Dansk
Gamereactor
previews
Dune: Awakening

Dune: Awakening Preview - Endelig et ekspansivt Dune-spil

Vi har set masser af gameplay fra Funcoms kommende survival-MMO.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Dune har aldrig været større. Takket være Denis Villeneuves betagende film er interessen for Frank Herberts sci-fi-verden helt i top, og det er uden tvivl en vigtig medvirkende årsag til, at udvikleren bag Conan Exiles, Funcom, har besluttet at bruge deres ekspertise til at skabe vidtstrakte og enorme multiplayer-verdener til at forvandle Arrakis til en digital legeplads. Mens vi stadig ikke ved præcis, hvornår Dune: Awakening ankommer, fik jeg under Summer Game Fest mulighed for at deltage i en hands-off preview-session for spillet, hvor et par Funcom-udviklere præsenterede og kommenterede et stykke gameplay.

Selvom jeg med det samme vil sige, at Dune: Awakening og dets overlevelses-MMO-designfilosofi gør det til et spil, der ikke står øverst på min ønskeliste, så er det klart at som Dune-fan, at Funcom ser ud til at have noget med et stort potentiale mellem hænderne her. For den udgave af Arrakis, som de har designet og bygget, føles virkelig autentisk. Ja, Arrakis er en ørkenplanet, så måske er der ikke så stor en udfordring i at opnå en bedrift som denne, men den måde, udviklerne har fået verdenen til at føles interessant at udforske, fyldt med geografiske interessepunkter og markører, befolket med fraktioner og karakterer, som du kender og gerne vil møde, samtidig med at de opretholder den trussel og fare, som Arrakis er ikonisk kendt for, er der noget meget virkeligt og præcist ved denne fortolkning. Og det er på trods af, at Dune: Awakening ikke er kanon - altså en fastforankret del af Dune-universet.

Dune: Awakening
Dette er en annonce:

Som traileren fra Summer Game Fest bekræfter, foregår dette spil i en verden, som Paul Atreides har skabt, hvor han eliminerede sig selv fra ligningen og sørgede for, at hans mor Jessica rettede sig efter Bene Gesserit-ønskerne og fødte en datter. Det betyder, at Atreides-slægten overlevede flytningen til Arrakis, og nu er Duke Leto og hans rådgivere fanget i en brutal krig med Harkonnens om kontrollen in den Fremen-befolkede verden. Apropos den ørkenfødte befolkning, så hævder kejseren, at de er uddøde, men vi ved alle, at Arrakis er en stor planet med masser af hemmeligheder og steder at gemme sig...

De ikoniske figurer, som jeg lige har nævnt, er kun nogle få af de ansigter, som du faktisk kan møde i spillet i Dune: Awakening. Med et overlevelses-MMO-design er hovedformålet med spillet at udvikle og dyrke din karakter uden at blive dræbt og bremse dine fremskridt undervejs. Det omfatter de traditionelle opgaver med at udvinde og jage ressourcer og derefter bruge disse ressourcer til at opgradere og forbedre udstyr, fremstille nye genstande og værktøjer (endda køretøjer som ornithopters) og bygge baser, som du kan kalde dit hjem. Funcom fortæller mig, at selv om de fleste baser har specifikke og unikke elementer, er de fleste lavet manuelt ved hjælp af den suite, der er tilgængelig for spilleren, og viser bare en smagsprøve på, hvilken slags infrastruktur fællesskabet kan skabe med denne titel.

Dune: AwakeningDune: Awakening

Apropos fællesskab: Med et MMO-tema vil du møde andre spillere på Arrakis, men de vil ikke altid være fjendtlige. Hagga Basin, hovedområdet, hvor du starter dit eventyr, og hvor størstedelen af fortællingen foldes ud, hævdes at være omtrent lige så stort som Conan Exiles' fulde map, og det er meningen, at det skal være en server, der er i konstant udvikling, og hvor fremskridt vedligeholdes og bevares. Det betyder, at hvis du beslutter dig for at sprænge en Harkonnen-base i luften eller forråde Atreides-slægten (husk på, at du kan holde med hvilken som helst fraktion, du vælger), vil disse valg forblive gemt i fremtiden. Det område, hvor udviklingen ikke fortsætter, og hvor modstanderne vil være en langt større trussel, er Deep Desert.

Dette er en annonce:

Dette er en ekstra region - en af mange, som du kan rejse til ved hjælp af Overland-kortet, herunder byknudepunkter som Arrakeen - hvor størstedelen af slutspillets aktiviteter og opgaver vil blive præsenteret. Hagen er, at Deep Desert hver uge bliver nulstillet efter en massiv sandstorm, og alt, hvad du har bygget eller efterladt, vil være tabt for evigt. I bund og grund er der mindre udvindingsmekanismer på plads her, da du bliver nødt til at transportere alt indsamlet bytte og genstande tilbage til hovedområdet Hagga Basin, før det er væk.

Så som en hurtig opsummering er dit udgangspunkt sandkassen Hagga Basin omtrent lige så stort som mappet i Conan Exiles, men der er også yderligere maps og sandkasser at rejse til, herunder Deep Desert, som er endnu større end Hagga Basin.

Men tilbage til de centrale gameplay-elementer. Da dette er et Funcom-spil, kan du klatre på alt i spillet, og da det er en Dune-oplevelse, kan du også bruge en jetpack til nemt at komme rundt og krydse vertikalt. Problemet med jetpacken er dog det samme som med skjoldsystemet, at bevægelser på åbent sand, som ikke er sandvandring, tiltrækker Shai-Hulud (sandorme), hvilket du kan holde øje med ved at se på Wormsign HUD-elementet og ved at se på de massive sandklitters bevægelser, når en orm jager dig. Åh, og du har ikke lyst til at se, hvad der sker, hvis du bliver spist af en orm, for Funcom fortalte mig, at ved almindelige dødsfald vil dit bytte blive smidt på dit lig, mens Shai-Hulud vil fortære det og aldrig blive set igen ...

Dune: AwakeningDune: Awakening

Så hvad med at forme oplevelsen, så den passer til dig? Når du starter Dune: Awakening kan du skabe en karakter, der falder ind under en af flere specialiseringer, det være sig Mentat, Swordmaster, Bene Gesserit og så videre. Herfra kan du arbejde med mestre aspekter inden for hver specialisering for at forbedre din forståelse af dem og låse op for nye evner og systemer. Dit valg i starten låser dig dog ikke fast i en bestemt retning for evigt, for ligesom i Dragon's Dogma 2 kan du møde mestre rundt omkring i verden, hjælpe dem med opgaver og gennemføre quests for dem i et forsøg på at overtale dem til at lære dig deres specialisering og tricks og i sidste ende blive i stand til at mestre alle tilgængelige specialiseringer.

Hvis du var bekymret for, at Dune: Awakening vil have svært ved at slå benene væk under dig på grund af Arrakis' tørre natur, kan du være sikker på, at der er meget mere i denne verden end rullende sandklitter. Der er tårnhøje bjerge at bestige, dybe huler at kortlægge, underjordiske Ecology Labs at plyndre, landsbyer og forposter at handle med og møde NPC'er, og endda nedstyrtede og ødelagte rumskibe og andre interessepunkter, der er opstået som en del af den igangværende og hensynsløse krig mellem Houses Atreides og Harkonnen.

Når man ser på handlingen og kampene, kan man bruge nærkamps- og afstandsvåben, men det hele hænger tematisk sammen med de vi forstår som værende Dune, idet der også findes skjolde, men du vil ikke vide, hvad der sker, hvis du bruger en blaster eller et laservåben til at skyde en fjende med skjolde... I stedet skal du vente på, at de angriber og sænke deres skjolde og så slå til, mens de er sårbare. Det er også meget autentisk i forhold til Dune. Ligesom det er tilfældet med overlevelseselementerne, da du skal vedligeholde dit Stillsuit og udøve vanddisciplin, ellers risikerer du at skulle handle og bytte dig til værdifuld fugt, som bortset fra Spice er den ressource, der driver og definerer, hvordan Arrakis fungerer. Og med Spice i tankerne driver dette alt, hvad du gør i Dune: Awakening. Du bliver nødt til at indsamle ressourcen for at kunne sælge og bytte den til andre nyttige ting og ressourcer, eller i stedet forbruge den for at forbedre dine færdigheder, selv om du risikerer at blive afhængig af den.

Dune: AwakeningDune: Awakening

Så uanset om du er fan af MMO- eller overlevelsesgenren og lignende spil som Dune: Awakening, kan du se, at Funcom har gjort alt for at sikre, at dette spil føles autentisk i forhold til den verden, Herbert skabte med sin roman, selvom det grundlæggende ikke er en nøjagtig tilpasning på grund af de narrative friheder, det tager sig. Funcom har virkelig potentiale og viser tydelig storhed med den verden og den dybde af mekanik, som de tilbyder med dette spil, så det eneste spørgsmål, der står tilbage, er, om det hele vil fungere i harmoni og føles givende at omsætte til praksis med gameplay i timevis og atter timevis. Vi ved snart mere om, hvorvidt det er tilfældet, da vi er blevet lovet en fuld gameplay-afsløring i tide til Gamescom i august.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold