is man laver en såkaldt "cordless vacuum", og den ikke på nogen måde tilbyder gulvvask oven i, så står man for foden af markedsføringens Mount Everest. Hvordan overbeviser man den tech-interesserede, bredere befolkning af det produkt man har designet er bedre end en Dyson? Ja, om det så er fair eller ej, så har de sat sig tungt på det her marked, og på den kollektive mindshare også, men Dreame udfordrer nu i stor stil.
Dreame Z30 skal stå dig i godt og vel 4000 kroner, som godt nok er en tusbas' mindre end en Dyson V15 Absolute, men Dreame går også ud på slagmarken mod ældre, fornuftige Dyson-modeller, så lad os bare sige at den ikke ligefrem er billig.
Dreame er dog en producent der er værd at bide mærke i, for de går helhjertet efter en bid af kagen, også herhjemme, og med deres X-serie af robotstøvsugere, så har de også deres at skulle have sagt.
Z30 er en poseløs støvsuger efter alle kunstens regler. Der er et cirkulært kammer på 600 milliliter til støv og snavs, der er to 200mAh-batterier der let kan hotswappes, og som tilsammen giver over en times rengøring på selv den mest intense setting, og indvendig finder du et HEPA-filter, et skumfilter og andre filtreringer der holder selv mikroskopisk støv ud af de mest afgørende komponenter. Det er, med andre ord, essensen af "pick up and play", og det kræver meget lidt opsætning af at være godt i gang med rengøringen.
Øverst har vi, traditionen tro, et display der giver dig adgang til en lang række indstillinger, inklusiv modes, og byggekvaliteten på denne, og resten af støvsugeren for den sags skyld, er ret så sublim - om ikke andet passerer den faktisk Dyson på det her punkt, der godt nok er fikse men ikke ligefrem strømlinede i deres æstetik. Selve basen er dog i mat plastik, som bliver støvet med det samme, men heldigvis gør Dreame op for det med hele syv accessories i kassen, heriblandt to centrale "hoveder" om man vil. Nej, ingen af dem er synderligt gode til tæpper, desværre, men der er godt nok meget med i kassen her, det må man give dem.
Begge hoveder har i øvrigt "CelesTect LED" på, det betyder at to stærke lys oplyser gulvet foran dig, så det er lettere at ramme skidt og stavs under alle naturlige lysforhold. Det er en lille tilføjelse, men en vi blandt andet roste i vores Roborock-anmeldelse, så det gør vi altså også her.
Generelt set leverer Dreame faktisk det meste man kunne forvente her, fra pålidelig sugeevne, de førnævnte LED-lys, masser af accessories i kassen, en velfungerende stander du faktisk får i kassen i stedet for at skulle betale ekstra for (Dyson giver dig kun en væghængt holder med) og et tilforladeligt støjniveau på cirka 55dB i vores test.
Der er dog ét irritationsmoment, nemlig at selvom Dreame giver dig en stander med, så er det faktisk ikke en ladestander, for du skal stadig sætte strømforsyningen til manuelt når den skal lades. Det betyder at man ofte griber fat om Z30 for så at finde ud af strømmen er for lav, og det er enormt irriterende, særligt fordi det ikke kan have krævet meget at implementere en eller anden form for opladning i selve basen.
Når det så er sagt, så er den lettere at rengøre og vedligeholde end en Dyson, og kombineret med de andre faktorer er Z30 kun yderligere med til at cementere Dreames ry herhjemme som en værdig modstander til de etablerede giganter.