Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Days Gone

Days Gone

Med en horde af 'Freakers' i hælene, må du bruge både miljøet omkring dig og dit hoved for at overleve.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ
Days GoneDays GoneDays GoneDays Gone

Det er ikke just sædvanligt, at det er et par programmører, der er ansvarlige for den første præsentation af et nyt spil (creative directors, producere og lignende er den traditionelle vej at gå, når det kommer til at fremlægge en større vision for et spil), men hvis du prøver at forstå, hvordan Days Gone fungerer under kølerhjelmen, så virker det faktisk som det naturlige valg. Dette nye open-world survival action-spil præsenterer mange unikke og interessante features, men det er dog den nye trussel, the Horde, der adskiller det fra andre zombie- (og zombie-lignende) survival-spil.

Denne pakkede sværm af sultne skabninger vil jagte dig flere steder i spillet, mens de leder efter mad og forsøger at ødelægge enhver flugtvej, du har, alt imens de prøver at undvige dine improviserede fælder og våben. Og alt dette sker i real-time. Alt afhænger af dine handlinger. Vi har ikke set noget lignende det her før, og vi tror, det kan bringe noget helt nyt med sig til hele genren (det fungerer langt mere nuanceret, end vi har set før i sådanne flokke i for eksempel Left4Dead).

Dette er en annonce:

Holdet ved Bend Studio viste os en gameplay-demo bag lukkede døre, der hørte til en udvidet version af den sektion, der blev vist under Sony's PlayStation E3 konference (omkring 20 minutters gameplay fremfor de 10 minutter, I kan se i videoen ovenover). Hvis der var nogen tvivl før, så blev alt altså vist in-game og var også live-action, der blev styret med en DualShock 4 i hænderne på en af udviklerne. Den udvidede demo betød, at vi så flere dele fra kortet samt flere ressourcer blive brugt før og under jagten. Det betød også en lille ændring i tempoet, fordi udviklerne tog sig tid til at kigge efter flere ting, de kunne samle op og bruge samt nye udfordringer i miljøet og endda andre udveje under jagten.

Det mest åbenlyse spørgsmål, der blev bragt på banen under selve demoen, da Horden dukkede op og begyndte at overrumple spilleren: hvorfor vende sig om og skyde? Er det ikke bedre bare at løbe for livet og indhente de umådeligt vigtige sekunder? Den handling at vende sig og affyre nogle skud mod den uhyrlige flok Freakere, viste os dog to ting: for det første viste det os, at demoen hører til den anden halvdel af spillet, fra hvor du er stærkere og har flere våben, evner og ressourcer til rådlighed (under dine første skridt ind i spillet skal du flygte meget mere). For det andet viser det sig også, at Horden udgøres af et fastsat antal Freakers, så at trimme lidt i antallet hver gang muligheden byder sig med våben, eksplosioner og fælder giver god mening, da det ultimativt betyder, at du er i stand til at gøre flokken til en mere medgørlig størrelse. Des mere du kan kæmpe mod dem, des mere kan du også plyndre området bagefter for at finde bedre udstyr, nye ruter og afprøve nye tricks.

Der vil være flere forskellige typer Freakers. Vi har set de små typer, man kan sammenligne med Gollum, som elsker at hoppe op på ryggen af dig og skrige af al deres kraft, noget der lyder som om, de burde sige 'precioussss'. Der er løbere på størrelse med voksne mennesker, og på grund af sværme-mentaliteten som AI'en arbejder ud fra, så vil de mere nysgerrige iblandt flokken forlade de andre for at undersøge nærtliggende huse og lignende - sædvanligvis netop den du bruger som skjulested. Det er i disse 1 vs. 1 eller 1 vs. 4 situationer, hvor du kan afprøve de førnævnte afsluttende slag: en rundsav, der er monteret på en væg kan være et ganske nyttigt og blodigt stykke værktøj i kampene mod disse Freakers. Men når hele Horden først bryder ind (og det vil de - vi så dem bryde en metaldør ned samt at overveje, hvordan de bedst kan komme ind i et andet af dine skjulesteder), så sættes jagten atter igang igen, og du må hellere tænke hurtigt og kreativt, hvis du skal ud derfra i live.

HQ
Dette er en annonce:
Days GoneDays GoneDays Gone

Det virker til at features, der er bygget ind i sceneriet, er hjælpemidler fremfor potentielle farer, og det ser ud til, at Bend Studio har designet en lang række muligheder, som spillere kan udforske og eksperimentere med. Lad os se hvorvidt de vil fortsætte med at tænke innovativt i det lange løb (så de potentielle dynamiske forhindringer ikke bliver åbenlyse røde tønder alt for hurtigt), men ideen om at man er nødt til at scanne området for at finde disse hjælpemidler, virker som om, det vil blive spændende og interessant i hele denne hektiske overleveses-situation.

Og forhåbentligt vil de ligge samme eftertænksomhed i de mange våben, som du kan opgradere og de forskellige objekter, du kan bruge i kampene. Eksempler på dette kan være oliefilteret, der i gameplay-videoen bruges sammen med en pistol, i en Molotov cocktail, eller en improviseret luftbombe, der også vises i den udvidede demo. Crafting er derfor yderst vigtigt, og selvfølgelig vil de nødvendige materialer og ressourcer være ret sjældne.

Udover disse Freakers og de varianter, vi endnu ikke har hørt om, så nævnte udviklerne mange gange, at de måske allerfarligste fjender er de mennesker, der ikke er smittede, primært på grund af disse sjældne ressourcer. I dette tilfælde så ser det ud til at blive en god blandning af The Last of Us, DayZ og... Sons of Anarchy? Motorcyklen vil i hvert fald uden tvivl blive endnu en vigtig del af spillet. Den bruges nemlig ikke kun som transport, men er også en uvurderlig mulighed for opbevaring på grund af de ekstra tasker. Ud fra hvad vi har set indtil videre, så går vi ud fra, at motorcyklen også må "overleve", og at du må sørge for at vedligeholde den og fodre den med benzin. Men det er noget, der vil blive forklaret, når vi kommer tættere på udgivelsen.

Hvad angår narrativet og opsætningen af historien, så er du en dusørjæger ved navn Deacon St. John, som i missionen, vi ser i gameplay-videoen leder efter en eftersøgt morder ved navn Two Dog. Hans søgen bringer ham til en savmølle, som naturligvis er fyldt med brugbare værktøjsdele. Vi ved stadig ikke noget om, hvad der forårsagede dette udbrud, og der er kun meget få hints til, hvordan vores hovedpersons fortidige liv så ud. Men ser vi bort fra zombierne, så føles konceptet frisk og endnu vigtigere, så giver beslutningen om at give spillet en open-world (der meget passende er baseret på High Deseart, Oregon, hvor Bend har hjemme) anledning til en smuk og potentielt også en varieret oplevelse i landskabet med skove, bjerge og enge at udforske.

Vi vil stadig meget gerne vide mere om verdenen, missionernes struktur, graden af interaktivitet, mulighederne der er med motorcyklen, de potentielle online funktioner og karakterudviklingen, men Hordens tankegang og teknologien bag denne, der driver de vigtige action-sekvenser (som vil ske fra tid til anden for få spilleren til at skifte gear, men vil ikke ske konstant), og den måde hvorpå studiet bruger miljøet, er ganske lovende og kan gå hen og give os et utrolig spændende spil i en ellers kendt genre.

HQ
Days GoneDays GoneDays GoneDays Gone

Relaterede tekster

8
Days Gone (PC)Score

Days Gone (PC)

ANMELDELSE. Skrevet af Ben Lyons

Bend Studios biker/zombie spil har aldrig været bedre.

Days GoneScore

Days Gone

ANMELDELSE. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

God of War, Horizon, Spider-Man - ja, Days Gone har lidt at leve op til. Har det været ventetiden værd?Indlæser mere indhold