Dansk
Gamereactor
lifestyle

En Yemen-videnskabsmand ønsker at fængsle kriminelle i deres egne sind

Det ser omtrent lige så skræmmende ud, som det lyder.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

En molekylærbiolog og videnskabsformidler fra Yemen har fundet en metode til at tackle overfyldte fængsler og reducere den belastning, som fængsler og fængselsfaciliteter lægger på samfundet. Den pågældende videnskabsmand, Hashem Al-Ghaili, er kommet med et projekt kendt som Cognify, og ideen er dybest set at hyper-fordybe fanger i en virtuel virkelighed, hvor de bliver tvunget til at opleve kunstige minder ved hjælp af brugerdefineret AI-genereret indhold alt sammen i bestræbelserne på at rehabilitere en fange.

Ideen har potentiale, men selve designet ser ærligt talt skræmmende ud. Konceptet ser ud til at være en slags mashup af The Matrix møder The Outlast Trials, hvorfor det sandsynligvis er en god ting, at omstændighederne for at omsætte dette i praksis ikke er plausible i øjeblikket.

Ifølge Wired siger Al-Ghaili: "Videnskaben bag det eksisterer allerede, men de etiske grænser står i vejen for at gøre det til virkelighed." Han tilføjer, at det var inspireret af "begrænsningerne i det nuværende strafferetlige system og den afgørende rolle, levende minder spiller i udformningen af adfærd", fordi "fængsler ofte fejler ved effektiv adfærdsmæssig rehabilitering, som det fremgår af høje tilbagefaldsrater."

Dette er en annonce:

Hvad synes du? Virker dette som en effektiv måde at rehabilitere en kriminel på?

En Yemen-videnskabsmand ønsker at fængsle kriminelle i deres egne sind


Indlæser mere indhold