Dansk
Gamereactor
anmeldelser
F1 Manager 2023

F1 Manager 2023

Frontier Developments giver den endnu en gang gas. Går det bedre end sidste år?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er ikke nemt at være forelsket i en sport. Det er især svært, når tingene ikke går efter planen for ens yndlingshold eller -stjerne, og nogle gange er det svært at holde frustrationerne tilbage over situationer og beslutninger, der påvirker ens idoler. Så det er måske ikke overraskende, at mange af os fra tid til anden siger: "Jeg kunne have gjort et bedre stykke arbejde." Det er selvfølgelig ofte en lodret løgn, men takket være spillenes vidunderlige verden, har vi chancen for rent faktisk at gøre noget ved sagerne. Det er tilfældet med F1 Manager, Frontier Developments altomfattende simulator, hvor vi får kontrol over et helt Formel 1-hold og alle dets mange forskellige komponenter, hvad enten det er kørere, strategier, teknologisk udvikling eller økonomi.

Når det gælder denne type spil, der sigter mod at simulere den faktiske ledelse af et stort hold, nævnes Football Manager ofte som den gyldne standard, som alle ønsker at nå. Det er trods alt en elsket serie, der har eksisteret siden begyndelsen af 90'erne, og hvis database er så fyldt med nyttig og klar information, at selv folk i branchen siges at bruge den. Noget F1 Manager næppe kan prale af, og efter sidste års tvivlsomme debut har holdet meget at bevise over for os fans af sporten.

F1 Manager 2023

For dem af jer, der gav spillet en chance sidste år, vil meget være genkendeligt i dette års udgave, som det så ofte er tilfældet med spil, der fornyes på årlig basis. Men grundlaget for sidste års spil var stadig ret stærkt, og der var ingen grund til, at Frontier Developments skulle forsøge at genopfinde den dybe tallerken med F1 Manager 2023. I stedet har de fokuseret på at videreudvikle deres forskellige koncepter og skabe flere tydelige nuancer i spillet med forbedret simulation og udvidede muligheder på (næsten) alle områder.

Dette er en annonce:

Vi bliver under løbene tilbudt en masse nye kameravinkler, reglerne er tilpasset dette års F1-sæson, og så er der en markant ny tilføjelser: Scenarier. Denne spiltilstand giver dig mere eller mindre mulighed for at omskrive begivenheder fra sæsonen i forskellige sværhedsgrader. Som at forsøge at vinde i Monaco med Fernando Alonso i stedet for Max Verstappen. Det er en velkommen og spændende tilføjelse, som vi har set i flere andre sportsspil gennem årene. En anden utrolig velkommen forbedring fra det forrige spil er den mere involverede mekanik i indviklede faser, såsom de kritiske pitstop, en F1-bil er tvunget til at foretage.

Du har nu langt mere kontrol til at træne dine mekanikere og fokusere på forskellige aspekter. Er du eksempelvis fokuseret på hastighed eller præcision? Og denne forbedring i mængden af interaktion er en rød tråd gennem hele spillet. For ligesom du kommunikerer med dine kørere og medarbejdere, får du også mulighed for at gøre det med de andre teamchefer. Der er en konstant strøm af igangværende samtaler i din indbakke, og hvis du for eksempel forsøger at lokke en kører fra et andet hold, kan du regne med mange reaktioner.

F1 Manager 2023

Til tider er det næsten mirakuløst, hvor godt og detaljeret F1 Manager 2023 formår at simulere dette års sæson. Noget, der både kan ses som en styrke og en svaghed, for hvis vi ser bort fra Red Bull med deres massive teknologiske forspring (ja, det afspejles også her i spillet), er de resterende hold ret afbalancerede, og som følge heraf er spillet heller ikke specielt begyndervenligt. Det føles mere som en voldsomt kompleks, højteknologisk dans med lidt menneskeligt drama indlagt. Det er svært at klatre op i hakkeordenen, og de forskellige baner med deres varierende vejrforhold kan også nemt ødelægge selv de bedste planer.

Dette er en annonce:

Det er også muligt at påvirke kørerne under løbet, om end på en begrænset måde. Du kan for eksempel opfordre dem til at køre mere aggressivt eller styre, hvordan de bruger ERS. Valg, der altid har underliggende risici og som kan resultere i fejl, der koster placeringer, eller hvis det går rigtig galt, beskadiger bilen og resulterer i dyre reparationer. Dette vil så påvirke din evne til at investere i videreudvikling af komponenter, hvilket kan få konsekvenser senere i sæsonen.

F1 Manager 2023

Simuleringen og dens mange aspekter er simpelthen geniale, det er i hvert fald, hvad mine (cirka) fire dage med spillet har overbevist mig om. På samme måde er lyden i F1 Manager 2023 virkelig god med masser af lydklip optaget fra alle kørere og teamchefer, hvilket bidrager til følelsen af realisme. Højdepunkterne inkluderer, måske ikke overraskende, at høre Yuki Tsunoda fra AlphaTauri bande og svovle som en sømand, hvilket er meget svært at blive træt af.

Visuelt er spillet mere en blandet landhandel. Menuerne er trods alt der, hvor du tilbringer det meste af din tid, og de er alle, på trods af deres kompleksitet, pænt præsenteret. Løbene er lidt mere en blandet omgang, hvor ægte videoklip mikses op med spillets 3D-engine. For mens spillet har evnen til at være overraskende smukt til tider - især inde fra en kørers cockpit - kan øjeblikke som fejringer på podiet se direkte groteske ud. Det er dog aldrig noget, der ødelægger oplevelsen, og ofte fremkalder det, om ikke andet, et grin eller to.

Så hvad er bundlinjen? Er F1 Manager 2023 pengene værd, selv om udvikleren har et meget blakket ry efter sin behandling af sidste års spil, der efter få måneder ikke fik flere opdateringer? Dybest set er dette års spil rigtig, rigtig godt set fra et simulatorsynspunkt. Selvfølgelig kan de computerstyrede kørere opføre sig som idioter fra tid til anden, og visuelt er spillet lidt ujævnt. Men hvis du ligesom jeg elsker F1 og drømmer om at opleve, hvordan det er at trække i trådene bag kulisserne hos et af de ti teams, så er dette dit bedste bud, og det faktum, at både F2 og F3 er inkluderet i pakken, er prikken over i'et.

F1 Manager 2023

Kort sagt har jeg svært ved ikke at elske F1 Manager 2023, men nu er det også vigtigt, at Frontier Developments følger op, understøtter og ikke mindst opdaterer spillet, efterhånden som sæsonen skrider frem. Med andre ord skal de ikke vælge at efterlade det i vejkanten, ødelagt og uden et dæk, som tilfældet var sidste år. For det arbejde, de har udført, er solidt, og den strategiske dans, du inviteres til, er spændende og vidunderligt kompleks, forudsat at du er lidt af en F1-nørd.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Kompleks og dyb simulation af motorsportens kongeklasse. Mange solide forbedringer. Overskuelige menuer.
-
Visuelt lidt en blandet omgang. AI'en virker en kende ustabil.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
F1 Manager 2023Score

F1 Manager 2023

ANMELDELSE. Skrevet af Marcus Persson

Frontier Developments giver den endnu en gang gas. Går det bedre end sidste år?Indlæser mere indhold