Dansk
Gamereactor
lifestyle

Chimpanser, der lærer at helbrede sig selv med planter, kan føre til, at mennesker opdager nye lægemidler

Følg i vores fjerne slægtninges fodspor.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Efterhånden som vi nærmer os situationen med abernes planet, ser det ud til, at chimpanserne opdager, hvordan man bruger simple lægemidler. Det er blevet rapporteret af forskere (via BBC), at vilde chimpanser er i stand til at helbrede sig selv og selvmedicinere.

I deres naturlige miljø vil chimpanser finde smertelindrende og antibakterielle planter til at helbrede sig selv. Forskere mener, at ved at teste disse planter på mennesker, kunne vi se udviklingen af nye lægemidler.

"Vi kan ikke teste alt i disse skove for deres medicinske egenskaber," sagde Dr. Elodie Freymann fra University of Oxford. "Så hvorfor ikke teste de planter, som vi har disse oplysninger om - planter, som chimpanserne opsøger?"

Freymann brugte eksemplet med en skadet chimpanse, der haltede væk fra sin gruppe for at søge efter bregner, ikke til madformål, men for at hjælpe med at helbrede sig selv. Vi bliver nødt til at se, om nogen af disse lægemidler viser sig potente nok til human brug, men måske kan chimpanser føre til en stor opdagelse.

Dette er en annonce:
Chimpanser, der lærer at helbrede sig selv med planter, kan føre til, at mennesker opdager nye lægemidler


Indlæser mere indhold