Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Steelseries Prime Mini

Musen for dig med små hænder og trang til en meget let mus.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Med Prime-serien valgte Steelseries at satse på en dedikeret esportsmus, og miniudgaven må antages at være rettet imod dem der har lidt mindre hænder, den er er ca. 12% mindre, og er skrumpet fra 69 til 61 gram.

Prisen er som med de fleste andre standardmus hos Steelseries 549 kroner, men meget mærkværdigt så sælges den de fleste steder for mere, faktisk er der ikke mange steder de har den til standardpris, og et enkelt sted ville de have næsten 800 kroner for den. Jeg håber ikke at vi er nået dertil, hvor der også er mangel på mus, nu hvor der både er shipping-problemer og mangel på aluminiumshalvledere på verdensplan.

Skallen er udført i ABS-plast og beklædt med en "VDI30 Tactile Microtexture Body" - i min verden skal ting være reaktive på den ene eller anden måde for at det er taktilt, men der er ordbogen uenig. Men pointen er at overfladen ikke bliver glat selv under lang tids brug. Designet er enkelt og ekstremt strømlignet.

Steelseries Prime Mini

Sensoren er True Move Pro lavet sammen med PixArt, og efter al sandsynlighed er baseret på PMW3389, så der er 1-1 tracking hele vejen. Jeg forstår stadig ikke hvorfor at man kan nedsætte polling rating, men det kan man. Lidt vigtigere, så er det med tilt-tracking, hvilket i dagligdagen kan være en god ide. Undersiden byder på PTFE "virgin grade" fødder, hvilket vi antager betyder at de kun består af ren teflon (Polytetrafluorethylen). Til min store irritation kan man ikke indstille følsomheden på pixelniveau, det sker i spring af 100 CPI af gangen, og det synes jeg ikke er godt nok når det er til esports- og konkurrencebrug at man markedsfører musen. Inkrementer af 1 CPI bør altså kunne leveres af en sensor, der slår sig op på 1-1 tracking.

Dette er en annonce:

Kontakterne i musen er Steelseries' egne optisk-magnetiske Prestige OM, der dog stadig hjælpes på vej af en kraftig fjedder, der står som kontakt til selve knappen. Steelseries har i øvrigt opdateret deres grafik, så man lidt nemmere kan se hvad det går ud på i stedet for at skulle gennemlæse teknikafsnittet flere gange. I modsætning til konkurrenterne bruger Steelseries et design hvor den infrarøde lysstråle er konstant, og så afbrydes når du trykker på knappen, dette trykker igen på en fjedder der i fjerneste ende fastholdes magnetisk, og endestykket af den ned og afbryder lysstrålen, og et klik registreres. Tanken er at man i stedet for at trykke på metal oplever en modstand der er magnetisk, og dermed ikke kan slides op. Selve kontakten er opgivet til en holdbarhed på 100 millioner klik ligesom konkurrenternes optiske kontakter, så mon ikke at det nok skal holde i det lange løb uanset hvad. Det giver da også en god solid modstand, men vigtigere endnu, så hopper kontakten tilbage til udgangspunktet på et splitsekund, hvilket i min verden er det vigtigste parameter for en FPS-mus, da det er afgørende for hvor hurtigt man kan skyde med semiautomatiske våben, der ofte er de kraftigste i mange spil.

Der er onboard CPI-profiler, som vi er vant til det, såvel som Steelseries' nye aftagelige USB-C Super Mesh-stofkabel med mikrofiberkappe. De lover at det reelt er friktionsfrit, og det holder også i virkeligheden.

Steelseries Prime Mini

Musehjulet har musens eneste RGB element, og er beklædt med en afart gummi, og det er rart at bruge, om end at hjulet virker en smule billigt. Ja, jeg nævner det næsten altid, og nej jeg kan stadig ikke forstå hvorfor at man har sparet et par kroner på netop denne komponent.

Dette er en annonce:

Pasformen er virkeligt god, og for dem der foretrækker at hånden dominerer musen og ikke omvendt forstår jeg godt at Prime Mini rent logisk kan være at foretrække frem for den almindelige Prime.

Side knapperne sidder grundet den lidt mindre form i øvrigt ret godt, og de er dejligt responsive.

Det er en af den slags mus der både ligger godt i hånden, og hvor ens klikrate hurtigt kan blive meget højt, særligt på dobbeltklik og lignende hvis man som jeg har set lidt for mange actionfilm og derfor ved at det altid er en god ide at afgive mindst to skud per person der skal aflives.

Steelseries har altid lavet solide museprodukter, og heller ikke denne gang fejler de, men der er altid plads til forbedringer i musehjulet, men særligt manglen på finindstilling af følsomheden er et problem for et produkt der er 100% rettet imod konkurrencebrug.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold