Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
esports
League of Legends

LCS sommer-split'et begynder i aften, med store ændringer

Både den europæiske og nordamerikanske LCS-liga går væk fra det traditionelle bedst-af-1 format, og det begynder i aften.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I aften går starten på 2016 sommersplittet i den europæiske LCS-liga - der byder på det højeste niveau af professionel League of Legions i regionen. Og dette split er alt andet en business as usual, da Riot Games indfører en stor ændring i ligaens format.

Så længe som nogen gider huske har LCS-ligaerne (både i Nordamerika og EU) fulgt samme format: to kampdage hver uge, fem kampe på hver kampdag, hver kamp spilles som bedst-af-1. Det ændrer sig nu.

I Europa går LCS over til et bedst-af-2 format for hver kamp. Det kommer til at fordoble tiden, der kræves for hver kamp. Frem for at have længere kampdage vil flere af kampene nu blive spillet samtidigt. Derfor lancerer Riot også en ny, sekundær livestream der skal dække nogle af kampene.

I det amerikanske LCS, hvor sommersplittet begynder fredag, er der endnu større forandringer. Her skal kampene fremover spilles som serier af bedst-af-3, og udover kampe lørdag og søndag vil der nu også blive spillet kampe fredag (hvilket bliver tidligt lørdag morgen dansk tid). Ligesom i Europa vil der være et sekundært stream til at dække halvdelen af kampene.

Hvorfor har de to ligaer forskellige formater, spørger du? Da Riot meldte de kommende ændringer ud sidst i 2015, forklarede de tankegangen bag. Kort sagt ville de prøve de to formater af, for at se hvilket der giver den bedste oplevelse. Og fordi Europa har hang til fodbold, hvor uafgjorte kampe er hyppige, valgte man bedst-af-2 formatet her.

Hvis du har tænkt dig at se med i aften, anbefaler vi især at du holder øje med kampen mellem Origen og G2 Esports. Det er en gentagelse af finalen i forårssplittet, som G2 vandt, men der er sket meget siden da. Origen har mistet sin bottom lane-duo bestående af AD carry'en Zven (der i øvrigt er dansker) og support-spilleren Mithy - en af de bedste duoer i ligaen - til netop G2 Esports. For Origen er det et stort tab, og for G2 en heftig forstærkning af et i forvejen dominerende hold.

Origens nye bottom lane-duo består af support-spilleren Hybrid, der var med til at vinde forårssplittet for G2, og AD Carry-spilleren Forg1ven. Sidstnævnte er en kontroversiel skikkelse på scenen, for selvom ingen kan betvivle hans evner i spillet, så har han tilsyneladende efterladt et spor af brændte broer og dårlige holdrelationer bag sig.

Show'et begynder klokken 17, og du kan finde links til livestreams på lolesports.com til den tid.

League of Legends
Photo: Riot Games

Relaterede teksterIndlæser mere indhold