Dansk
Gamereactor
esports

Den Internationale Olympiske Komité ønsker endnu et forsøg på esport

Med nogle turneringer, der afholdes ved Paris Games denne sommer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

International Olympics Committee (IOC) har stået over for mange udfordringer med at inkorporere esports i sine spil. Fortiden har set forskellige begivenheder vært, men de har tendens til ikke at tiltrække de største stjerner i branchen og drejer sig normalt ikke om de største og mest fremtrædende spil og konkurrencedygtige scener på grund af IOC's holdning til kamp og krigsførelse, hvilket betyder, at Call of Duty og Counter-Strike og andre store skydespil eller endda blodige krigere ikke er til stede eller valgt. På trods af disse forhindringer ønsker IOC dog endnu et knæk på esports.

Og det kommer vi til at se ved legene i Paris i juli/august, da IOC-præsident Thomas Bach har afsløret, at der vil være en Olympic Esports Games vært i Frankrig i næste måned, og at den vil blive adskilt fra den organisatoriske og økonomiske model for den almindelige Olympic Games.

Der er ingen klar forklaring på, hvad dette betyder, eller hvordan IOC vil klare at tiltrække de bedste hold og organisationer væk fra Esports World Cup i Saudi-Arabien, der bliver vært på samme tid og tilbyder titusinder af millioner pund i præmiepenge. Alligevel tilføjer Bach:

"Med oprettelsen af Olympic Esports Games tager IOC et stort skridt fremad og holder trit med tempoet i den digitale revolution. Vi er meget begejstrede for, hvor entusiastisk esportssamfundet, der er repræsenteret i vores Esports-kommission, har engageret sig i dette initiativ. Dette er endnu et bevis på det olympiske mærkes tiltrækningskraft og de værdier, det står for."

Den Internationale Olympiske Komité ønsker endnu et forsøg på esport
International Olympic Committee


Indlæser mere indhold