Dansk
Gamereactor
nyheder

Derfor offentliggøre Microsoft ikke Xbox-salgstal

Beslutningen har rod i Microsoft overordnede Xbox strategi.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I 2015 valgte Microsoft at stoppe med at annoncere salgstal for Xbox konsoller. På Wells Fargo 2023 TMT Summit, sagde Xbox CFO Tim Stuart, at Microsoft ikke ser antallet af solgte konsoller som en indikation på, hvor godt Xbox-brandet klarer sig. De måler mere på, hvor mange kunder de har og hvor mange penge, Xbox-brandet tjener. Xbox er ikke blot et konsol-brand længere, men mere et brand der fokuserer på indhold og services.

I princippet er Microsoft ligeglade med, om forbrugeren spiller Xbox spil på en konsol, på en mobil eller streamet til et TV. Og også, om forbrugeren ejer spillet eller spiller igennem en abonnementsservice. Det er en ret anderledes strategi end den Sony og især Nintendo har.

Tim Stuart sagde, at de arbejder på at nå ud til flere og flere mennesker med Xbox brandet og det er ved at give forbrugeren en bred vifte af muligheder for at købe Xbox produkter, om det er spil, konsoller, services som Game Pass eller spille gratis mobilspil. Tim Stuart brugte områder som Indien, Afrika og Sydøstasien som eksempel, som ikke er "console-first" markeder, så her pusher Microsoft i stedet streaming af spil og mobilspil.

Stuart vurderede, at konsolmarkedet i disse områder er "et par hundrede-millioner potentielle kunder", mens PC-markedet ligger på omkring 400 millioner og mobilmarkedet ligger i milliarder. Mobilmarkedet er den største, og den mest kommercielt succesfulde del af spilbranchen overhovedet - ikke kun i de omtalte områder.

Dette er en del af grunden til, at Microsoft købte Activision Blizzard for at få fat i spil som Call of Duty Mobile, Candy Crush, Diablo Immortal og Warcraft Rumble. Stuart gjorde det klart, at mobilmarkedet er svært at komme ind på, men nu når de ejer Activision Blizzard, er Microsoft omgående en topspiller på markedet.

Hvad tænker du om den strategi, som det ser ud til at Microsoft har med Xbox brandet?

Derfor offentliggøre Microsoft ikke Xbox-salgstal


Indlæser mere indhold