Dansk
Gamereactor
nyheder

Danmark får ny brancheklub for spiludviklere

Danske spiludviklere taget et stort skridt nærmere kollektiv organisering

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

GamerWorkers har dannet en ny tværfaglig klub ved navn Game Workers Guild. Normalt er brancheklubber lokale netværk, men det virker ikke usandsynligt at man qua branchens, og Danmarks størrelse, har man valgt at lave en landsdækkende organisation. Der er en medlemsvalgt bestyrelse, og klubben har ifølge deres officielle pressemeddelelse til formål at opnå en brancheoverenskomst støttet af Prosa, HK, DM, FAF, og Akademikerforeningen.

"I dag er spiludvikling blevet en branche i egen ret og med en omsætning, der overstiger film- og tv-området. Men forbedringer i forhold til løn, arbejdstid, efteruddannelse og regler omkring kreditering har længe stået øverst på ønskesedlen hos de ansatte i branchen" - pressemeddelelse fra Gameworkers

Ikke overraskende er har fagforbundene der fremtidigt skal være en del af en eventuel fælles overenskomst været ude og rose initiativet.

Spilbranchen har i mange år været kritiseret for utroligt ringe arbejdsforhold, og så sent som i 2020 viste en undersøgelse at også danske forhold er problematiske med særligt enorme mængder ubetalt overarbejde.

Danmark får ny brancheklub for spiludviklere
Gameworkers


Indlæser mere indhold