Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
esports

Olympic Movement-rapport taler positivt om eSport


Facebook
TwitterReddit

Det har ikke været nogen hemmelighed, at mange parter ønsker at inkorporere eSport i de Olympiske Lege, og denne proces begyndte for flere år siden, men det er først nu at de diverse komitéer viser en vis åbenhed overfor en fremtidig inkludering. Tilbage i august fortalte et medlem af den franske komité, Tony Estaguet, at han var åben overfor en inkludering, og nu har en pressemeddelelse på Legenes hjemmeside også addresseret sagen.

Repræsentanter har mødtes til en sammenslutning, og de har nået den konklusion at eSport så sandelig har vokset sig stort, og appellerer særligt til unge. Derfor vurderer de at en inkludering ville være populært, og ville have et publikum.

De konkluderede desuden, at eSport kan anses som en sportsgren, og at atleter der er parat til at træne på samme niveau som i andre sportsgrene må anses for at være legitime sportsudøvere.

"In order to be recognised by the IOC as a sport, [however], the content of "esports" must not infringe on the Olympic values," fortæller meddelelsen.

IOC vil desuden officielt anerkende eSport, hvis branchen kan love at opretholde en række reglementer, såsom regulering af hasardspil, anti-doping og så videre.

Photo: ESL