Dansk
Gamereactor
nyheder
Madden NFL 11

EA sagsøgt for Madden-monopol

Stor class-action retsag undervejs

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Tilbage i 2008 lagde to mænd fra Californien sag an mod EA, fordi de mente at udgiverens eksklusivaftale med NFL i forbindelse med Madden NFL-serien udgør et monopol efter amerikansk lov.

De to anlagde sagde som et såkaldt class-action lawsuit, hvilket betyder at alle, der er berørte af sagen - i dette tilfælde enhver amerikaner, der har købt et football-spil fra EA til PC eller konsol siden august 2005 - kan få del i erstatningen, hvis EA taber.

Og nu har en californisk domstol godkendt, at sagen får status af class-action. Altså kan EA se frem til et erstatningskrav i den store millionstørrelse, hvis sagsøger vinder.

Sagsøger mener, at EA's monopol på NFL-spil har ført til højere priser. 2K Sports' konkurrerende football-spil, NFL 2K5, blev oprindeligt lanceret til en pris på $20, hvilket er under halvdelen af hvad Madden NFL 2005 kostede. EA så sig nødsaget til at sænke Madden-prisen til $30, men efter de indgik eksklusivaftale med NFL, og det dermed var slut med konkurrerende NFL-spil, steg prisen på de senere udspil i serien igen.

Madden NFL 11

Relaterede tekster

8
Madden NFL 11Score

Madden NFL 11

ANMELDELSE. Skrevet af Carsten Odgaard

På med hjelmen og skidtbeskytteren; her kommer Madden 11 - det bedste amerikanske fodboldspil. Nogensinde. Læs Carstens anmeldelse her...

5
Madden NFL 11

Madden NFL 11

PREVIEW. Skrevet af Carsten Odgaard

Carsten drog til EA Sports i Vancouver, Canada, kun iført hjelm, skridt- og knæbeskytter. Du kan læse alt om hans første tur på grønsværen lige her...Indlæser mere indhold