Nothing kickstartede for nylig deres budgetorienterede CMF-subbrand, og vi anmeldte i første omgang den centrale nye lancering, CMF Phone 1. Men dette er sket side om side med en ny wearable, som ligeledes har potentialet til at sætte ild under en lang, lang række konkurrenter, der i alt for lang tid har sluppet afsted med at sælge billige men ultimativt skuffende rektangulære fitness smartwatches. Det her er CMF Watch 2 Pro.
Vi starter igen med prisen, og den er 599 kroner herhjemme. Det er billigt. Det er godt og vel en fjerdedel af et Apple Watch SE, tæt på en tredjedel hvad Huawei tager for deres ellers ret billige Watch Fit 3, og det er helt slet og ret en tredjedel af OnePlus' Watch 2. Så altså er det her billigt - rigtig billigt, og det er nærmest uanset hvilke briller du tager på. Altså er CMF Watch 2 Pro i virkeligheden i konkurrence med såkaldte "Smart Bands" fra eksempelvis Xiaomi, Redmi, Amazfit og Samsung, små rektangulære fitness coaches, der ikke kan meget mere end at kopiere Apples træningscirkler.
Derfor er det ret vildt at pakke CMD Watch 2 Pro ud, for at sige det mildt. For det her føles som alt andet end noget, der er blevet skruet sammen for at ramme et bestemt budgetmål. Det lækre display er godt nok cirkulært, men den matte finish rundt om cirker, den medfølgende orange rem er overraskende lækkert konstrueret og selve indpakningen er lækker. Godt nok er der her CMF, men det er også Nothing, og de har allerede knækket koden med kvalitetsfølelse med begrænsede midler.
CMF Watch 2 Pro har uendeligt meget karakter lige fra start af, men nu hvor specifikationer også betyder noget, så lad os lige tage dem her. Du får et 1.32" AMOLED display i 466x466, som faktisk præsterer over 620 NITS i 60Hz. Selvom det er uhyre svært at finde ud af præcis hvilken SoC der findes under kølerhjelmen, så er CMF's proprietære OS ret lightweight, og minder til dels om en slags Nothing-fortolkning af Samsungs Tizen. Med andre ord, der er over 100 workout modes, overraskende dyb integration med notifikationscentre tværs af telefonmærker, masser af watchfaces der kan tilpasses yderligere og noget der ligner en uges batterilevetid.
Der er sågar officiel IP68-certificering, udskiftelig bezel, altså den ring, der sidder rundt om urskiven, og det bruger standardiserede 22 millimeter remme. Kronen kan bruges til at navigere i den simple software, og den dertilhørende app er både stylish i typisk Nothing-stil og velfungerende, hvis ikke lidt simpel. Men hvis du er en smartwatch power user, så ville man nok let kunne argumentere for, at du vil bruge mere på et ur.
Det du er tvunget til at leve med er en proprietær UI, og det betyder at der mangler bredere funktionalitet som kun apps kan give, og der er ikke nogen apps overhovedet. Det er ikke noget større økosystem, som på et Apple Watch, eller et Pixel Watch. Men selv med det in mente er det her er et glimrende alternativ til de aller billigste smartwatches, som har langt mere stil, identitet og matchende funktionalitet.