Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Corsair RS140 MAX PWM

Stille, men med høj gennemstrømning, lige som vi kan lide det.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

RS MAX-blæserne er Corsairs high-performance PWM-serie. De er ekstra tykke, så der er mere plads til vingerne i selve blæseren, hvilket gør dem i stand til at skubbe mere luft, mere stille, og ikke mindst gør dem bedre i stand til at levere den bedste ydelse ved hel- eller semistatisk modstand, som man typisk har ved væskekølere og AIO'er. Vi leger her med 140 mm-udgaven, men de kan også fås som 120 mm og kan købes enkeltvis eller i sæt. De ligger typisk på 287 kroner stykket for 140 mm-udgaven. De kommer i alle de farver, du kan ønske dig, så længe det er sort. Vær dog opmærksom på, at 120 mm-udgaven flytter 30% mindre luft end 140 mm-udgaven, hvis det er vigtigt. Til min store glæde følger der flere slags skruer med, både så det passer til kabinet, AIO og custom vandkølere. Det er altså lækkert, men med en pris der bringer dem et godt stykke over de fleste af konkurrenterne, og normalt er forbeholdt blæsere med mange LED-pærer i, så skal det også være lækkert. Det skal dog siges, at blæsere med meget høj luftgennemstrømning som her, der samtidig er relativt lydløse, ja, det er dyrt, og 250 kroner eller mere er helt normalt.

HQ
Corsair RS140 MAX PWM

Der er brugt et særligt letvægts-, flydende krystal-polymer materiale forstærket med glasfiber til selve den roterende del, hvilket skulle have den fordel, at det vibrerer væsentligt mindre end andre plastikmaterialer, mens centerdelen bruger magnetiske kuglelejer - hvilket kan bekræftes, idet den fortsætter forbløffende længe efter, at man har slukket strømmen til den. De understøtter i øvrigt Zero RPM PWM - men det er der ikke så meget af vores testgrej, der gør.

Jeg har et lille eksternt test-setup med en spændingsregulator, og jeg må sige, at de er imponerende stille, som i, jeg skal skrue op til over 80%, altså lidt over 1200 RPM, før der kommer lyd fra dem, og det er målt med øret helt hen til rammen af blæseren. Det er altså ganske imponerende, og noget man normalt kun forbinder med high-end blæsere fra Tyskland og Østrig. Blæserne kører fra 400 til 1600 RPM, med en maksimal luftgennemstrømning på 104 CFM / 176,67 M³/h.

Som så mange andre er selve vingebladene vinklede og leder på den måde luftstrømmen mere retningsbestemt. Jeg synes dog stadig, at der er en del spredning i luftstrømmen, men testet i fri luft kan man godt mærke, at det er retningsbestemt.

Dette er en annonce:

Styringen foregår via, hvad man nu synes, da det er PWM, men ellers klarer Corsairs egen iCUE-software det fint. Har man brug for en PWM-hub, så sælger Corsair med glæde sådan en også.

I forhold til støj er de rated til 31 dBa. På fuld hammer målte jeg dog 34,5 dB. Jeg vil dog påpege, at kan man holde dem under 80%, så er de reelt totalt lydløse, selv med øret helt hen til, og først over 90% hastighed kan de høres på mere end en meters afstand. Skulle man gøre det helt rigtigt, så skulle man have fat i en af de blæsertestmaskiner, som LongWin laver, men 300.000 kroner er altså lige en tand for pebret for mig. Jeg er hverken Youtuber eller producent af computerblæsere.

Blæserne er rigtigt solidt bygget og under 90% hastighed usædvanligt stille, kombineret med en meget høj luftgennemstrømning. Men den ekstra tykkelse gør dem måske ikke egnet til alle setups, nærmere bestemt som AIO-blæser, og det havde været rart med en faktisk måling på det statiske tryk - jo højere, jo bedre til blæsere der sidder på en væskekøler, for min erfaring er, at tallene i producenternes laboratorier ofte er en del højere end i virkeligheden.

Corsair RS140 MAX PWM
Dette er en annonce:

Og så er der prisen. De er blandt de dyreste på markedet, og det er endda uden den ellers drønsmarte iCUE Link-teknologi, som mange af deres andre blæsere har, der gør det muligt at lave daisy chain med blæserne uden kabler. Corsair ejer selv en af markedets fedeste teknologier/metoder, men bruger det så ikke i en af deres absolut dyreste blæsere - det er jo helt blæst.

Personligt vil jeg til gengæld anbefale dem som kabinetblæsere i mid-tower builds, og er der plads grundet tykkelsen, måske også ITX-kabinetter, for der kommer godt nok meget luft igennem.

Solidt produkt på alle måder - men prisen skal altså have et nøk ned, for at de er mere konkurrencedygtige med Corsairs øvrige produkter.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold