Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

MSI Oculux NXG253R

360Hz betyder ikke længere kedelige farver og dårlig billedkvalitet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis man er noget ved musikken inden for esport, så er en 360Hz monitor et absolut must, faktisk svarer det lidt til at møde op i cowboytøj til det bryllup i royale kredse hvis man ikke har en, og MSI vil så gerne have at du køber netop deres 24.5" super-ultra-hyper-herre-kodyl-giga-esports-skærm.

Prisen er desværre - uforskyldt - lidt af en katastrofe. Standardprisen synes at ligge omkring de 5990 kroner, flere steder minimalt billigere, men priserne svinger fra 2000 billigere, til 1000 dyrere. Ja, det er ikke billigt at lave 360Hz-skærme, men en standardpris på 6000 for en 24" er for høj, fancy esportslogoer eller ej. Og så finder jeg den måde DLSS/RTX-omtalen er lavet på problematisk, for det fremstår nærmest som om at det er noget der er en feature ved skærmen, om end det jo afhænger 100% af grafikkortet, og det på ingen måde kræver særlige skærme at benytte Ray Tracing. Men nu hvor MSI ikke længere har "IPS-like panel", så skal man vel næsten finde noget andet som anmelderne kan pege fingre ad. De burde i stedet have dykket lidt dybere i hvad "Wide Colour Gamut" præcist dækker over, i stedet for bare at vise at MSI monitors ikke har udviskede farver, og det har alle andre. Det passer i øvrigt heller ikke, men ligesom samtlige andre i branchen bevæger MSI sig konstant i et overdrev omkring egne fortræffeligheder og andres mangel på samme.

MSI Oculux NXG253R

En del af forklaringen er dog nok at der ikke bare er G-Sync kompabilitet, der er indbygget et fuldt G-Sync modul, og tommelfingerreglen her på redaktionen er at det typisk øger prisen med omkring 2000 kroner til licenser og andet sjovt. Det er dog også en stor konkurrencefordel, så man forstår godt at det er den vej man er gået ned af. Men de havde ikke behøvet at smække verdens største logo på bagsiden, for kønt er det altså ikke, heller ikke med en gennemgående RGB-stribe.

Responstiden er opdateret som 1ms GtG, og for et IPS display forventer jeg ikke at det kommer ned på 0,5ms lige med det samme, om end at betegnelsen "Rapid IPS" fik mig til at tro at det fik man, for 1ms IPS er altså ikke usædvanligt længere. Det står direkte at læse hos MSI's egen beskrivelse at "Rapid IPS is the latest technology that delivers 4x faster response time than a normal IPS panel". Og ganske rigtigt, hvis man læser gamle artikler om IPS displays, der er flere år gamle, så står der ganske vist også at 4ms er normalt for IPS-paneler, men 1ms IPS paneler blev første gang introduceret for over to år siden, men en hurtig søgning giver over 200 forskellige 1ms IPS monitors bare på det danske marked. Her vil jeg vove påstanden at med over 200 produkter, så er det at betragte som normale IPS-paneler til gaming. Det er fint at man har brugt GtG, også selvom at det ikke er specificeret hvordan, men jeg mangler stadig en MPRT-opgivelse også. Uanset hvad, så synes jeg at MSI's Rapid IPS ikke giver meget mening i en verden hvor stort set alle kan levere en 1ms IPS-oplevelse, og det synes ikke en fair sammenligning når farverne sammenlignes med TN i stedet for et konkurrerende IPS-panel.

Dette er en annonce:

Opdateringshastigheden er 360Hz, som jo naturligvis er det nye sort. Jeg vil også gerne være klar i spyttet, ja, man kan se forskel, og nej, hvis du primært spiller The Riftbreaker, så har du ikke noget at bruge det til. Men spiller man FPS på højt plan, eller bare vil have det mest optimale udstyr, så er der ingen tvivl om at 360Hz med Nvidia G-Sync og Ultra Low Motion Blur er helt fantastisk, og jeg må også indrømme at det er virkelig rart ikke længere at være begrænset til TN-panelers lettere underspillede farvepalette, og den tynde kant rent faktisk gør en forskel.

Jeg finder det lidt morsomt at skærmen har Racing-, RTS- og RPG-profiler, for den her skærm er lavet til konkurrence-FPS, og ikke ret meget andet. Det er også fint med HDR, men det er ikke særligt meget mere imponerende end så mange andre 400 NITS skærme, det er absolut det laveste indgangsniveau der findes, og størrelsen og opløsningen taget i betragtning er det noget mere en bonus end der hvor man ser sit HDR-indhold. Hvad det reelle NITS-niveau er ved MSI åbenbart ikke helt selv, for menuen siger 450 specifikt, men specifikationerne siger 400. Der er ret mange muligheder i menuen, inklusiv overdrive, her mener jeg ikke at man bør anvende den kraftigste, det giver for meget ghosting, men det er som man kan forvente.

MSI Oculux NXG253R

Jeg bliver aldrig enig med MSI i brugen af deres lille røde joystick på bagsiden, men ja, det er en fin måde at navigere i menuerne på. Selve standeren er til gengæld solid, og jeg forstår godt at man har valgt en firkant for maksimal stabilitet, men det fylder også godt på skrivebordet. På samme måde irriterer det mig med endnu en ekstern strømforsyning. Byg dem nu ind.

Dette er en annonce:

Der er HDMI 2.0b og USB-hub, men eftersom at kun DisplayPort 1.4-porten understøtter 360Hz, ja så er det nok den du primært har tilsluttet. Jeg ville dog godt have haft en USB-C port i stedet for en Hub, og som supplement til indgangene, særligt i den her prisklasse. Når det er sagt, så er hele 3x USB 3.2 nu altså ret lækkert.

Der er altså ingen tvivl om at det nok er den hurtigste skærm jeg har prøvet længe, og det er uden slør eller andre grimme ting. Og omend at jeg er glad for at det også er med gode stærke farver, så er den reelle praktiske brug af skærmen begrænset til et forholdsvist lille udvalg af meget hardcore eSportstitler og lignende FPS spil. Til alt andet, finds der meget bedre alternativer, også billigere, men hvis du ikke laver andet end at poppe headshots dagen lang, så er det her nok det mest åbenlyse valg på markedet lige nu - hvis du har pegenene.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
MSI Oculux NXG253R

MSI Oculux NXG253R

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

360Hz betyder ikke længere kedelige farver og dårlig billedkvalitet.Indlæser mere indhold