempo, men rent visuelt er det måske der det falder lidt bagud. Spillet prøver tydeligvis at ramme en eller anden form for western film stemning med det visuelle. Det betyder både at alt i spillet har en sort streg der indrammer det, som i Borderlands. Og at der er en sort bar i toppen og i bunden af skærmen, som af en eller anden grund ikke kan fjernes. Det er ikke et grimt spil, på mange tidspunkter i spillet er det direkte flot. Og for et spil der koster en fjerde del af de fleste andre spil i den genre, ville det være en skam at kalde det grimt. Men prærien kan til tider føles enorm brun og kedelig, selvom det selvfølgelig kan være noget de har prøvet på, syntes jeg sjældent det kommer spillet til gode. I modsætning til et spil som Borderlands følte jeg heller aldrig at den sort linje virkelig passede ind, her føltes det bare som en billig måde at få grafikken til at virke lidt mere speciel.

Lydsiden er dog helt klart noget der trækker op, musikken er ikke banebrydende, men ligger den rigtige stemning. Den tromler stille og roligt frem ad i baggrunden i takt med gameplayet og er sjældent noget du sidder og ligger speciel meget mærke til. Instrumenterne er klassiske og brugt i lang de fleste western-film og -spil, det er der dog slet ikke noget i vejen med, fordi det hjælper dig med at finde frem til den gode og velkendte stemning. Stemmeskuespillet er dog der hvor lyden virkelig vælter kegler. Man har slet ikke noget problem med at forestille sig at Silas Greaves er en gammel og udbanket dusørjæger, lige fra første gang man høre hans stemme. Resten af stemmeskuespillet består hovedsagligt af lytterne til Silas historie, som en gang imellem kommer med reaktioner og rettelser og på et tidspunkt fortæller lidt selv. Alt dette føltes ikke på noget tidspunkt unaturligt, og skaber igen et godt tempo.

Call of Juarez: Gunslinger

Der er slet ikke nogen tvivl om hvad Techland har prøvet og gøre med Call of Juarez Gunslinger. Det skulle være et sjovt spil med et simpelt fokus, der helt ikke skulle tage sig selv for seriøst hele vejen igennem. Spillet minder mig på mange måder om Far cry 3 Blood Dragon, et kort spil til en fair pris der godt ved hvad den vil. Og når større udviklere går ud og laver spil til en lavere pris med et mindre budget, gør det at spillet kan satse lidt mere, og finde noget som det virkelig vil fokusere på. I Blood Dragons tilfælde var det en nostalgi trip tilbage i tiden med massere af humor. I Gunslingers tilfælde er det et arkade action western spil, med et stramt gameplay og en interessant historie. Begge spil er udgivet af Ubisoft og det ville slet ikke undre mig hvis der ville komme mere af den slags fra Ubisoft, og andre udgivere. Og det ser jeg meget frem til.

Call of Juarez: Gunslinger

9/10

Relaterede tekster

0
Call of Juarez: Gunslinger - Interview

Call of Juarez: Gunslinger - Interview

NYHED. Skrevet af Lee West

Call of Juarez: Gunslinger er ude nu som digitalt download, og vi tog en snak med brand manager Aymeric Evennou for at høre mere om udgivelsen. Techlands næste udspil i...

5
Call of Juarez: Gunslinger-billeder

Call of Juarez: Gunslinger-billeder

NYHED. Skrevet af Lee West

Ubisofts og Techlands Call of Juarez: Gunslinger nærmer sig udgivelsen, og i den anledning har vi modtaget endnu en stak billeder fra Ubisofts velkendte franchise. Denne...Indlæser mere indhold