En kæmpe kødbolle af kød skabt af DNA fra en uddød uldhåret mammut blev vist frem i denne uge af forskere på Nemo, et museum i Holland.
Vow, det kultiverede kødfirma bag denne velsmagende vederstyggelighed, har brugt mammutkuglen som en mulighed for at få folk til at tale om kultiveret kød som et alternativ til de ægte ting.
Ved hjælp af myoglobin til at genskabe kødets farve, smag og lugt blev mammutfrikadellen skabt uden at dræbe nogen dyr og blev i stedet produceret ved hjælp af DNA og et alternativ til kød.
Det siges at have aromaen af krokodillekød, hvilket er en ukendt lugt for mig, så jeg kan ikke kommentere, om det faktisk får mig til at spise mammutkuglen eller ej. Desværre har Vow sagt, at frikadellen ikke er til konsum lige nu, da den har brug for streng test på grund af den ved hjælp af et 4000 år gammelt protein.
Vil du spise en mammutfrikadelle?
Tak, Reuters.