Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

NZXT Capsule

NZXT brager ind på det travle mikrofonmarked med noget der er let at bruge.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er efterhånden ret så svært at designe og fremstille en mikrofon til streaming og podcast-produktion, og introducere helt ny teknologi, eller en eller anden central innovation, som skaber et specifikt rennomé. I princippet sker det samme tværs af elektronikbranchens mange afkroge - så mange om buddet, så få måder at distancere sig selv fra konkurrenterne.

Det er præcis det problem NZXT har med deres bud, Capsule, for den her mikrofon er på alle måder subtil i sin udformning. Det betyder dog ikke som sådan at den er dårlig.

For NZXT handler det hele om simplicitet, og den tærskel hopper de da også også rent designmæssigt. Capsule tager form efter producentens PC-kabinetter, og den hvide variant af ikke bare ret simpel i sin form, men også ret æstetisk prangende på den der nynordiske, minimalistiske facon. Den har i hvert fald alt hvad der skal til for at passe ind i det stilistisk spidsfindige hjem, og byggekvaliteten er også over middel fra standeren til selve kapsulen.

NZXT CapsuleNZXT Capsule

Simplicitet er også "the name of the game" i forhold til de features der tilbydes. Ulig de fleste konkurrerende modeller fra eksempelvis Blue, så tilbydes der kun ét centralt optagemønster, nemlig cardioid, som fokuserer på en enkelt lydkilde. Det betyder naturligvis at du ikke behøver at rode med indstillinger, eller tage stilling til hvordan mikrofonen optager, det er så plug'n'play som overhovedet muligt, men man kan ikke lade være med at undre sig over om hvorvidt det her er skridtet for langt, for til 1000 kroner burde du i det mindste for omnidirektionel optagelse til samtaler, eksempelvis.

Dette er en annonce:

Til gengæld er der en ret stor 25 millimeter condenser inde i kapsulen, som er blevet specialdesignet til netop tale. At membranen er så stor betyder egentlig bare at et bredere spektrum kan optages, og man må da give NZXT at lyden er ret sprød, og kræver stort set ingen tuning overhovedet, idet den sættes til. Den optager i hi-res 24-bit/96.000Hz, og nedenunder finder vi USB-C tilslutning, et regulært boomer-modul, så du let kan bruge eksisterende udstyr, og et jack. Den dertilhørende LED-ring kan lyse enten hvid idet der optages, eller rød hvis der er mute på. Igen - let, og forståeligt.

Der er faktisk ikke rigtig nogen finger at sætte på selve hardwaren, udover det faktum at de roterende hjul, der eksempelvis styrer optagevolumen og gain, ikke har nogle ekstremiteter, forstået på den måde at de kan roteres uendeligt.

NZXT Capsule

Når det så er sagt, så er der altså masser at elske her, og for nye streamere er der al god grund til at købe en mikrofon, der er let at bruge, og som ikke kræver nogen reel tilpasning for at fungere. Nej, CAM-softwaren er langt fra vores favorit her på redaktionen, og det der med ikke at tilbyde adskillige optagemønstre er svært at sluge til prisen, men den er solidt formet, produceret og designet, og lyden er et nøk bedre end man skulle tro.

Dette er en annonce:
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold