Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Coolermaster GM2711S

Kan man lave en god skærm til en god pris? Cooler Master synes at have knækket koden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er desværre stadig svært at få en rimelig gamingskærm til en rimelig pris, men 27" i 1440p, eller QHD som det hedder på moderne dansk, er dog et godt bud. Der bydes på 180Hz, IPS-panel, og denne gang betyder det en responstid på 0.5ms. Herudover er der 95% DCI-P3 farvedækning og HDR400.

HQ

Herudover er den belagt med en særlig film kaldet "A.R.T" - Advanced Reflectionless Technology, der er flere lag coating, der både forhindrer genskin såvel som begrænser skadeligt lys. Normalt sidder der blot en eller anden form for hard coating, ofte bare kaldet 3H, men A.R.T har jeg ikke prøvet før. Det er faktisk noget, der virker. Normalt kører jeg med lyset slukket, men selv med relativt kraftige LED-pærer var der ikke meget genskin at spore, så det virker og er ikke bare tom marketing, som jeg måske nok havde forventet.

Coolermaster GM2711S

Der er naturligvis det, man forventer af en moderne skærm, altså HDR400 og Adaptive Sync. Der er også højttalere indbygget, hvilket er en uvane - det skal stoppe. Til gengæld skal man bruge en skruetrækker. Det er jeg ikke fan af. Skærmen klikker ikke sammen med beslaget, der står på standeren, men skal skrues i, og det er lidt flere trin end strengt nødvendigt, men så kan man også hive og dreje skærmen med god samvittighed.

Der er mikrofoninput, men det kræver, at USB-hubben indbygget i skærmen er slået til, og det er en fin ting, men ikke lige noget, jeg mener en skærm skal kunne, ligesom hovedtelefonudgangen også hører sig til i computeren i min verden.

Dette er en annonce:

Designet er Cooler Masters lidt kantede moderne design, hvilket desværre også betyder en tyk bundkant med et stort logo - og hvorfor? Det forstår jeg ikke helt. Til gengæld er skærmen overraskende solidt bygget, det forventede jeg ikke i prisklassen. Designet går i øvrigt igen i OSD-menuen, og det er lidt sjovt, at Cooler Master har brugt tid og penge på at få så lille en ting til at passe ind i deres design, og så giver det bare et godt overblik. Der er faktisk forbløffende mange indstillinger, men man skal passe på. Den ene overdrive-funktion er ekstremt heftig, det samme med Motion Blur, og det går ud over billedkvaliteten. Man kan godt kompensere for noget af det ved så at pille ved indstillingerne manuelt bagefter, men det er lidt af et pillearbejde. Dynamic Range er ligeledes farlig, og det går især ud over sort- og skyggegengivelsen, hvis den skrues for højt op. Jeg holdt den på minimum, men der er sikkert nogen, der mener, at den skal have fuld pedal.

Lige nu venter vi alle på, at OLED-skærme falder i pris, men samtidig er de gode IPS-paneler faldet en del i pris. Altså, den her skærm med et 180Hz, 0.5ms IPS-panel koster mindre end 2.700 kroner for 1440p i 27". Det er billigt. Det er virkelig billigt. Det er under halvdelen af en tilsvarende skærm med OLED-panel.

Det, der så ikke er at finde, er RGB-tamtam. Nej, hvor synd... Der er heller ingen indbygget frame counter, sigtekorn, timers og andet OSD, som jeg personligt aldrig bruger, udover når jeg tester skærme - jeg synes ganske enkelt, at det er snyd i kompetitive spil.

Coolermaster GM2711S
Dette er en annonce:

Farverne er generelt gode, og langt mere mættede end man normalt ser med billige skærme. Farverne er typisk udviskede, nærmest anæmiske, og ærligt talt ret mangelfulde - det er altså noget bedre her. Man klarer sig nok uden kalibrering fra start, men jeg må indrømme, at jeg pillede lidt ved indstillingerne. Ikke meget, måske fem minutter, men det var nok til, at jeg synes, det kom en del tættere på mine præferencer, særligt i forhold til at grøn eller rød typisk er en smule dominerende "out of the box". Lysstyrken pillede jeg til gengæld ikke ved. Faktisk satte jeg den lidt ned. Cooler Master siger selv, at skærmen er rated til 350 nits, men et gennemsnitligt output på 200 nits, men jeg synes faktisk, at den er en del mere lysstærk end de fleste andre skærme rated til det samme. Enten får man mere for pengene, eller også har Cooler Master fundet en ny metode til at mindske lystab. Skærmen understøtter HDR, men jeg må erkende, at jeg ikke fandt nogen mærkbar forskel.

Det, der til gengæld godt kunne mangle, er kontrasten. Måske er det ofret for at få 0.5ms responstid, men jeg mangler måske mest af alt noget mere kontrast. Til gengæld har jeg vist aldrig testet en skærm med så god motion blur. Der plejer altid at være et efterslæb, en slags spor, pixels der er forsinket i forhold til billedet, og det er møgirriterende, men det er stort set totalt fraværende her. Jeg nåede ikke selv at afprøve det, men der går desuden rygter om, at skærmen faktisk er fuldt ud G-Sync-kompatibel, men bare ikke er certificeret, hvilket vil øge skærmens værdi en hel del for mange.

Det er virkelig en god skærm til billige penge.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold