Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
EA Sports MMA

EA Sports MMA

MMA vises frem på E3, men i sidste måned prøvespillede Carsten det kommende kampspil fra sportsgiganten. Der blev tilsyneladende delt flade ud til både højre og venstre. Og det er skam positivt ment: EA Sports MMA ser nemlig rigtig lovende ud...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

EA Sports har efterhånden opbygget en kæmpe vifte af forskellige sportsspil, hvor et hav af dem kommer i nye 'forfinede' udgaver hvert eneste år. Det er jo som sådan fint nok med denne form for produktudvikling, hvor man bliver ved med at arbejde med formen og brandet. Men det er svært at vige udenom, at det på mange måder er lidt den samme historie, der fortælles hver gang: Ja, vi kan næsten regne ud at I dette år har forsøgt at rette fejl og forfine jeres produkt!

Som journalist spidser man derfor ekstra ører, når der bliver serveret frisk føde, som man ikke har smagt før. Og her kommer noget der er helt frisk fra fad - og det ser altså ikke så skidt ud, for at sige det på godt jysk. Vi byder velkommen til EA Sports MMA.

EA Sports MMA

EA Sports MMA er EA's første MMA-titel, og dermed kaster de sig hovedkulds ud i direkte konkurrence med UFC Undisputed, som indtil nu har været den eneste spiller på det marked. Akkurat som de også gjorde med SKATE-serien for år tilbage, hvor Tony Hawk førhen dominerede det marked fuldstændigt. Det bliver spændende at se, om EA Sports også, som med SKATE, vil formå at kaste nyt blod ind i genren. EA Sports har da heller ikke lagt skjul på, at de ser MMA som en langtidsinvestering, hvilket betyder at vi nok godt kan regne med at MMA vil være et EA-brand, der vil komme i opdaterede og forfinede udgaver. Men det er først om lang tid. Lige nu gælder det EA Sports MMA version 1.0.

Dette er en annonce:

Vi fik lov til at prøve MMA en halv times tid sammen med spillets producer. Det tager ikke mange sekunder i ringen, før jeg bare fuldstændig har 'nailet' styringen. Det er allerførste indtryk: det her er så intuitivt som det kan gøres. Har man spillet EA Sports Fight Night-spil, vil man uden tvivl lynhurtigt føle sig hjemme her. Væk er komplekse knapkombinationer, som vi kender det fra mange af denne type spil. Fokus er i stedet på timing og strategi: Man bevæger sin fighter med venstre stick og højre stick er til slag og spark. Derudover er der mulighed for at modificere ens spark og slag på rigtig mange måder. Fordi styringen er så intuitiv, fokuserer man også med det samme på det, som det handler om nemlig kampene. Og her er al den intensitet, man kan ønske sig fra sporten. Det gælder om at kæmpe sig til den bedste position for at levere sit angreb på mest effektive vis. Modsat gælder det for den anden spiller om at undvige disse angreb og vende situationen.

EA Sports MMA

Får man udfordreren i en låst position bliver den låste arm eller det låste ben gennemsigtigt, så kan man se ind til den knirkende knogle. Kameraet zoomer her helt ind på denne, og man kan se knoglen blive mere og mere spændt. Jo mere rød knoglen bliver desto mere sort ser det ud for personen i den låste position. Nederlaget er ikke langt væk.

Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg befandt mig i denne position mere end en gang under min hands-on tid med spillet. I denne position er nøglen til at komme ud af problemerne, at man hele tiden kan modsvare det tryk, der bliver lagt på én. Det bliver visualiseret ved et roterende hjul, som kommer frem på skærmen og omkranser situationen. I dette hjul kører en lille cirkel rundt, som man skal følge - hvilket ens modstander også forsøger på. Jo mere man som forsvarer rammer den roterende cirkel, des større bliver den - og modsat: jo mere man som angriber rammer rigtigt des mindre bliver cirklen. Det virker og fungerer, for man bliver hele tiden fastholdt i situationens intensitet.

Dette er en annonce:
EA Sports MMA

Et andet element man har tilført for at få ekstra intensitet ind i kampene er, at spillet husker hvilke fightere der har mødt hinanden i tidligere kampe. Møder man således en fighter flere gange bliver vedkommende ens rival. Kommentatorerne vil således tale om dette i løbet af kampen, og publikum vil også reagere på det i deres tilråb.

Grafikken er ligeledes imponerende. Detaljegraden fejler absolut intet, og man kan mærke, at udviklerne har været besat af at få alle fighternes personlige karakteristika ind i spillet. Man kan se modermærker, pletter på huden, og sveddråber springer af de svedige kroppe i små skyer, når der er kontakt.

EA Sports MMA

En af fighterne havde til udviklernes store skræk fået lavet en tatovering efter de var færdige med ham. Men de gik tilbage - og resultatet er, at tatoveringen rent faktisk er med i spillet. Denne fokusering på selv de mindste detaljer fortæller noget om, hvor meget EA Sports satser på denne titel. Man er omhyggelig og forsøger at få alle de ting der omkranser MMA-sporten så korrekt som muligt.
Der er stadig flere aspekter af spillet, som vi på nuværende tidspunkt ikke kan fortælle om. For eksempel er alle fighterne ikke blevet offentliggjort. Der vil være mere end 30 med i spillet, inklusiv stjerner som Fedor Emelianenko, Randy Couture, Dan Henderson, Shinya Aoki og Ronaldo "Jacare Souza. MMA kommer selvfølgelig til at indeholde en karriere- og onlinedel, men præcist hvordan disse er udformet og hvilket funktioner de indeholder, kan vi desværre heller ikke løfte sløret for endnu.

Alt i alt tegner EA Sports MMA rigtig lovende. Og lad mig bare sige det sådan her: Hvis du er interesseret i sporten, er der god grund til at følge denne titel nøje. Det bliver spændende at se hvordan den klarer sig imod den anden konkurrent på markedet, nemlig UFC Undisputed. Men vi byder konkurrencen velkommen. Forhåbentlig kan det holde udviklerne på begge hold på tæerne. Lad blot kampen begynde!

EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA
EA Sports MMA

Relaterede tekster

EA Sports MMA aflyst

EA Sports MMA aflyst

NYHED. Skrevet af Lee West

EA har lagt mange kræfter i lanceringen af deres kommende EA Sports MMA, der skal tage kampen op mod UFC-serien. Men nu udkommer spillet ikke i Danmark. Læs her hvorfor...Indlæser mere indhold