Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
nyheder

Falske mus i omløb!

10.000 forfalskede Logitechmus er blevet destrueret efter en muserazzia i M³nchen i februar. Tyksland, Ïstrig og Italien er de foreløbige hovedmål i en oversvømmelse af falske computermus fra fjernøsten.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Advarsel til forbrugere og distributører: falske mus i omløb!

Sådan lyder overskriften på den pressemeddelse som GameReactor idag har modtaget fra Logitech. Nu kan selv musene ikke være i fred for piratkopiering. Læs selv hvad Logitech skriver:

Tysland, Østrig og Italien er de foreløbige hovedmål i en europæisk oversvømmelse af falske computermus fra fjernøsten. Desuden har Israel været hårdt ramt. Det er svært at få et overblik over smugleriets omfang, men politiet har foreløbig beslaglagt mindst 25.000 falske Logitech-mus af modellerne Pilot Mouse (seriel), Pilot Mouse PS/2 og Pilot Wheel Mouse. Musene er fremstillet af profesionelle forfalsker-firmaer fra Kina og Taiwan såsom det kinesiske AREX, der er specialiseret i hi-tech-produkter. Retssager mod de europæiske importører er igang, og Logitech kan derfor endnu ikke afsløre deres navne.

Som modtræk har logitech nu etableret en europæisk task-force, der skal føre krig mod falsknerierne. Gruppen vil også støtte Logitechs kamp mod falsknerier i resten af verden. Så snart produkterne opdages, går Logitech i gang med at lægge sag an. Ikke alene produktionen af de falske mus, men også overtrædelserne af varemærkeloven er seriøse forseelser, der kan udløse både bøder og hæfte.

Ikke altid let at se forskel
Det kan umiddelbart være svært at se forskel på forfalskning og original. Men ved nærmere eftersyn vil det hurtigt vise sig, at forfalskningens kvalitet er mærkbart dårligere. Ofte leveres de falske mus uden brugsvejledning eller software, og de har tit kortere ledninger. Men forfalskerne følger selv med i forskellene og tilpasser deres varer mere og mere til originalen. Det er tydeligst at se forskel inde i musene: for eksempel har S48-modellerne fra Logitech fem isolerede ledninger, mens de falske mus har fire ikke-isolerede ledninger.

De falske mus koster normalt 25 pct. mindre end Logitechs vejledende markedspris. Distributører bør sørge for ikke alene at undersøge testproduktet, men også indholdet i den første leverance. Forbrugerne kan sikre sig ved at benytte en anerkendt forhandler i stedet for et - for - billigt alternativ.

Yderligere information og hjælp kan findes på:
www.logitech-oem.com

Du kan også deltage i GameReactors debat om disse falske mus i vores GameReactor FORUMIndlæser mere indhold