Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

EPOS Impact 1000

Da vi nu også bliver nødt til at kigge lidt på den virkelige verden, har ZtryDar fået fat i noget kontor-lir. Sættet hedder EPOS Impact 1061t og er EPOS bud på high-end versionen af kontorgrej, og ZtryDar kigger på om det er noget ved...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Nu er vi jo en del der er oppe i årene, og det vil sige de kære børn der sad hjemme i kældre og spillede rollespil og nørdede med deres commodore 64 er nu blevet gamle. Rigtig gamle. Men fordelen ved at blive gammel er jo man forhåbentligt får lidt flere penge mellem fingrene - og især os, der kunne finde ud af noget med det dersens EDB har indimellem fået nogle ret så gode jobs.

HQ

Men det ændrer jo ikke på vi stadig er nogle ekstremt tech-hungrende forkælede møgunger, der bare kigger efter det næste stykke gear. Og her kommer vores professionelle liv jo ind.
"Hey chef, jeg har altså brug for et nyt headset"
"Eh havde du ikke lige købt et?"
"... Jooo... men... ehm... min 2-årig bed i det"
"Okay, Chris, så bestiller du et nyt, men ikke for dyrt!"
"Nej nej... helt sikkert"

... Og så er vi her: EPOS Impact 1000. Eller, pakkeløsningen med Impact 1000 PLUS en stander PLUS en dongle PLUS ANC = EPOS impact 1061t sættet!

Jeg må sige, jeg er ikke imponeret over indpakningen. Et eller andet sted føler jeg lige jeg har købt en vibrator for min postordre-sexlegetøj-pusher og den kommer i så anonym pakke så muligt. Inden i er det heller ikke det vilde. Brunt pap. Altså. Man kunne vel godt kræse bare en lille smule for mit luksusgen?

EPOS Impact 1000
Anonymt og brun indpakning... altså...
Dette er en annonce:

Når jeg åbner den ligger der så nogle små poser med ledninger, en stander og et headset...nåja og 2 manualer og en dongle. Altså. Jeg er ikke vildt imponeret over præsentationen. Jeg VED godt jeg er for gammel til RGB sjov med blinkende lygter, men det er da lidt mere sjovt end det her.

... ARGH... Okay, jeg glemte det: Det her er et professionelt headset beregnet til seriøse mennesker.

...Øv...

Nå, jeg tager mit jakkesæt på og mine kedelig-briller så er jeg klar:

Dette er en annonce:
EPOS Impact 1000
What you see is what you get

Yup, økonomisk indpakning, rationelt og logisk, og det opfylder opgaven. Headsettet er let, behageligt, rigtig dejlige øredimser der sidder på ørerne og ikke over eller inde i. Jeg har store ører, jeg ved det.

Når jeg rører ved det her headset må jeg indrømme jeg føler mig plastik-agtig. Den der fornemmelse man har af at det kan knække mellem hænderne på en ligger dybt i mit blod. Måske er det et utal af fallerede projekter med modelfly hvor ingen af de fly nogensinde kom til at lande fordi landingsstellet altid var lavet af plastik som jeg bare skulle ånde på, så knækkede det...

Samme fornemmelse er der her. Men når det er professionelle headsets, og der ikke skal være totalt dæmpende gamerkopper over mine ører som bliver båret af aluminiumsbøjler, så bliver det hele nødt til at være plastik for at kunne bære det Og det sidder godt. Det er nok det mest behagelige jeg har haft siddende på mig. Der er absolut ingen problemer med at sidde med det på i et par timer eller 24, hvilket også er den proklamerede batteritid. Jeg har brugt det uafbrudt i 12 timer i arbejdsøjemed, samtidig mens jeg hørte musik, og der var stadig godt med juice på, så batteriet er super.

Men hvad med det essentielle? Hvad med lyden? Lyden er ubeklagelig. Den er hvor den skal være, og ANC er fantastik til at give en ro til at fokusere på sit arbejde. Det er på ingen måde lydtæt, fordi det vil være umuligt med så små ørekopper, men den der teknologi til at isolere ens stemme og ikke gengive andet omkring? Helt fænomenal. Har siddet på møder i bilen, i Netto, i børnehave og med AHA kørende for fuld drøn med take on me - og intet slap igennem. Det føles vildt at så lille et headset kan dæmpe så meget, og samtidig på ingen måde lade anden lyd slippe igennem.
Men, så lydtæt er det heller ikke. EPOS bruger jo deres brainAdapt teknologi hvor de lader hjernen slappe af, fremfor bare mekanisk og digitalt at fjerne al baggrundslyd. Resultatet er at den lyd der slipper igennem ikke er generende og at du kan bruge de lyde der er til at skabe et neutralt normalt miljø, selvom det er fremelsket til formålet. Og det kommer så an på hvad formålet er: På flere hjemmesider er der følgende udtalelser om sættet::

...en behagelig pasform, der er ideel til lange arbejdsdage eller gaming-sessioner.
og derudover
Headsettet er udstyret med EPOS' avancerede teknologi, der leverer en krystalklar og præcis lyd, så du kan høre alle detaljer i musikken eller i din samtale."

Ideel til lange gaming sessioner? Alle detaljer i musikken? Ikke enig.

EPOS Impact 1000
Ideelt til et call center - fuldstændig forkert til gaminghulen

Ja, det er et godt headset til kontor-miljø. Ja, du kan bruge det alle steder hvor du vil fremtræde klar og tydelig i stemmen og ja, du kan indstille igennem deres app til perfektionisme. MEN. ørebøfferne er for små (det er ikke engang ørebøffer i en gaming butik, der er det bare polstring eller unødvendigt fyld) til at kunne yde gaming lyddæmpning. Og de omslutter heller ikke ørerne så der slipper meget lyd ind og ud. Og afprøvet i et FPS spil? Nej, bestemt ikke egnet. På absolut ingen måde. Ja, jeg kunne sidde og indstille deres equalizer, men selv der var sound cues ikke skarpe nok og jeg var konstant bange for latency. Så, EPOS påstand om at kunne game med dem? Bestemt ikke. Kan være jeg bare er en gammel sur mand, der er bange for nyt - men det var på ingen måde noget der kunne konkurrere med selv de billigste gaming headset, simpelthen fordi de var for små,
Med hensyn til musik var det samme fornemmelse. Ja, god lyd, og helt klart behageligt at have på. Men de kunne på ingen måde konkurrere med de større headset. Men jo, musikken var bedre end deres gaming præstationer, og jeg kunne da sagtens nyde Mozarts - Holle des Rache, One Direction - Story of my Life samt Panteras - Walk men når jeg tog mine gaming headsets frem, eller bare mine billige musik headsets, så kunne Impact 1000 ikke være med.

Er det så hensigten? På ingen måde. De her slår langt alle de professionelle kontor headsets jeg har haft, mono og dual, som kan købes til meget variende priser. Man skal huske det her er kommercielt brug, og de har så mange funktioner involveret i forhold til call support og brug i forbindelse med Teams og business calls, at de sagtens kan overgå konkurrenterne. Og med deres stander der følger med, med trådløs opladning, dongle til low latency forbindelse og skift mellem devices samt bare det at det her headset er så let og behageligt at du kan sidde uden problemer med det i timevis, så lever det op til EPOS brainAdapt program: Det skal være så behageligt at have et headset på, så det ikke hindrer dit arbejde og/eller udmatter din hjerne.

Så hvad er dommen over et headset som dette? 3000+ kr er helt klart i den dyre ende, men husk på som regel er det noget du får af dit firma, eller det er noget du kan trække fra i skat. Så derfor kan prisen også sættes lidt højere. Trådløs stander med opladning og funktioner hvor headsettet reagerer på standeren er for nice, og de myriader af valgmuligheder man har til at understøtte ens forretningsliv i teams, zoom og meet er næsten uendelige.
Du kan ikke game med det hvis du kalder dig selv seriøs gamer. Du kan ikke bruge det til musik, hvis du mener du værdsætter musikken i dens helhed. Men hvis du er i en forretningssituation, hvis du er til erhverv og du vil have noget der understøtter dig som forretningsperson, så er IMPACT 1000 headsettet med stander og dongle helt klart et valg der ikke kan overses. Og, så er designet faktisk også helt pænt og ligner ikke noget der er samlet i samme sweatshop som Barbie, Toy Story figurer eller Transformers, hvilket mange af de andre forretningsheadsets bærer præg af.

Med Impact 1000 og tilhørende stander har EPOS med sikkerhed lavet et successfuldt headset der kan bruges med fornøjelse i stort set et hvert kontor miljø og enhver situation i det pulserende ehvervsliv. Som gamer må jeg sige, det kommer jeg ikke til at nakke mange hoveder med. Men husk, trods alt, så er gaming ikke alt i verden (!!!). Så hvis du har brug for at skulle ud i verden og rent faktisk forhandle med kunder og ikke bare skyde dem bagfra i deathmatch, så vil jeg trods det lidt plasticky feel anbefale Impact 1061T med ANC som yderst egnet til erhverv.
Så JA, det er et fantastisk headset. JA, det har så mange funktioner til erhvervsbrug og ser streamlinet og totalt executive suit-like ud, og vil være enhver wannabe junior managers yuppie bling sammen med Iphonen og Hugo Bosch manchetknapperne. Men NEJ, det kan IKKE game - og det er vel også okay når det nu er beregnet primært til erhverv.

Karakter:
9/10 til professionelt brug. Det sidste point ryger helt klart på de ikke har brugt aluminimum ligesom på deres H6pro eller H3hybrid der trods den øgede vægt klart gør det federe at røre ved.
2/10 til gaming eller musik. Det her headset kan på ingen måder måle sig med selv de billigste high-end gamerheadsets og når ens forhandlere skriver det på deres hjemmesider, at det ER et headset til både gaming, musik og professionelt brug, så bliver man nødt til at leve op til alle 3 ting. Ikke kun en. Men spørgsmålet er jo også om de ikke er godt tilfredse med at lave et fantastisk kontor-headset, med stil og funktioner der ville gøre enhver CEO lykkelig - og så EPOS lige må ud og få fjernet gaming og musik-målgruppen på nettet.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
EPOS Impact 1000

EPOS Impact 1000

GADGET-TEKST. Skrevet af Christian "ZtryDar" Jensen

Da vi nu også bliver nødt til at kigge lidt på den virkelige verden, har ZtryDar fået fat i noget kontor-lir. Sættet hedder EPOS Impact 1061t og er EPOS bud på high-end versionen af kontorgrej, og ZtryDar kigger på om det er noget ved...Indlæser mere indhold