En Nasa-probe forsøger at komme tættere på solen end nogensinde før. Forskere sender dog ikke bare den såkaldte Parker Solar Probe ud i rummet for at se, om den brænder op - det er deres håb, at den overlever turen.
Der er i øjeblikket ingen kontakt til proben, og det forventes, at det forbliver sådan i flere dage. Vi får at vide, om den har overlevet den 28. december, hvor den forventes at sende et signal igen. Hvis missionen er en succes, håber forskerne, at de kan få en bedre forståelse af, hvordan solen fungerer.
Dr. Nicola Fox, Head of Science hos Nasa, udtalte følgende til BBC: "For centuries, people have studied the Sun, but you don't experience the atmosphere of a place until you actually go visit it. And so we can't really experience the atmosphere of our star unless we fly through it."
Parker Solar Probe blev sendt afsted i 2018 og har fløjet forbi solen i alt 21 gange, men dette er dens tætteste møde med stjernen til dato. Den vil befinde sig 3,8 millioner mil fra solen, hvilket måske ikke lyder så tæt på, men her på Jorden befinder vi os 93 millioner mil fra solen, så Parker Solar Probe vil bestemt kunne mærke varmen.