Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Destiny 2: The Final Shape

Destiny 2: The Final Shape

Light & Darkness-sagaen er blevet afsluttet med et brag, og det sker med en af de bedste Destiny 2-udvidelser til dato.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Jeg kan ikke komme i tanke om et spil, der har forsøgt at gøre, hvad Destiny 2: The Final Shape har gjort. Denne udvidelse, det sidste kapitel i Light and Darkness-sagaen, fungerer som et slutpunkt for næsten 10 års fortælling, et slutpunkt, der også fungerer som et Avengers Endgame-team-up og -øjeblik. Mens vi har set nogle få spil gøre lignende ting, måske i form af trilogier eller endda store udvidelser, som det er tilfældet i World of Warcraft, er The Final Shape det øjeblik, som spillerne har ventet på, lige siden de første gang vågnede op i Cosmodrome tilbage i 2014. Så det er måske en underdrivelse at sige, at denne udvidelse havde brug for at lande på en succesfuld måde. Destiny har brug et "win", og det har Bungie så sandelig også. Og her er vi så.

Destiny 2: The Final Shape er måske det største stykke Destiny-indhold, vi nogensinde har fået. Ikke alene er det en passende og meget komplet afslutning på en lang saga, som mange uden tvivl vil være glade for at se som en anledning til at afslutte deres Guardian-rejse, men det er også kulminationen på mange års gameplay-innovationer og forbedringer og nik og referencer til et årtis anstrengelser. Det er det perfekte kærestebrev til det, Destiny 2 har leveret gang på gang, og på en måde, der er ubesværet underholdende og spændende.

Destiny 2: The Final ShapeDestiny 2: The Final Shape
Dette er en annonce:
Destiny 2: The Final ShapeDestiny 2: The Final Shape

Historien er både massiv og følelsesmæssigt kompleks. Bungie har formået at samle så mange løse ender på én gang i denne udvidelse, givet elskede figurer den afsked, de fortjener, præsentere skurke og bosser på en enormt overvældende og truende måde, og alt sammen mens de baner vejen for fremtiden og åbner døren til nye eventyr. Fortællingen og manuskriptet er tankevækkende og spændende, og den måde, Bungie fletter gameplay sammen med mellemscener og dialogsekvenser, får The Final Shape til at skille sig ud som toppen af Destiny 2-historiefortællingen.

Dette afspejles også i banedesignet. The Pale Heart of the Traveler er måske det bedste sted, vi endnu har set, af mange forskellige årsager. Banedesignet er udformet på en sådan måde, at du bliver taget med på en tur down memory lane gennem steder, der har defineret din rejse gennem årene. Det være sig Cosmodrome, det oprindelige Tower, Europa, Dreaming City, Io - alle klassikerne er her, men Bungie giver dem alle en vertikalitet og dybde, som vi første gang så udforsket i Destiny 2: Lightfall. Og det gælder også den måde, hvorpå banerne tilbydes. Alle multiplayer-aktiviteter og -mekanikker føles opdaterede og moderniserede på en måde, der får udforskningen af The Pale Heart til at føles værdifuld og effektfuld på en måde, der aldrig var tilfældet med Lightfalls Neomuna eller nogen af de tidligere steder.

Faktisk har Bungie helt klart besluttet at tage støttehjulene af Destiny 2 her, da spillet er meget mere kompliceret og givende som resultat. Det kan være irriterende og en smule overvældende for nye spillere, men for dem, der har været med på rejsen siden dag ét, er det præcis, hvad vi altid har ønsket os; givende aktiviteter, der udfordrer og virkelig skubber til grænserne for vores Guardians kræfter og potentiale. Uanset om det er det nye Pathfinder-udfordringssystem, der gør udforskningen af The Pale Heart (og endda rituelle aktiviteter) mere givende og interessante end blot at afkrydse dusører, eller de forskellige nye modes som Overthrow og Excision for 12 spillere, så er The Pale Heart den slags sted, hvor man efter et par ugers udforskning af alle afkroge og hjørner stadig føler, at man kun lige har kradset i overfladen af, hvad det virkelig har at byde på.

Dette er en annonce:

Den nye klasse, Prismatic, føles på samme måde, da dette virkelig er den ultimative power fantasy. At kunne kombinere lys- og mørkeevner giver et virkelig overbevisende og dødbringende alternativ, der har så meget kreativitet og så stor dybde i opbygningen, at vi vil se folk finde på fantastiske måder at bryde dps-metaen på i de kommende måneder. Især når det kombineres med de nye våben, det nye udstyr og de nye Exotics, der er blevet introduceret og tilføjet sammen med nogle af de bedste og mest spændende og friske questlines, vi nogensinde har haft i et Destiny-spil. Den mekaniske dybde og dygtighed, som Bungie udtrykker i The Final Shape, er næsten puslespilsagtig i sin variation og sværhedsgrad, og alt dette betyder, at der aldrig er et kedeligt øjeblik, mens man arbejder sig igennem denne dybe udvidelse.

Jeg vil sige, at Dread-fjendefraktionen, selv om den bringer nogle nye elementer og gameplaymekanikker med sig, som man skal overvinde og erobre, ikke helt skiller sig ud fra resten af de nuværende fraktioner. Mange af de nye fjendetyper, såsom Weaver, ligner Psions for meget, og de fleste af deres angreb føles lidt for velkendte og grundlæggende til at imponere og skille sig ud fra alle de andre prangende og spændende nye funktioner og elementer i denne udvidelse. Selvfølgelig er bosserne og de større fjender ret seje, men når det gælder spildesign, ligger Lightfalls Tormentors stadig i toppen af dødelighedslisten.

Destiny 2: The Final Shape
Destiny 2: The Final ShapeDestiny 2: The Final ShapeDestiny 2: The Final Shape

Men at Dread er lidt basic er fint, da du er så overvældet af nye og tilbagevendende mekanikker, at det aldrig er et stort problem. Husker du Destiny 2: Beyond Light's Freezing Cold-mekanik, som stort set aldrig er blevet brugt siden? Hvad med Pervading Darkness fra Destiny 2: The Witch Queen? Hvad med Mote-systemet fra Gambit? En masse store og interessante mekanikker fra fortiden er blevet indarbejdet i The Final Shape på en måde, der er både interessant og afgørende. Bungie har også formået at præsentere hvert system på en gennemtænkt og lærerig måde, så spillerne var godt forberedt på de mere krævende opgaver efter The Final Shapes hovedkampagne, dvs. i Raid og den nye Exotic-mission for to spillere, der bare er helt genial og værd at spille, selv om du skal stå i kø med en fremmed og faktisk tale med nogen, du aldrig har mødt før! Skræmmende, ikke?

Destiny 2: The Final Shape er ikke for alle, det er for veteranerne og de spillere, der har holdt fast i dette spil år efter år efter år, og det er netop det, der gør det til et så genialt slutprodukt. Det er proppet til randen med indhold, har en enormt virkningsfuld og vigtig historieudvikling, tager risici, der betaler sig med mekanik og gameplay, og alt sammen i en ny lokation, der drypper af nostalgi og samtidig er ubesværet smuk. Jeg er ikke sikker på, hvad fremtiden bringer for Destiny, men jeg kan med sikkerhed sige, at The Final Shape har givet mig den afslutning, jeg har ledt efter og længtes efter, så meget, at jeg nu er klar til at gå ud over Sol-systemet og se, hvad resten af dette store, smukke og farlige univers har at byde på. Bravo Bungie.

HQ
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Storslået historiefortælling (endelig), solid kombination af nye og tilbagevendende systemer, The Pale Heart er en fed lokation, skabt for Destiny-veteraner.
-
De kunne have taget flere chancer med Dread, det kan være fremmedgørende for nye spillere.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Destiny 2: The Final ShapeScore

Destiny 2: The Final Shape

ANMELDELSE. Skrevet af Ben Lyons

Light & Darkness-sagaen er blevet afsluttet med et brag, og det sker med en af de bedste Destiny 2-udvidelser til dato.Indlæser mere indhold