Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Nokia T20

Nokia fortsætter med at lave budgetvenlig elektronik, og den strategi fortsætter med at give pote.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Som vi har noteret os før, så er markedet for Android-baserede tablets ret tragisk. Ikke bare er det ret få der reelt set prøver at konkurrere med Apple, men som regel lykkedes det ikke. Jo, Samsung har fået skabt et respektabelt renomé med Tab-serien, men er der andre om buddet? Ikke rigtig, vel?

Men hvis der er nogen der kan give dem kamp til stregen i den mere budgetorienterede subkategori, så er det Nokia, eller HMD, fordi de har for alvor haft fart på de sidste par år, og har netop haft held med at introducere simple, forbrugervenlige smartphones på markedet. Ikke bare tilbyder de flere sikkerheds- og indholdsopdateringer, de er også bygget med dagligdagsbrug for øje, og så er de helt klinisk renset for såkaldt "bloat". Det er, med andre ord, et godt udgangspunkt for en ekspandering ind i tablet-land.

Nokia T20

Og den første salve hedder "T20", et enkelt navn, der dækker over et ret enkelt produkt. Meget af enheden er i plastik, men vigtigst så har Nokia lavet bagsiden i aluminium. Ligegyldig hvor du dog kigger hen, så er det tydeligt at den er robust sat sammen - den kan i brede træk betjenes med én hånd med et vægt på 465 gram, og er udstyret med USB-C, volumenknapper og et beskedent kameramodul. Subtilt, anonymt og uden dikkedarer - klassisk Nokia. Og når ja, der er et hovedtelefonstik også.

De gode nyheder fortsætter. Displayet er 10.4 tommer, og er et IPS LCD på 1200x2000. Vi rammer cirka 400 NITS lysstyrke, når der skrues helt op, og densiteten er på 224ppi. Ingen af disse specifikationer skriger "premium", men i daglig brug er det faktisk overraskende positivt. Farvekalibreringen er solid, og at se videoer på Youtube, sende emails og anden generel brug er faktisk ganske fin. Jo, vi havde gerne set en refresh-rate på eksempelvis 90Hz, noget som selv de billigste smartphones kan tilbyde efterhånden, men generelt kan det her display tjene alle de mest gængse formål.

Dette er en annonce:

Når man går efter en pris så lav som 1899 kroner, så er det klart man ikke kan tilbyde en Qualcomm-baseret chip. Under kølerhjelmen har vi derfor en Unisoc T610, samt 4GB RAM og 64GB plads. Der er heldigvis plads til microSD, der drastisk kan forøge den plads, men resten er du sådan set låst fast med. Nu er vi lidt trætte af febrilsk at skulle benchmarke-teste de her chips, da det som oftest er lidt mere almindelige scenarier, som forbrugere gerne vil høre om. Så lad os sige det sådan her; ja, for passionerede brugere er der lidt ventetid når du åbner nye apps, skifter mellem apps og navigerer forbrugerfladen. Det er så sandelig mere end på end Galaxy S20, en iPad eller sågar bare en Galaxy Tab FE. Men til prisen, og det mere casual publikum HMD tydeligvis sigter efter? Nej, så er det ikke direkte uacceptabelt.

Nokia T20

Det er ret tydeligt, at de har fokuseret på det der betyder noget for netop det publikum. Takket være den helt rene version af Android, så er alting ret let at finde og indstille, de solide højtalere sørger for at du se videoer uden problem, den fine skærm er solid at bruge til det meste, og byggekvaliteten er bedre end prisen ellers foreslår. Derudover er den udstyret med et batteri på 8200mAh, der gav os cirka to dages blandet brug på én opladning, som også er bedre end forventet.

Vi kan meget, meget let anbefale Nokia T20 til forældre, der ønsker at forære børnene en billig tablet, eller sågar til ældre, der ikke ønsker at bruge en formue på teknologi de kun sparsomt udnytter. T20 er altså et ret specifikt designet produkt, og selvom at folk som dig, der læser den her anmeldelse, nok ville blive træt af at skulle vente på den, så er vi samtidig sikre på at du kan tænke på i hvert fald et par mennesker i din nære kreds, der ville blive glad for den.

Dette er en annonce:
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Nokia T20

Nokia T20

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Nokia fortsætter med at lave budgetvenlig elektronik, og den strategi fortsætter med at give pote.Indlæser mere indhold